7 ellenállhatatlan gombás fogás

Gombából sosem elég! Szószokhoz, levesként, rakott ételekben is szeretjük, és az a jó, hogy a húsevők sem panaszkodnak, ha gombától illatos fogások kerülnek a tányérjukra.

A gomba szinte minden húsfélével kiváló kapcsolatot ápol, a pikáns, tartalmas marhasültek mellé éppúgy passzol, mint a szárnyasokhoz. Rizottóként gyors egytálételként kínálhatjuk, sok zöldséggel, szaftosan, hétköznapokon hús nélkül. A hagyományos rántott gomba tartárral kombináció helyett újítsunk! Pakoljuk tele gombával a lasagnét, palcsintatésztával, további zöldségekkel, tökéletes rakott gombás kreációkkal frissíthetjük konyhai tudásunkat.

Rizottóreceptekért kattints ide >>

Szószokhoz egyik legjobb kísérőnk a gomba, de sűrű, kiadós krémlevesek is készülnek ebből a se nem állat, se nem növény finomságból. Ha valamilyen különlegesebb gombafajtához jutunk, semmiképp se sétáljunk tovább üres kézzel az árustól! Pár szem illatos vargánya minden ételt megbolondít, nem kell sok-sok ezer forintért több kilót vásárolnunk belőle.

Szószokért kattints ide >>

További gombás fogásokért kattints ide >>

Vegák álma – itt a gombaszezon >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek