Ne csak a főzelékbe rakd: csodás hatása van, ha babérlevelet égetsz otthon

Bár a magyar konyhákban leragadtunk a krumplifőzeléknél, ha babérlevélről van szó, sok más fűszer mellett neki is vannak olyan kiváló élettani hatásai, melyeket elfogyasztásán túl is kiaknázhatunk. Például akkor, ha elégetjük a babérlevelet!

Már önmagában is különleges fűszernek minősül, hiszen tulajdonképpen egy száraz falevéllel ízesítjük ételünket, amikor babérlevelet használunk, de jó tudni, hogy ennél sokkal többet tud. Elmeséljük, miért érdemes meggyújtanod, és elégetned otthonodban a csodás babérlevelet!

Nyugtató hatása van a babérlevél-égetésnek

Ismerd meg a babérlevél élettani hatásait

Igaz, hogy már az ókori görög és római mitológia is említi, manapság mégis kevesen tudjuk: a babér pozitív hatásait akkor is élvezhetjük, ha meggyújtjuk levelét! Az égő babér inhalálása ugyanis a régiek szerint is hasznos: felerősíti az intuítív, jövőbe látó képességeket, elmélyíti a tudást, és harmóniát teremt.

Modern értelmezésben az aromaterápia alkalmazza stresszcsökkentőként, nyugtatóként - füstjéből a linalool nevű vegyület szabdul fel, amely olyan, szintén nyugtató hatású növényekben is megtalálható, mint a levendula és a borsmenta.

A szorongás és a stressz ellenszere lehet

Ha elégetünk egy jól szellőző helyiségben néhány babérlevelet, nyugtató légkört teremthetünk, az illat pedig a testre és az elmére is hatással van.

Pár percig lélegezzük be a füstöt: sokak szerint csökkenni fog bennünk a nap folyamán felgyülemlett feszültség.

Receptek babérlevéllel:

Irish chowder, az ír zöldséges halleves

A chowder a világ egyik leghíresebb hallevese: ebben a sűrű raguban mindenféle kockázott zöldség társaságában fő omlósra a többféle tengeri hal. A levesről legtöbbünknek elsőre New ...

Figyelem, nehogy felgyújtsuk a lakást babérégetés közben, ha pedig asztmás egyén tartózkodik a helyiségben, mellőzzük az ötletet!

Forrásunk volt.


Még több több a lakásba:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...