Food Revolution Day 2015.05.15.

Saját munkám során gyakran tapasztalom, hogy alapvető táplálkozási ismeretek hiányával él a hazai lakosság legalább 90%-a. Ideje változtatni ezen.

Ma a világon 42 millió (!) öt évnél fiatalabb túlsúlyos vagy elhízott gyerek él a világon.

Személy szerint 100%-ig meg vagyok győződve arról, hogy ha gyermekeink többet tanulnának az általános ill. a középiskolában (netán már az oviban?!) a kiegyensúlyozott táplálkozásról, a főzésről, az ételkészítésről – mindezt persze gyakorlati ismeretekkel együtt – , akkor sokkal de sokkal egészségesebben élhetnénk le életünket, és jóval kevesebb túlsúlyos, beteg ember élne a világon.

Ezt a törekvést tűzte ki az idei Food Revolution Day missziójának Jamie Oliver, népszerű brit séf.

Mi az a Food Revolution?

Jamie Oliver televíziós és éttermi tevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet a főzés népszerűsítésére is. Ennek jegyében indította útjára 2012-ben a Food Revolution mozgalmat. A mozgalom mögötti ideológia alapja, hogy a főzés egyszerű dolog, és hogy sokat tehetünk egészségünk érdekében azzal, ha félkész-, készételek helyett magunk készítjük el ételeinket, valódi alapanyagokból. Különösen fontosnak tartja a gyermekek edukációját, ez a háttérben álló idea egyik alappillére.

Az idei, május 15-re meghirdetett Food Revolution Day fókuszában az edukáció áll: tegyék kötelezővé a kiegyensúlyozott táplálkozással kapcsolatos ismeretek oktatását az iskolákban.

Írd alá! Oszd meg!

Jamie Oliver a táplálkozási ismeretek kötelezővé tételének óhaja mellett indított egy online petíciót, amit eddig közel 830 000 írtak alá. Ha ti is alá szeretnétek írni, a képre kattintva megtehetitek:

És főzz!

  • Felejtsd el a félkész-, készételeket és főzz! Hidd el, nem nehéz, nem bonyolult, nem drága!
  • Főzz a gyerekkel együtt!
  • Ha már tudsz főzni, tanítsd meg kételkedő ismerőseidet, barátaidat!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?