Brokkolis püré trükkösen

Brokkolis krumplipüré babáknak

A brokkoli és a babák ebben a korban (7. hónaptól) még egészen jól kijönnek egymással. Ellenkezés nélkül bekebelezik a zöldes pürét, bár soha nem lesz belőle favorit.A brokkolis burgonyapüré elkészítésekor a citromlevét ki ne felejtsük, kulcsszerepet játszik, egészen más dimenzióba repíti az amúgy nem túl különleges zöldséget. Tapasztalatom szerint a szerencsétlen brokkoli némi marketingre szorulna, ahogy cseperedik a gyermek, ami nem csoda, hiszen nem éppen a legszerethetőbb íz egymagában egy apró pocak számára.

Íme, egy trükk, mely segíthet a megbarátkozás folyamatában! Bevonhatjuk a tipegőket a készítés egyes fázisaiba: például segédkezhetnek a káposztabimbók mosásában. Az én kétévesem onnantól kezdve bolondul érte, mióta kis fákhoz, bokrokhoz hasonlítottuk a sorsukra várakozó zöld virágokat a tányéron.

Csak egy kis trükk és máris szívesebben fogyasztják ezt a fejlődésükhöz szükséges értékes táplálékot.Meglátjátok, beválik!

Hozzávalók 2 adaghoz:

- 25 dkg brokkoli- 15 dkg burgonya- 1 teáskanálnyi olaj- néhány csepp friss citromlé

Elkészítés:

1. A rózsáira szedett és alaposan megmosott brokkolit puhára pároljuk.2. A megpucolt, felkockázott burgonyát annyi vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi.3. A zöldségeket botmixerrel pürésítjük vagy villával összetördeljük.4. Főzőlével hígíthatjuk, majd citromlével ízesítjük, és az olajjal dúsítjuk.

További ajánlataink a Babakonyhában.

Címlapról ajánljuk

További cikkek