Borjúszűz polentával Jázmintól

A Konyhafőnök Junior adásának idáig talán legszebb tálalását Jázmintól láttuk. Csodás színű szószos hús, sárgán virító polenta és zöld cukkinichips egy sorban, nézzétek csak!

Borjúszűz polentával Jázmintól

Hozzávalók

  • 20 dkg borjúszűz, 1 bögre kukoricadara, só, bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 3 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes cukkini, vaj, olaj

Elkészítés

  1. A polentához hétszeres vízmennyiséget felteszünk forrni, majd forrás után beletesszük a kukoricadarát, hagyjuk főni kb. 50 percig, közben ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. A végén vajjal bőven krémesítjük.
  2. Vizet teszünk fel forrni. 3 egész paradicsomot x-be bevágunk, hogy majd könnyen meg tudjuk hámozni. A forró vízbe beletesszük a paradicsomokat, majd 1-2 perc után kivesszük és meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. Olajon aprított hagymát dinsztelünk, sóval, tört fokhagymával és a felvágott paradicsommal ízesítjük, kerül még bele bors és petrezselyem is. Miután összerottyant, blenderben összeturmixoljuk.
  4. A borjúszüzet lehártyázzuk, olajjal bekenjük, forró serpenyőben kérget készítünk, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, sütőbe tesszük egy darab vajjal a tetején.
  5. A cukkinikből chipset készítünk: vékonyra felszeleteljük, majd olajban kisütjük.
  6. Tálaláskor a polentát egy külön tálba szedjük, így kerül a húsos tálra, melyen a szüzet szeletelveparadicsomos öntettel kínáljuk. A cukkinichipset külön adjuk mellé. Aprított petrezselyemmel díszítünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...