50 Ironman. 50 nap alatt. 50 államban.

50 Ironman. 50 nap alatt. 50 államban. Mindezt elkövette James Lawrence Iron Cowboy, mégpedig a gyermekkori elhízás elleni figyelemfelkeltésként.

Hivatalosan ugyan nem Ironman Triatlonokat teljesített James Lawrence, azaz Iron Cowboy, amerikai sportoló 2015 június-júliusában, amikor 50 egymást követő nap alatt 50 különböző amerikai államban 50 Ironman távot teljesített, teljesítménye mégis elég komoly elismerésre érdemes. (Az Ironman Triatlon egy hosszútávú verseny, amelyet a World Triathlon Corporation (WTC) szervez. A verseny elemei: megszakítás nélküli 3,86 km úszás, 180,25 km kerékpározás és egy maraton (42,195 km futás).)

Mi vette rá James-et erre az extrém teljesítményre?

James Lawrence, alias Iron Cowboy a célban

Figyelemfelkeltés és jótékonysági támogatás gyűjtése a gyermekkori elhízás megelőzése érdekében!

Az 50-50-50 kihívás célja, hogy a Jamie Oliver Food Foundationnel karöltve felhívja a figyelmet és támogatást gyűjtsön a sajnos járványként terjedő gyerekkori elhízás elleni küzdelemhez. A kihívás június 6-án kezdődött Hawaii-on és július 25-én fejeződött be Utah államban. James és családja lakóautóval utazott keresztül az amerikai anyakontinensen: nappal teljesítette a távokat, éjjel pedig utazás közben aludt. James Lawrence ezzel a teljesítményével saját, "Egy év alatt legtöbb Ironman győzelmet arató sportoló" világrekordját döntötte meg.

Iron Cowboy 50 nap alatt 68 000 dollárnyi támogatást gyűjtött, és saját bevallása szerint meg sem áll az 1 millió dollárig.

Ha szeretnétek lekövetni James 50-50-50 kihívásának eseményeit, eredményeit, akkor olvassátok a minden részletre kiterjedő, angol nyelvű blogját vagy facebook oldalát.

James Lawrence és családja

Olvastad már?

Így égess el 100 kalóriát!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek