Ez jelenleg a világ legegészségesebb gyümölcse – Imádják az emberek

A különleges gyümölcsöt a világ legegészségesebbnek választották idén, és második helyen áll a BBC, a világ legtáplálóbb élelmiszereit felsoroló listáján.

A cherimoya egy igazán különleges gyümölcs, melyet krémes állaga miatt pudingos almának is neveznek. A cherimoya egyébként kiváló lehet reggelire, uzsonnára vagy desszertnek is. Ez a fenséges gyümölcs egyébként nem csak elképesztően ízletes, de tele van vitaminokkal, rostokkal és más tápanyagokkal – írja a Mirror.

Ez jelenleg a világ legegészségesebb gyümölcse – Imádják az emberek

A cherimoya A-, C-, B1-, B2- vitaminban és káliumban is igen gazdag gyümölcs.

Ennek köszönhetően támogatja az immunrendszer működését, gyulladáscsökkentő hatása van, de a szem és a szív védelmében is részt vesz.

A hangulatot is javítja, a benne található B6-vitaminnak köszönhetően. Az emésztést és a bélrendszert is támogatja magas rosttartalma miatt.

És milyen a cherimoya íze?

Olyan, mintha a banán találkozna az ananásszal.

Mi alig várjuk, hogy megkóstolhassuk!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos gasztrotippek itt:

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...