Bárányhere, bálnaháj, rothasztott cápa - avagy hogyan (ne) haljunk éhen Izlandon

Miután közel másfél évig dolgoztam Kína egy apró trópusi szigetén, úgy döntöttem, hogy mielőtt hazajönnék, még két hónapot utazással fogok tölteni - Szécsi Laci beszámolója. 

"Hazafele tartó utazásom során elsődleges célpontom Ausztrália volt, de úgy éreztem, ha már a „közelben” vagyok, akkor muszáj meglátogatnom kedvenc filmem/könyvem egyik ikonikus színhelyét, Hobbitfalvát is. Így lett ez a két hetes új-zélandi tartózkodásom egyik legnagyobb élménye, amit aztán Izland követett" - meséli Laci, a Beférek a bőröndbe? blog szerzője.

Ez is egy elég izgalmas sztori volt!

Kipróbáltuk a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermét a világ legdrágább országában

"Úgy gondolom, ha valaki külföldön él, akkor annak az egyik legizgalmasabb része a helyi konyha felfedezése. Ahány ország, annyi különlegesség, és ahogy megtapasztaltam ez különösen igaz Izlandra, ahova másfél hónapja költöztem.

Ha azt hiszed, már mindenről hallottál, akkor ajánlom figyelmedbe a bárányherét, bárányvért, bálnahájat vagy épp a rothasztott cápát, amelyeket mind bemutatok a videóban, sőt, végig is kóstolok.

Megnézheted, ezeknek milyen állaga, szaga - véletlenül sem illata -, íze van, valamint azt is, hogy mit isznak a helyiek. Így amikor idelátogatsz, tudni fogod, mit rendelj az étteremben, és mit kerülj el nagyon messziről.

A különbség hatalmas Kínához képest, ahol korábban éltem - a kínai ételes videót itt találod-, de ezt is csak azt bizonyítja, hogy érdemes utazni és minél több mindent felfedezni a világból!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Hogyan lakjunk jól Bangkokban?

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek