8 étel, amit betiltottak a nagyvilágban

Számos étel létezik, amit a világ egyik pontján vígan fogyaszthatunk, míg máshol betiltották. Ebből hoztunk nektek 8-at!

Tavaly mutattunk nektek kilenc ételt, amit az Egyesült Államokban betiltottak. Most hoztunk másik nyolcat, amit a világ különböző országaiban hiába keresnénk.

Rágógumi, Szingapúr

A rágót eredetileg 1992-ben tiltották be Szingapúrban, de 2004 óta a fogászok és a gyógyszertárak árulhatnak rágót - terápiás céllal. Mindazonáltal, ha egy rágót az utcán köpünk ki Szingapúrban, óriási büntetésre számíthatunk azóta is.

Haggies, Egyesült Államok

A tradicionális skót élet hasonlít a hurkához: darált birkabelsőség jól megfűszerezve és birkagyomorba töltve. Ez verte ki a biztosítékot Amerikában. A skót kormány ugyanakkor szeretné visszaszerezni az tengeren túli piacot, és amerikai delegációt hívott Skóciába, hogy jobban meggyőzzék őket a termék importálásának szükségességéről.

Marhahús, Maharashatra, India

India második legnagyobb államában tilos a tehenek leölése - akárcsak a bikáké és az ökröké. Sőt, az állatok birtoklása is tilos - csempészésnek minősül. Az állam marhatenyésztői próbálnak dűlőre jutni a kormánnyal, hiszen a vallási alapú tiltás miatt többezren veszíthetik el a kenyérkeresetüket.

Ketchup, Franciaország

A gurmé franciák 2011 októberében tiltották meg, hogy az iskolai menzán ketchupot adjanak az ételhez kísérőnek. A döntést azzal indokolták, hogy a ketchup kulturális fenyegetést jelent - a gyereket kevésbé fogják értékelni a francia konyhát, ha mindenhez ketchupot használnak.

Samosa, Szomália

2011-ben az afrikai országban vallási okokból tiltották be az indiai csemegét - attól tartottak, hogy formája esetleg a katolikus szentháromságra emlékeztet.

Tenyésztett lazac, Ausztrália és Új-Zéland

Ausztráliában és Új-Zélandon tilos tavakban tenyésztett lazacot árulni, a bennül lévő magas antibiotikum-tartalom miatt.

Abszint, USA, Ausztrália és Új-Zéland

Az Abszint nagyon sokáig tiltott volt Európában és az Államokban. Az italban található fehér üröm ugyanis hallucinációt okozhat, emellett káros lehet a mentális egészségre. 1990-ben Európában felfüggesztették a tilalmat, de az USA-ban, Ausztráliában és Új-Zélandon továbbra is tiltólistán van.

Bacon, Szaúd-Arábia

Szaúd-Arábiában az iszlám törvények érvényesek, e szerint pedig az ételeknek halal-nak kell lenniük. Az ország az összlakosságot muszlimnak tekinti, a külföldieknek pedig igazodniuk kell a helyi szabályokhoz. Mivel két szent mecset is van az országban, úgy gondolták, a bacon még import formájában is megszentségtelenítené az országot.

(Via: Finedininglovers.com)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.