Csak a friss kávé nyújt maximális ízélményt

Azt gondolod, mindent tudsz a kávéról? Most kiderülhet! Olvasd el a legfontosabb és legizgalmasabb tudnivalókat, sőt, még vásárolhatsz is a minőségi termékekből, ráadásul kedvezményesen!

Tudtátok, hogy a kávé valójában gyümölcs? A kávécserje termései a mi cseresznyéinkre emlékeztetnek. A különbség az, hogy a mi cseresznyéinkben egy mag van, viszont a kávécseresznyében kettő - egymással szemben fekszenek, ezért az egyik felük lapított. A kávécseresznye magjai a speciális állomásokon végzett feldolgozásnak köszönhetően zöld kávébabokká alakulnak, amelyek aztán megérkeznek a kávépörkölőkbe.

Bármilyen gyümölcsöt vásárolunk, mindig frissen szeretnénk fogyasztani, mert így a legfinomabb. Ez a kávéra is igaz, méghozzá két szempontból. Először is meg kell keresnetek az utolsó szüretből származó kávét. A kávécseresznyéket évente egyszer, de akár többször is szüretelik a farmokon: minél frissebb szüretből származik a kávébab, annál gazdagabb ízvilággal rendelkezik.

A másik a pörkölés dátuma, amely szintén befolyásolja a frissességet.

A kávé, a pörköléstől számított első két hétben a legjobb, és két-három hónapig tartja meg maximális ízét és illatát.

Kávé vásárlásakor mindig figyeljetek oda a pörkölés dátumára! Ha nem találjátok meg ezt az információt a kávé csomagolásán, akkor valószínűleg egy gyengébb minőségű kávéról van szó, amelyet gigantikus mennyiségben pörköltek, és általában hónapokig áll a különböző raktárakban.

Mi a COFFEEIN kávépörkölőben nagy figyelmet fordítunk erre a témára, kávéink mindig a legfrissebb szüretből származnak, és nagyon sok esetben egyenesen a farmerektől vásároljuk meg a kávébabokat. Ezt követően hetente többször pörköljük a babokat. Ha kíváncsiak vagytok, milyen az igazi, frissen pörkölt kávé íze és aromája, látogassatok el a www.coffeein.hu weboldalra, és találjatok rá új kedvencetekre. Most 10% kedvezménnyel a nosalty10 kuponkóddal.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!