Anno ha a családban gyors és kiadós vacsorára vágytunk, bedobtunk pár adag krumplit az olajba, aztán mindenki a kedvére ette majonézzel, ketchuppel, vagy csak úgy magában.
Mióta elköltöztem otthonról – jó pár éve – nem sütöttem ilyesmit a saját konyhámban. Egyrészt mert utálom az olajszagot a lakásban - amit hiába szellőztetek ki, még órákkal később is érzem -, másrészt mert úgy gondolom, túl laktató fogás estére. Viszont a gyorsan elkészíthető és egyszerű ételek egyike, és persze van úgy, hogy a hó végén már csak az alapélelmiszerek vannak a konyhában.
Bár még nincs hó vége, nálam mégis alig volt itthon rendes kaja aznap, de lusta voltam lemenni a boltba, így azon töprengtem, mit is készíthetnénk az otthon található alapanyagaimból, ami krumpliból, tojásból, vajból, tejből, gombából, meg egy fél csokor petrezselyemből állt.
Ekkor jött az ötlet, hogy hercegnőburgonyát készítek, de nem köretként hús mellé, hanem valami mártogatóssal! Úgy éreztem, jár nekünk ezen a hideg téli estén egy kis dekoratív és ízletes jutalomfalat. S mivel nemrég Francitól – webshopunk felelősétől – kaptam ezt-azt, végre használhattam is a tőle kapott dekorációs tollkészletemet.
Hogy mire? Hát igen, eredetileg valószínűleg ezt az eszközt tortadíszítésre szánták, de az egyszemélyes háztartásomban éppen megfelelő mennyiségű kis krumplihalmot tudtam belőle kinyomni. (Na jó, kétszer azért utántöltöttem.) Persze készíthettem volna bármilyen tasakból kinyomva is a hercegnőburgonyát, de akkor nem lett volna ilyen szép mintázata.
Nagyon megszerettem ezt az kis kütyüt, mert öt különböző mintázatú fej között dönthettem. Persze van közte olyan apró lyukú, amit valóban inkább csak díszítésre használhatok majd, de alig várom, hogy kipróbálhassam azt is. Egy kicsit újra gyereknek érezhettem magam, ahogy álltam kezemben ezzel az újra tölthetős filccel.
Kényelmes a fogása, és nagyon egyszerű vele bánni, valóban gyorsan varázsolhatunk vele mesés étkeket, például ha vendégek jönnek, vagy csak valami különlegesre vágynánk a szürke hétköznapokban.Persze ha nagyobb mennyiségben készítenénk el a hercegnőburgonyát, vagy habcsókot - igazából bármit - , akkor célszerűbb egy nagyobb habzsákot választani az elkészítésükhöz. De webshopunkban ehhez is találtok megfelelő eszközt, ugyanilyen öt darabos cserélhető fejjel, mint az előbbi. Mindkettővel egyaránt könnyű bánni, emellett nagyon egyszerű a tisztántartásuk.
Nem egy nagy ördöngösség az elkészítése, cserébe nagyon finom, és sok mindennel kombinálhatjuk. Ahogy már említettem, ehetjük köretként, de egy egyszerű mártás is tökéletes választás mellé, legyen az egy jó kis kéksajtos, fokhagymás vagy épp gombás – ahogyan én is készítettem. Ezeket aztán ehetjük mellé hidegen vagy melegen egyaránt - tökéletes fogás lesz így is, úgy is.
A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!
A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Hiába egészséges és szépen növekszik, mégsem hoz virágot a viaszvirágod? Lehet, hogy épp a túl sok törődés tartja vissza! Mutatjuk, min érdemes változtatnod.
A dióról köztudott, hogy rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár napi rendszerességgel fogyasztani belőle. Lassan azonban aranyárban mérik a magyarok kedvenc ropogtatnivalóját, amiből idén rekord alacsony mennyiség termett hazánkban.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
Sokan nem is gondolnák, de komoly következménye lehet annak, ha vásárlás közben beleesznek egy termékbe. Az önkiszolgáló kasszák terjedésével a boltok egyre szigorúbban ellenőrzik a vásárlói magatartást.
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...
Nálunk minden Karácsonykor ez a menü.
Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a ...