Csillagjegy-menü Halaknak

Hogy mikor születtél, nemcsak a személyiségedet befolyásolja, hanem az étkezési szokásaidat is. A 12 állatövi jegy közül Te megmondod, melyik vagy, mi pedig megmutatjuk, mely ételeket rendeltek neked a csillagok. Íme az étlap, Halaknak!

Amennyiben február 21. és március 20. között születtél – bármelyik évben is legyen az –, akkor a Te csillagjegyed Halak. Gazdag fantáziavilágod, a tengerhez hasonlóan, állandóan változik és megfoghatatlan, a legkisebb szellő is nyomot hagy rajtad, így a gyomrod is nagyon érzékeny. Kerülnöd kell a nagyon fűszeres ételeket, valamint a zsíros húsokat és az olajban sült finomságokat, mint a sült krumplit vagy a fánkot. Hogy mi az, amit korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz? Nem okozunk nagy meglepetést, halakat!

De ezt már Te is tudod, hiszen ugyanúgy imádod a pontyot, a süllőt, ahogy a lazacot vagy a tenger gyümölcseit. Fogyassz minél több gyömbéres fogást és gyömbéres teát, az ételek ízesítésénél használj citromfüvet és borsot. A gyümölcsök közül egyél minél több mangót és datolyát. De vigyázz, ezeket sem lehet korlátlan mennyiségben habzsolni, vigyáznod kell az alakodra!

Mivel a Halak hajlamosak a vérszegénységre, ezért a mindennapi táplálkozásodban erre oda kell figyelned. Egyél minél több babot, spenótot, hagymát – hamarosan itt a medvehagyma szezonja, a póréhagyma pedig már most is beszerezhető –, gyümölcsök közül pedig citromot és narancsot. A halak mellett a húsok közül a sovány marhahúst részesítsd előnyben, ha van rá lehetőséged, főzz bárányhúsból finomságokat a konyhádban.

Hogy tudjatok miből válogatni, összeállítottunk háromféle menüt Halaknak, amolyan „halasat”!

Magyaros...

Halászlé 7. -bajai

Minden bajai családnak van "titkos" összetevője, ki harcsát tesz még bele, ki 1 dl vörösbort önt a lébe. A háziasszonyok a tésztát maguk gyúrják. Így még ízletesebbé tehető. ...

Fehérboros ponty

Sikerült friss pontyra szert tennem, de nem akartam csak úgy "snasszul" megsütni. Így született meg ez a recept. Nagyon ízletes lett, a szósz külön feldobja az étel ízét.

Kossuth kifli

Nemrégiben a Bock Bisztróban vacsoráztunk. Minden fogás igazán remek volt, de a desszert tette fel az i-re a pontot: Kossuth kifli angolkrémmel. Az interneten meg is találtam Bíró Lajos, a ...

Ínyenceknek...

Gyümölcsös tápióka puding

Eszter érkezett hozzánk látogatóba, s meg szerettem volna lepni egy kis érdekességgel. Úgy gondoltam, felhívom a "telefonos segítségemet" :) legkedvesebb unokaöcsémet. Jó döntés volt, ...

A tenger szerelmeseinek...

Créme caramel

A créme brulée mellett a franciák másik klasszikus édessége ez a karamellöntetes puding. Míg a créme caramelnek az alján van a puha karamell (mielőtt tányérra borítanánk), addig a ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...