Avokádót a babáknak is!

Eri szakácsunk receptje nagyon egyszerű és finom, könnyen, gyorsan elkészíthető – kell-e még ennél is több? Ha igen, lássuk csak: már 6 hónapos kortól adható az avokádó, vagyis ez az értékes gyümölcs a babák első igazi ételei között szerepelhet.

Nem érdemes mellőzni, egyrészt mert tápláló, másrészt, mert sok értékes vitaminhoz juthat általa a kisded. Míg az egészen picurkák főfogásként fogyasztják, nagyobb gyermekek is szívesen kanalazzák éhségűzőként tízórai vagy uzsonna gyanánt.

Tipp: Az avokádó barnulását elkerülendő, csöpögtessük meg a húsát némi frissen facsart citromlével.

Avokádópüré babáknak hozzávalói:

Elkészítés:

  1. Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, húsát kikanalazzuk.
  2. A hozzávalókat egyszerűen turmixoljuk vagy villával összenyomkodjuk.

Babakonyha receptek itt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.