Citrusok filézése könnyedén

Veletek is előfordult már, hogy nem sikerült a leggazdaságosabban meghámozni a narancsot és a fele kárbaveszett? Filéznitudni kell! Tartsatok velünk és tényleg fogtok tudni!

Most válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a filézés! Hamarosan már élvezhetjük is jól megérdemelt jutalmunkat, a lédúsnarancshúst. Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy kis vitaminbomba.

Citrusok filézése

  1. A megmosott narancsot éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a héj alatti fehér részt is eltávolítjuk mindenhonnan.
  2. A narancsfiléket óvatosan kivágjuk ék alakban, a gerezdeket elválasztó hártyák közül.
  3. Ne feledkezzünk meg a filézés végén a megmaradt hártyás részből még egy jókora adag narancslevet kinyomkodni.

Narancs filézése

Mangó pucolása lépésről lépésre>>

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre>>

Még több praktika itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...