Almás pite málnahabbal Botondtól

A Konyhafőnök Junior mai második feladatában Ádám osztotta ki a feladatokat. Botondnak almás pitét kellett készítenie, amivel meggyűlt a baja, de nézzétek, milyen szép lett!

Almás pite málnahabbal - Botondtól

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 csipet só, 0,5 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2 db nagy alma, 2 ek cukor, 20 dkg málna, 4 ek cukor, 2 dl tejszín

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Lisztből, porcukorból, vajból, egy csipet só és sütőpor hozzáadásával könnyű linzertésztát készítünk. Egynegyed-háromnegyed arányban felezzük. A nagyobb részt formára nyújtjuk, vágjuk. Ráhelyezzük az almaszeleteket, cukrozzuk, majd a maradék tésztából rácsokat húzunk a tetejére, és megkenjük egy felvert tojással.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  4. Málnahabot készítünk: a málnát cukorral felfőzzük, majd leturmixoljuk. Közben kemény habbá verjük a tejszínt. Átpasszírozzuk a málnakrémet, majd összekeverjük a habbal.
  5. A pitét és a habot együtt kínáljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek