Csillagjegy-menü Halaknak

Hogy mikor születtél, nemcsak a személyiségedet befolyásolja, hanem az étkezési szokásaidat is. A 12 állatövi jegy közül Te megmondod, melyik vagy, mi pedig megmutatjuk, mely ételeket rendeltek neked a csillagok. Íme az étlap, Halaknak!

Amennyiben február 21. és március 20. között születtél – bármelyik évben is legyen az –, akkor a Te csillagjegyed Halak. Gazdag fantáziavilágod, a tengerhez hasonlóan, állandóan változik és megfoghatatlan, a legkisebb szellő is nyomot hagy rajtad, így a gyomrod is nagyon érzékeny. Kerülnöd kell a nagyon fűszeres ételeket, valamint a zsíros húsokat és az olajban sült finomságokat, mint a sült krumplit vagy a fánkot. Hogy mi az, amit korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz? Nem okozunk nagy meglepetést, halakat!

De ezt már Te is tudod, hiszen ugyanúgy imádod a pontyot, a süllőt, ahogy a lazacot vagy a tenger gyümölcseit. Fogyassz minél több gyömbéres fogást és gyömbéres teát, az ételek ízesítésénél használj citromfüvet és borsot. A gyümölcsök közül egyél minél több mangót és datolyát. De vigyázz, ezeket sem lehet korlátlan mennyiségben habzsolni, vigyáznod kell az alakodra!

Mivel a Halak hajlamosak a vérszegénységre, ezért a mindennapi táplálkozásodban erre oda kell figyelned. Egyél minél több babot, spenótot, hagymát – hamarosan itt a medvehagyma szezonja, a póréhagyma pedig már most is beszerezhető –, gyümölcsök közül pedig citromot és narancsot. A halak mellett a húsok közül a sovány marhahúst részesítsd előnyben, ha van rá lehetőséged, főzz bárányhúsból finomságokat a konyhádban.

Hogy tudjatok miből válogatni, összeállítottunk háromféle menüt Halaknak, amolyan „halasat”!

Magyaros...

Ínyenceknek...

A tenger szerelmeseinek...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek