Borjúszűz polentával Jázmintól

A Konyhafőnök Junior adásának idáig talán legszebb tálalását Jázmintól láttuk. Csodás színű szószos hús, sárgán virító polenta és zöld cukkinichips egy sorban, nézzétek csak!

Borjúszűz polentával Jázmintól

Hozzávalók

  • 20 dkg borjúszűz, 1 bögre kukoricadara, só, bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 3 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes cukkini, vaj, olaj

Elkészítés

  1. A polentához hétszeres vízmennyiséget felteszünk forrni, majd forrás után beletesszük a kukoricadarát, hagyjuk főni kb. 50 percig, közben ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. A végén vajjal bőven krémesítjük.
  2. Vizet teszünk fel forrni. 3 egész paradicsomot x-be bevágunk, hogy majd könnyen meg tudjuk hámozni. A forró vízbe beletesszük a paradicsomokat, majd 1-2 perc után kivesszük és meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. Olajon aprított hagymát dinsztelünk, sóval, tört fokhagymával és a felvágott paradicsommal ízesítjük, kerül még bele bors és petrezselyem is. Miután összerottyant, blenderben összeturmixoljuk.
  4. A borjúszüzet lehártyázzuk, olajjal bekenjük, forró serpenyőben kérget készítünk, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, sütőbe tesszük egy darab vajjal a tetején.
  5. A cukkinikből chipset készítünk: vékonyra felszeleteljük, majd olajban kisütjük.
  6. Tálaláskor a polentát egy külön tálba szedjük, így kerül a húsos tálra, melyen a szüzet szeletelveparadicsomos öntettel kínáljuk. A cukkinichipset külön adjuk mellé. Aprított petrezselyemmel díszítünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek