Csirkeosztriga fantasztikus paprikás mártással

Gergő a mai adásában előnye révén a gerinc két kis bemélyedésében található falatnyi csirkeosztrigákat választotta alapanyagául. Milyen jól tette, az ő étele lett a legjobb!

Bazsalikomos csirkeosztriga édesköménnyel és ratatouille-jal

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkeosztriga
  • 1 db csirkefarhát
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • ½ db piros kaliforniai paprika
  • 2 db bébicukkini
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • ½ db zeller
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • ½ tk chili
  • fűszerpaprika, só, bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom

Elkészítés

  1. A csirkefarhátat felrakjuk sós hideg vízbea tisztított leveszöldségekkel, a chilivel, a kaliforniai paprikával, és a fokhagymával főni. Egy jó intenzív alaplevet készítünkezekből a hozzávalókból.
  2. Ebből az alapléből egy paprikamártást készítünkliszt és fűszerpaprika hozzáadásával, és jól összeforraljuk.
  3. A csirkeosztrigát bazsalikommal, chilivel és egy kevés olívaolajjal bepácoljuk. A kaliforniai paprikát, és a bébicukkinit lepirítjuk, és bekeverjük a paprikás mártással, tálalás előtt.
  4. Hirtelen forró serpenyőben a bepácolt csirkeosztrigát aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. Évadáról itt!

Hozzászólások

Magenta99

Gerg? mártást készített a farhátból, a kiesett Dani a csirkelábból levest f?zött. Gerg?t halálra dicsérte a tisztelt zs?ri, Danit fikázták, hogy micsoda irtózatos hibát vétett, hogy a láb nem jelent meg a tányéron. Érdekes kritika - én nem láttam Gerg? tányérján sem a farhátat - esetleg Gerg? értékelésénél ez nem számított? Szerintem nagyon igazságtalan és elfogult volt a zs?ri! Ami az egyiknél hiba, a másiknál erény?! Ezek szerint Gerg? lesz az éved nyertese? Túlságosan kilóg így a lóláb.

Címlapról ajánljuk

További cikkek