Ne csak a főzelékbe rakd: csodás hatása van, ha babérlevelet égetsz otthon

Bár a magyar konyhákban leragadtunk a krumplifőzeléknél, ha babérlevélről van szó, sok más fűszer mellett neki is vannak olyan kiváló élettani hatásai, melyeket elfogyasztásán túl is kiaknázhatunk. Például akkor, ha elégetjük a babérlevelet!

Már önmagában is különleges fűszernek minősül, hiszen tulajdonképpen egy száraz falevéllel ízesítjük ételünket, amikor babérlevelet használunk, de jó tudni, hogy ennél sokkal többet tud. Elmeséljük, miért érdemes meggyújtanod, és elégetned otthonodban a csodás babérlevelet!

Nyugtató hatása van a babérlevél-égetésnek

Ismerd meg a babérlevél élettani hatásait

Igaz, hogy már az ókori görög és római mitológia is említi, manapság mégis kevesen tudjuk: a babér pozitív hatásait akkor is élvezhetjük, ha meggyújtjuk levelét! Az égő babér inhalálása ugyanis a régiek szerint is hasznos: felerősíti az intuítív, jövőbe látó képességeket, elmélyíti a tudást, és harmóniát teremt.

Modern értelmezésben az aromaterápia alkalmazza stresszcsökkentőként, nyugtatóként - füstjéből a linalool nevű vegyület szabdul fel, amely olyan, szintén nyugtató hatású növényekben is megtalálható, mint a levendula és a borsmenta.

A szorongás és a stressz ellenszere lehet

Ha elégetünk egy jól szellőző helyiségben néhány babérlevelet, nyugtató légkört teremthetünk, az illat pedig a testre és az elmére is hatással van.

Pár percig lélegezzük be a füstöt: sokak szerint csökkenni fog bennünk a nap folyamán felgyülemlett feszültség.

Receptek babérlevéllel:

Figyelem, nehogy felgyújtsuk a lakást babérégetés közben, ha pedig asztmás egyén tartózkodik a helyiségben, mellőzzük az ötletet!

Forrásunk volt.


Még több több a lakásba:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...