Citrusok filézése könnyedén

Veletek is előfordult már, hogy nem sikerült a leggazdaságosabban meghámozni a narancsot és a fele kárbaveszett? Filéznitudni kell! Tartsatok velünk és tényleg fogtok tudni!

Most válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a filézés! Hamarosan már élvezhetjük is jól megérdemelt jutalmunkat, a lédúsnarancshúst. Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy kis vitaminbomba.

Citrusok filézése

  1. A megmosott narancsot éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a héj alatti fehér részt is eltávolítjuk mindenhonnan.
  2. A narancsfiléket óvatosan kivágjuk ék alakban, a gerezdeket elválasztó hártyák közül.
  3. Ne feledkezzünk meg a filézés végén a megmaradt hártyás részből még egy jókora adag narancslevet kinyomkodni.

Narancs filézése

Mangó pucolása lépésről lépésre>>

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre>>

Még több praktika itt >>

Hozzászólások

ZLB

Annyiban szeretnék belekotyogni, hogy ez nem a leggazdaságosabb pucolás, mert az a sima pucolás és gerezdekre szedés lenne. A filézést akkor célszer? alkalmazni, ha látványra szép szeleteket szeretnénk kapni, a vékony fehér héj nélkül. Díszítéskor például csak így érdemes. De azt be kell látni, hogy így a héj levágásával gyümölcshúst is jócskán veszítünk. Valamit valamiért.

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!