Hogy mikor születtél, nemcsak a személyiségedet befolyásolja, hanem az étkezési szokásaidat is. A 12 állatövi jegy közül Te megmondod, melyik vagy, mi pedig megmutatjuk, mely ételeket rendeltek neked a csillagok. Íme az étlap, Halaknak!
Amennyiben február 21. és március 20. között születtél – bármelyik évben is legyen az –, akkor a Te csillagjegyed Halak. Gazdag fantáziavilágod, a tengerhez hasonlóan, állandóan változik és megfoghatatlan, a legkisebb szellő is nyomot hagy rajtad, így a gyomrod is nagyon érzékeny. Kerülnöd kell a nagyon fűszeres ételeket, valamint a zsíros húsokat és az olajban sült finomságokat, mint a sült krumplit vagy a fánkot. Hogy mi az, amit korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz? Nem okozunk nagy meglepetést, halakat!
De ezt már Te is tudod, hiszen ugyanúgy imádod a pontyot, a süllőt, ahogy a lazacot vagy a tenger gyümölcseit. Fogyassz minél több gyömbéres fogást és gyömbéres teát, az ételek ízesítésénél használj citromfüvet és borsot. A gyümölcsök közül egyél minél több mangót és datolyát. De vigyázz, ezeket sem lehet korlátlan mennyiségben habzsolni, vigyáznod kell az alakodra!
Mivel a Halak hajlamosak a vérszegénységre, ezért a mindennapi táplálkozásodban erre oda kell figyelned. Egyél minél több babot, spenótot, hagymát – hamarosan itt a medvehagyma szezonja, a póréhagyma pedig már most is beszerezhető –, gyümölcsök közül pedig citromot és narancsot. A halak mellett a húsok közül a sovány marhahúst részesítsd előnyben, ha van rá lehetőséged, főzz bárányhúsból finomságokat a konyhádban.
Hogy tudjatok miből válogatni, összeállítottunk háromféle menüt Halaknak, amolyan „halasat”!
Magyaros...
Halászlé 7. -bajai
Minden bajai családnak van "titkos" összetevője, ki harcsát tesz még bele, ki 1 dl vörösbort önt a lébe. A háziasszonyok a tésztát maguk gyúrják. Így még ízletesebbé tehető. ...
Fehérboros ponty
Sikerült friss pontyra szert tennem, de nem akartam csak úgy "snasszul" megsütni. Így született meg ez a recept. Nagyon ízletes lett, a szósz külön feldobja az étel ízét.
Kossuth kifli
Nemrégiben a Bock Bisztróban vacsoráztunk. Minden fogás igazán remek volt, de a desszert tette fel az i-re a pontot: Kossuth kifli angolkrémmel. Az interneten meg is találtam Bíró Lajos, a ...
Ínyenceknek...
Ricottás-parmezános canederlini
Dolce Vitát szerettem volna megviccelni ezzel a recepttel, emiatt is került bele oly sok oregánó. A receptből kb. 12-14 pici knédli készíthető.
Gyümölcsös tápióka puding
Eszter érkezett hozzánk látogatóba, s meg szerettem volna lepni egy kis érdekességgel. Úgy gondoltam, felhívom a "telefonos segítségemet" :) legkedvesebb unokaöcsémet. Jó döntés volt, ...
A tenger szerelmeseinek...
Szent Jakab kagyló ananászos-fehérboros mártással
A Szent Jakab kagyló a kagylók királynője. Az íze és illata vetekszik minden más étellel, amit valaha kóstoltam. Létezik belőle kisebb és nagyobb méretű is. A kisebbeket (1-2 cm) ...
Grillezett tintahal fokhagymás tésztával
Gyerekeim nagy kedvence. Ezzel az étellel egy kis mediterrán hangulatot varázsoltunk a teraszra.
Créme caramel
A créme brulée mellett a franciák másik klasszikus édessége ez a karamellöntetes puding. Míg a créme caramelnek az alján van a puha karamell (mielőtt tányérra borítanánk), addig a ...