Arannyal borított sütit készítettünk Liptai Claudia és Pataki Ádám társaságában

Liptai Claudiáéknál már december elején elkezdődik az ünnepi készülődés. 

Liptai Claudiáéknál már december elején elindul az ünnepre hangolódás, aSomatGold eseményén pedig párjával, Pataki Ádám cukrászmesterrel karöltve a közös süteménykészítésbe is bepillantást engedtek.

„Nálam már december 1-jén elkezdődik a karácsonyi készülődés!” – vallja Liptai Claudia, aki számára, most, hogy újra kisgyerek van a családban, még fontosabbá vált ez az ünnep.

„A közös sütés-főzés elmaradhatatlan eleme a készülődésnek, és bármi legyen is az aktuálisan kedvenc sütemény, a lényeg, hogy itthon készítsük el közösen. Természetesen ilyenkor nálunk is óriási kupi marad a konyhában, és bár nincs különösebb bajom a mosogatással, ez nálunk is mumus. Azt hiszem a mosogatógép az a konyhai eszköz, amitől a legnehezebben válnék meg”– mesélte a műsorvezető, akinek éppen ezért a karácsonyi bevásárlókosarából nem hiányozhat a Somat Gold sem.

A karácsonyi készülődés annak is teret enged, hogy mindenki kibontakoztathassa kreativitását, legyen szó ajándékvásárlásról, dekorációról vagy akár sütés-főzésről. Claudia párja, Pataki Ádám cukrászmester szerint a konyhai munkálatokban teljesen kezdők is bátran belevághatnak egy-egy ünnepi finomság elkészítésébe, a titok csupán a receptekben lévő mennyiség és a konyhai technológiák pontos betartása, hiszen elég néhány gramm elmérés, vagy néhány Celsius fok különbség, és máris oda a siker.

„A legfontosabb a kitartás és az, hogy nem szabad megijedni az elsőre bonyolultabbnak tűnő feladatoktól. Ha azonban ezen túllendülünk, bátran belevethetjük magunkat a süteménykészítés rejtelmeibe. Számomra a karácsonyi asztalról nem hiányozhat a tradicionális bejgli, illetve a szilvalekvárral, vagy dióval töltött hókifli sem. Mivel szeretem a különböző nemzetek süteményeit, így az olaszok Panettonéját, vagy a németek marcipános stollenkalácsát is nagy örömmel teszem a karácsonyi asztalra” – mondta el a cukrászmester, aki szerint fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal vagy kandírozott gyümölcsökkel szinte bármilyen sütemény ünnepivé varázsolható, de az igazi ínyencek arany porral vagy csokoládéval is bátran kísérletezhetnek.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...