Csak a friss kávé nyújt maximális ízélményt

Azt gondolod, mindent tudsz a kávéról? Most kiderülhet! Olvasd el a legfontosabb és legizgalmasabb tudnivalókat, sőt, még vásárolhatsz is a minőségi termékekből, ráadásul kedvezményesen!

Tudtátok, hogy a kávé valójában gyümölcs? A kávécserje termései a mi cseresznyéinkre emlékeztetnek. A különbség az, hogy a mi cseresznyéinkben egy mag van, viszont a kávécseresznyében kettő - egymással szemben fekszenek, ezért az egyik felük lapított. A kávécseresznye magjai a speciális állomásokon végzett feldolgozásnak köszönhetően zöld kávébabokká alakulnak, amelyek aztán megérkeznek a kávépörkölőkbe.

Bármilyen gyümölcsöt vásárolunk, mindig frissen szeretnénk fogyasztani, mert így a legfinomabb. Ez a kávéra is igaz, méghozzá két szempontból. Először is meg kell keresnetek az utolsó szüretből származó kávét. A kávécseresznyéket évente egyszer, de akár többször is szüretelik a farmokon: minél frissebb szüretből származik a kávébab, annál gazdagabb ízvilággal rendelkezik.

A másik a pörkölés dátuma, amely szintén befolyásolja a frissességet.

A kávé, a pörköléstől számított első két hétben a legjobb, és két-három hónapig tartja meg maximális ízét és illatát.

Kávé vásárlásakor mindig figyeljetek oda a pörkölés dátumára! Ha nem találjátok meg ezt az információt a kávé csomagolásán, akkor valószínűleg egy gyengébb minőségű kávéról van szó, amelyet gigantikus mennyiségben pörköltek, és általában hónapokig áll a különböző raktárakban.

Mi a COFFEEIN kávépörkölőben nagy figyelmet fordítunk erre a témára, kávéink mindig a legfrissebb szüretből származnak, és nagyon sok esetben egyenesen a farmerektől vásároljuk meg a kávébabokat. Ezt követően hetente többször pörköljük a babokat. Ha kíváncsiak vagytok, milyen az igazi, frissen pörkölt kávé íze és aromája, látogassatok el a www.coffeein.hu weboldalra, és találjatok rá új kedvencetekre. Most 10% kedvezménnyel a nosalty10 kuponkóddal.

Címlapról ajánljuk

További cikkek