Avokádót csak sósan! Vagy édesen?

Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)

Az érett avokádó olyan, mint a vaj. Lágy és krémes. Éppen ezért kiválóan alkalmas sós, sőt, édes krémekhez is. Készülhet belőle turmix, fagylalt, leves, puding, és persze a klasszikus mexikói mártogatós, a guacamole. Esti filmnézéshez, házibulihoz, laza beszélgetős estéhez nem találsz ennél jobb receptet: mindenki szereti, és öt perc alatt össze lehet dobni. Hagyd viszont a bolti zacskót, és készíts hozzá házi tortilla chipset!

Guacamole házi tortilla chipsszel receptleírása

Sósra édeset! Mivel mi sósan ismerjük az avokádót, zöldségnek gondolnánk, de ha Brazíliában tennénk fel ezt a kérdést, a válasz automatikusan ez lenne: az avokádó gyümölcs. Ideje hát megismerni az édes oldalát. Az avokádóturmix uborkával például elsőre talán bizarrul hangzik, de sokkal finomabb, mint hinnéd. Dobj a turmixgépbe az avokádó mellé uborkát, édesítsd mézzel, krémesítsd joghurttal, cseppents hozzá pár csepp citromlevet, hogy elég pikáns legyen, majd érezd, ahogy feltöltődsz energiával!

Joghurtos-avokádós turmix receptleírás

Az édes avokádóval való ismerkedést egy pudinggal is folytathatod. Ha például gyorsan valami édesre vágysz, turmixolj össze egy érett avokádót kevés porcukorral, kakaóporral és kókusztejjel, tedd fél órára a hűtőbe, és meglátod, egy mennyeien könnyű, egzotikus krém lesz az eredmény.

Ha kipróbáltál mindent, és még több inspirációra vágysz, nézz körbe az Electrolux videórecept-rovata, az Egy falat inspiráció oldalán. Klasszikus alapanyagokból készített, néha talán furcsának tűnő receptjeinkkel izgalmas fogásokkal bővítheted repertoárod! (X)

Nézz meg még több Egy Falat Inspiráció receptet!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!