Burger Bisztró - biztos alapokon

Néhány hónapja nyitott a burgerező a Jászai közelében – az alap, azaz a hús kiváló, de bőven van még mit csiszolni.

Az Orbit Gasztro Sikerdíj második állomása a Burger Bisztró volt. Furcsa módon az irodánk két házzal arrébb van, de eddig nem tűnt fel, hogy burgerező nyílt volna a közelben. Hozzáteszem, az Újpesti rakpart ezen része sokkal jobb sorsra lenne érdemes, mert panoráma az van, szabad üzlethelyiségek vannak, de bérlő nem nagyon akad.

Orbit Gasztro Sikerdíj

Számos jobbnál-jobb gasztrovállalkozás létezik, ezért az Orbit elhatározta, hogy közülük megtalálják a legjobbat! A közönség szavazatai alapján az öt legjobbnak ítélt helyet teszteli a zsűri, többek között én is, mégpedig étel, dizájn és hangulati szempontból

A hamburgerekre nagyon rákaptunk az utóbbi időben, és nem csak mi, hanem a vendéglátósok is, mert mindenki szeretné bebizonyítani, hogy az övé a legjobb – több-kevesebb sikerrel. Egy jó burger alapja a hús, aminek az egész szendvicset uralnia kell, aztán erre lehet építkezni egy laza szósszal, feltétekkel, az egészet pedig illik egy foszlós, de belül pirított buciba csomagolni. Ez leírva nem hangzik túl bonyolultan, kivitelezni viszont annál nehezebb. Legtöbbször az a baj, hogy túl sokat akarnak mutatni, és a végén egy óriás káosz lesz az egész. Szóval a feladat adott, a Burger Bisztrónak meg extrán jól kell teljesítenie ahhoz, hogy életben maradjon a Jászai árnyékában.

Jelen esetben két másik ember társaságában vettem célba a helyet, hiszen a hiteles minta kedvéért nem árt többet is megkóstolni, ugye. Belépve, ami elsőre feltűnik, hogy egy lélek sincs sehol, a pincér a szakáccsal beszélget az egyik sarokban – láthatóan örülnek a betévedő vendégnek. Lehet, hogy a hétvégi zabálások után a hétfő nem az első számú burgernap, de ez még nem indokolja, hogy az ebédidő közepén totális üresjárat legyen. A bisztró belső kialakításán nem agyaltak túl sokat: két oldalt tégla burkolat, klasszik vendéglátós asztalok és székek (az az egyenes támlás műbőr fajta), néhány fénykép, és egy Amerikát megidézni vágyó Ikea-plakát a falon. Szerintem ez 2014-ben kevés, főleg ilyen hamburgerversenyben.

BBQ burger és extra sajt

Az étlap rövid és tömör, ezért pluszpont jár, és azért is, mert ugyan a hamburgereken van a hangsúly, de találni B-tervet is, ha úgy alakulna. Elméletben van napi leves, burger és desszert is. Ottjártunkkor viszont csak az előétel, egész konkrétan a görög gyümölcsleves volt fent a táblán, a másik kettő mellett csak egy maszatos krétafoltot láttunk. Ezt kihagytuk, és inkább a hamburgerekre koncentráltunk – rövid tanakodás után megszületett a döntés: BBQ, Sajt&Bacon valamint Kéksajtos. Újabb plusz pont, hogy a pincér képben van az ételeket illetően, el tudja mondani, hogy miben mi van pontosan, illetve megkérdezi, hogy mennyire süssék át a húst. Én voltam oly bátor, hogy az extra bucit választottam, aminek mák, szezámmag és hagyma volt a tetején, de ez csak látatlanban tűnt jó ötletnek, mert ugye a hamburgert azt kézzel esszük. Namármost, ha az ember két kézzel marokra fogja, akkor szépen az ujjára ragad a feltét a buciról, aztán vagy leeszi onnan, vagy söprögetheti bele a tányérba. A BBQ-burger húsa élvezhető, és ami még fontosabb, érezhető is volt, pedig én még extra sajttal is odacsaptam neki. Az édes, amerikai stílusú csemegeubira nem számítottam, így első körben azt gondoltam, hogy a BBQ-szószban csúszott meg a melasz, de nem, ez bizony az ubi volt. Nem hiányzott az oda. Összességében rendben volt, de semmi maradandó. A kéksajtos már eggyel jobb választás: nagyon jól passzol bele a sajt, mert karakteres ugyan, de hagyott szépen helyet a húsnak is.

Szép, szép, de kicsit sem praktikus
Kéksajtos burger

A sült burgonya sajnos a fagyasztott történet, de az sem a jobb fajtából. Kár, mert ha két utcára a hentesnél megoldják ezt a sültkrumpli-kérdést, akkor itt is illene. A káposztasalátával meg valami nagyon nem stimmelt – legnagyobb hátránya, hogy rögtön összehúzza a nyelved a savanykás íz, ami szépen csillapodik, de végig uralkodó marad.

Összességében: ár-érték aranyában az étel oké, dizájnban teljesen hiányzik a koncepció, ami rá is nyomja a hangulatra a bélyegét.

Étel: 4Dizájn: 2Hangulat: 3

Végső pontszám: 3

Burger Bisztró

1137BudapestÚjpesti rakpart 1.

Nyitva tartás:Hétfő - Vasárnap: 11:00 - 22:00

Címlapról ajánljuk

További cikkek