Béremelés az Aldinál – ennyivel nő a dolgozók fizetése

Egy újabb nagy mértékű béremelést hajtott végre az ALDI, sőt az alapfizetésen felül a cég munkavállalói további juttatásokra is számíthatnak.

Újabb béremelésről döntött az ALDI International IT Services Kft. (AIIS), az ALDI informatikai szolgáltatásokat nyújtó magyarországi leányvállalata – írja a Pénzcentrum.

Újabb béremelésnek örülhetnek az Aldi dolgozói

A cég év elejétől egységesen további 10 százalékkal emelte a dolgozók fizetését. Az elmúlt 12 hónap során kivitelezett általános éves, illetve rendkívüli évközi béremeléseknek köszönhetően pozíciótól függően 26 százalék és 44 százalék között emelkedett a vállalat munkatársainak bére.

Az idegen nyelvet beszélő gyakornokok kezdő fizetése pedig már meghaladja a bruttó 400 ezer forintot. A jelentős tapasztalattal rendelkező szenior IT technikai szakemberek esetében a 7 számjegyű fizetés az általános. Ezenfelül a cég a béremelés mellett a nyelvpótlékot is bevezette, ez azt jelenti, hogy az első idegen nyelven felül minden további idegen nyelv után havi bruttó 50 ezer forint juttatást kínál a cég.

Létszámnövelés várható 2023-ban

A budapesti és pécsi központokban jelen pillanatban nagyjából 600 dolgozó látja el a 4000-nél is több európai üzletet, valamint 55 logisztikai központ és irodaház IT-rendszerének karbantartását. Az Aldi 8 országban, több mint 29 ezer felhasználó IT-támogatásáért felelős, illetve üzleti szolgáltatásokat (ügyfélszolgálat, könyvelés, utazásszervezés) nyújt, továbbá szoftverfejlesztést is végez. 

A vállalat folyamatosan fejlődik, munkatársainak létszáma több mint 60 százalékkal nőtt egy év alatt, tehát több mint 300 munkahelyet hozott létre a cég Magyarországon.

Az ALDI Süd vállalatcsoport nemrég újabb feladatokkal bízta meg az AIIS-t, ezért a cég idén további 150 magyarországi munkahely létrehozását tervezi. A munkakörök nagy része otthonról is ellátható feladatokat takar, így az ország bármely részéből lehet pályázni.

Létszámbővítést terveznek 2023-ban

Egyrészt az ALDI Süd csoporttól érkező új megbízások ellátására informatikai támogatást végző, illetve ügyfélszolgálati feladatokat ellátó kollégákat keresünk. Itt alapvető elvárás az idegen nyelvek magas szintű ismerete, de pályakezdők, friss diplomások vagy pályaváltók jelentkezését egyaránt várjuk. Másrészt tapasztalattal rendelkező, szenior informatikusoknak nyújtunk lehetőséget: üzleti, IT, people management, project management, infrastruktúrát érintő, mérnöki és fejlesztői területen keresünk munkatársakat, illetve szoftverfejlesztőket, továbbá SAP tapasztalattal rendelkezők jelentkezését is várjuk az áruszállítás, a logisztika és a beszerzés terén. Mindemellett agilis csapatok irányítására SCRUM mastereket is keresünk

– mondta Szabados Gábor, az Aldi ügyvezető igazgatója.

Az említett állásokra való jelentkezéshez szükséges a magas szintű idegennyelv-tudás, az angol és német mellett az olasz, francia vagy szlovén nyelv ismerete pedig előnyt jelent. Továbbá bölcsész vagy mérnök szakokon tanuló egyetemi hallgatók pályázását is várják, ők tanulmányaik mellett heti 20-30 órás munkavégzést vállalhatnak.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek