Borjúszűz polentával Jázmintól

A Konyhafőnök Junior adásának idáig talán legszebb tálalását Jázmintól láttuk. Csodás színű szószos hús, sárgán virító polenta és zöld cukkinichips egy sorban, nézzétek csak!

Borjúszűz polentával Jázmintól

Hozzávalók

  • 20 dkg borjúszűz, 1 bögre kukoricadara, só, bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 3 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes cukkini, vaj, olaj

Elkészítés

  1. A polentához hétszeres vízmennyiséget felteszünk forrni, majd forrás után beletesszük a kukoricadarát, hagyjuk főni kb. 50 percig, közben ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. A végén vajjal bőven krémesítjük.
  2. Vizet teszünk fel forrni. 3 egész paradicsomot x-be bevágunk, hogy majd könnyen meg tudjuk hámozni. A forró vízbe beletesszük a paradicsomokat, majd 1-2 perc után kivesszük és meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. Olajon aprított hagymát dinsztelünk, sóval, tört fokhagymával és a felvágott paradicsommal ízesítjük, kerül még bele bors és petrezselyem is. Miután összerottyant, blenderben összeturmixoljuk.
  4. A borjúszüzet lehártyázzuk, olajjal bekenjük, forró serpenyőben kérget készítünk, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, sütőbe tesszük egy darab vajjal a tetején.
  5. A cukkinikből chipset készítünk: vékonyra felszeleteljük, majd olajban kisütjük.
  6. Tálaláskor a polentát egy külön tálba szedjük, így kerül a húsos tálra, melyen a szüzet szeletelveparadicsomos öntettel kínáljuk. A cukkinichipset külön adjuk mellé. Aprított petrezselyemmel díszítünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...