Bolognai ragu babáknak

Bolognai ragu babáknak

Nagy öröm és mekkora könnyebbség az anyukáknak, mikor már nem kell nap mint nap külön főzni a kicsiknek, elég csak enyhébben fűszerezni vagy éppen kicsit átalakítani a felnőtt ételeket, és ugyanaz a fogás kerülhet a baba és a mama tányérjára.

A bolognai ragu is egy ilyen ebéd, amit egyéves kortól adhatunk és a következőképpen igazíthatjuk a babákhoz: kevesebb sóval készítsük, a tésztaadagjukat a sajátunknál (al dente) puhábbra, egészen puhára főzzük, és ne parmezánnal, hanem kevésbé karakteres, semlegesebb ízű sajttal szórjuk meg.

Még több babakonyha recept itt

Hozzávalók 2 felnőtt és 2 baba adaghoz:

  • 30 dkg darált hús (pulyka/ marha/ sertés)

    1 csirkemáj

    2 közepes sárgarépa

    2 közepes fehérrépa

    2 szál angolzeller

    40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv

    1 kisebb fej vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    1 rozmaringágacska

    olívaolaj

    tálaláshoz

    spagetti tészta

    sima sajt a babáknak

    parmezán a mamáknak

Elkészítés:

  1. A finomra vágott hagymákat kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, egyforma kis kockákra vágott répákat és a felszeletelt zellerszárat. Pár perc alatt megpirítjuk.
  3. Mehet bele a darált hús. Összekeverjük, finoman sózzuk, beletépkedjük a rozmaringleveleket, öntünk hozzá egy kis vizet és lefedve, közepes tűzön főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk.)
  4. Amikor majdnem puha minden (kb. 30 perc), hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a paradicsomot.
  5. További kb. 15 perc után kész is. Közben kifőzzük a spagetti tésztát.
  6. A babáknak durvára mixeljük a tésztát a raguval, vagy pedig villával összetördeljük kissé.

Még több babakonyha recept itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek