Almás pite málnahabbal Botondtól

A Konyhafőnök Junior mai második feladatában Ádám osztotta ki a feladatokat. Botondnak almás pitét kellett készítenie, amivel meggyűlt a baja, de nézzétek, milyen szép lett!

Almás pite málnahabbal - Botondtól

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 csipet só, 0,5 csomag sütőpor, 1 db tojás, 2 db nagy alma, 2 ek cukor, 20 dkg málna, 4 ek cukor, 2 dl tejszín

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Lisztből, porcukorból, vajból, egy csipet só és sütőpor hozzáadásával könnyű linzertésztát készítünk. Egynegyed-háromnegyed arányban felezzük. A nagyobb részt formára nyújtjuk, vágjuk. Ráhelyezzük az almaszeleteket, cukrozzuk, majd a maradék tésztából rácsokat húzunk a tetejére, és megkenjük egy felvert tojással.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  4. Málnahabot készítünk: a málnát cukorral felfőzzük, majd leturmixoljuk. Közben kemény habbá verjük a tejszínt. Átpasszírozzuk a málnakrémet, majd összekeverjük a habbal.
  5. A pitét és a habot együtt kínáljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...