Bazsalikomos csirkeosztriga édesköménnyel és ratatouille-jal

Hozzávalók
- 20 dkg csirkeosztriga
- 1 db csirkefarhát
- 1 marék bazsalikomlevél
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 2 db bébicukkini
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- ½ db zeller
- 1 tk reszelt gyömbér
- ½ tk chili
- fűszerpaprika, só, bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy paradicsom
Elkészítés
- A csirkefarhátat felrakjuk sós hideg vízbea tisztított leveszöldségekkel, a chilivel, a kaliforniai paprikával, és a fokhagymával főni. Egy jó intenzív alaplevet készítünkezekből a hozzávalókból.
- Ebből az alapléből egy paprikamártást készítünkliszt és fűszerpaprika hozzáadásával, és jól összeforraljuk.
- A csirkeosztrigát bazsalikommal, chilivel és egy kevés olívaolajjal bepácoljuk. A kaliforniai paprikát, és a bébicukkinit lepirítjuk, és bekeverjük a paprikás mártással, tálalás előtt.
- Hirtelen forró serpenyőben a bepácolt csirkeosztrigát aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint tálaljuk.