Csirkeosztriga fantasztikus paprikás mártással

Gergő a mai adásában előnye révén a gerinc két kis bemélyedésében található falatnyi csirkeosztrigákat választotta alapanyagául. Milyen jól tette, az ő étele lett a legjobb!

Bazsalikomos csirkeosztriga édesköménnyel és ratatouille-jal

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkeosztriga
  • 1 db csirkefarhát
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • ½ db piros kaliforniai paprika
  • 2 db bébicukkini
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • ½ db zeller
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • ½ tk chili
  • fűszerpaprika, só, bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom

Elkészítés

  1. A csirkefarhátat felrakjuk sós hideg vízbea tisztított leveszöldségekkel, a chilivel, a kaliforniai paprikával, és a fokhagymával főni. Egy jó intenzív alaplevet készítünkezekből a hozzávalókból.
  2. Ebből az alapléből egy paprikamártást készítünkliszt és fűszerpaprika hozzáadásával, és jól összeforraljuk.
  3. A csirkeosztrigát bazsalikommal, chilivel és egy kevés olívaolajjal bepácoljuk. A kaliforniai paprikát, és a bébicukkinit lepirítjuk, és bekeverjük a paprikás mártással, tálalás előtt.
  4. Hirtelen forró serpenyőben a bepácolt csirkeosztrigát aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. Évadáról itt!

Hozzászólások (1)

Magenta99

Gerg? mártást készített a farhátból, a kiesett Dani a csirkelábból levest f?zött. Gerg?t halálra dicsérte a tisztelt zs?ri, Danit fikázták, hogy micsoda irtózatos hibát vétett, hogy a láb nem jelent meg a tányéron. Érdekes kritika - én nem láttam Gerg? tányérján sem a farhátat - esetleg Gerg? értékelésénél ez nem számított? Szerintem nagyon igazságtalan és elfogult volt a zs?ri! Ami az egyiknél hiba, a másiknál erény?! Ezek szerint Gerg? lesz az éved nyertese? Túlságosan kilóg így a lóláb.

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?