7 nap, 7 étel – Nyári vega fogásokkal könnyítünk a gyomrokon

Ezen a héten csupa olyan fogást készíthetünk, ami húsmentességéből adódóan nem nehezíti majd el a gyomrunkat. Könnyed, mégis laktató, és ami a legfontosabb, kicsattanóan nyárias ebédeket élvezhetünk, anélkül, hogy a túlevés kómájában kelljen kóvályognunk egész délután.

Nyáron megfigyelhető, hogy még a táplálkozási szokásaikban megingathatatlan húsevők is gyakrabban átkóstolnak a húsmentes oldalra: nem csoda, ha egyszer ekkora melegben nem kívánja a gyomor a zsírosat, nehezet, eltelítőt. Szerencsére a kánikula hónapjai alatt megannyi olyan szezonális étel kínálja fel magát nekünk, ami alkalmazkodik az időjárás okozta érzetekhez. Könnyű, nagyrészt vegetáriánus egytálak, levesek és raguk kerülnek terítékre – ezekből áll a most következő heti menüajánlat is.

Nézd meg galériánkban a hétre szánt nyári vega fogásokat, a receptekért kattints a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet, recept és finomság vár:

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

További cikkek