Citrusok filézése könnyedén

Veletek is előfordult már, hogy nem sikerült a leggazdaságosabban meghámozni a narancsot és a fele kárbaveszett? Filéznitudni kell! Tartsatok velünk és tényleg fogtok tudni!

Most válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a filézés! Hamarosan már élvezhetjük is jól megérdemelt jutalmunkat, a lédúsnarancshúst. Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy kis vitaminbomba.

Citrusok filézése

  1. A megmosott narancsot éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a héj alatti fehér részt is eltávolítjuk mindenhonnan.
  2. A narancsfiléket óvatosan kivágjuk ék alakban, a gerezdeket elválasztó hártyák közül.
  3. Ne feledkezzünk meg a filézés végén a megmaradt hártyás részből még egy jókora adag narancslevet kinyomkodni.

Narancs filézése

Mangó pucolása lépésről lépésre>>

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre>>

Még több praktika itt >>

Hozzászólások (1)

ZLB

Annyiban szeretnék belekotyogni, hogy ez nem a leggazdaságosabb pucolás, mert az a sima pucolás és gerezdekre szedés lenne. A filézést akkor célszer? alkalmazni, ha látványra szép szeleteket szeretnénk kapni, a vékony fehér héj nélkül. Díszítéskor például csak így érdemes. De azt be kell látni, hogy így a héj levágásával gyümölcshúst is jócskán veszítünk. Valamit valamiért.

Címlapról ajánljuk

További cikkek