Ausztráliába költözik a világhírű dán étterem

Ausztráliába költözik a télen tíz hétre a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Noma - írja a The Australian internetes kiadása.

Az étterem ideiglenesen be fog zárni Dániában azért, hogy januárban, az ausztrál nyár főszezonjában a Sydney kikötője mellett fekvő Barangaroo negyedben nyisson ki, ahol heti öt napon fogadja ebédre és vacsorára a gasztronómia szerelmeseit.

René Redzepi, az étterem főséfje elmondta, hogy a kontinens legjobb alapanyagaira épülő eredeti menüvel készül. Mint fogalmazott, mindig is elkápráztatta Ausztrália "hihetetlen sokszínűsége".

"Ausztrália az őslakosoktól származó erős hatásokat a világ minden tájáról érkező újabb közösségekével vegyíti. Amikor mindezt összekevered, az eredmény igazán inspiráló lesz" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontinens remek hely a tanuláshoz.

Noma eddig négyszer nyerte el a világ legjobb éttermének járó címet, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben is a mérvadó Restaurant Magazine ötvenes listájának élén végzett. Jelenlegi étlapján olyan fogások találhatóak, mint az akvavit skandináv szeszesitalban pácolt éretlen eper és fehérrépa vagy az ördöghalmáj.

Népszerűsége miatt a dán étterembe három hónapra előre kell asztalt foglalni, és a 18 tételt felsorakoztató étlap fogásai a választható borpárosítással együtt akár több mint 200 ezer forintba is kerülhetnek két személy részére.

René Redzepi eddig két alkalommal költöztette az éttermét a dán fővároson kívülre, 2012-ben Londonban, 2014-ben pedig Tokióban nyitott ki a Noma ideiglenes jelleggel. Mindkét helyszínen élő hangyákat is felszolgáltak a fogások részeként.

A Noma internetes oldala szerint az ausztráliai jelenlétük alatt ételeikben megtalálható lesz minden egzotikus alapanyag "az észak trópusi gyümölcseitől a Tasmaniában őshonos paprika levelén át a legtávolabbi dél érintetlen halaiig".

A Noma ausztráliai vállalkozása része egy együttműködésnek, amelyben az étterem mellett az ausztrál kormányzat turizmusfejlesztő ügynöksége, valamint az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Lendlease csoport vesz részt.

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!