5 tipp, hogy hűtsd le a konyhát a nagy hőségben

A főzés és a nyári meleg nem túl barátságos kombináció. Mit lehet tenni? Segítünk!  

Ne kapcsold be a sütőt!

Helyette inkább gondolkodj valami alternatív módszerben: készíts sütés nélküli sütit, grillezz a szabadban, turmixolj vagy készíts valami könnyű, hideg salátát. A sütést és a nehéz ételeket mellőzd.

Rakj rendet a hűtőben és a fagyasztóban

Néha annyira meleg van, hogy azt mondod, legszívesebben bedugnád a fejed a hűtőbe? Akkor tedd azt! Rendszerezz, pakolj át, hogy legyen hely a jégkrémeknek, közben pedig élvezd a kellemes hőmérsékletet.

Kicsit szervezd át a napot!

Nem könnyű, de ha megoldható, a főzést told minél korábbra, a reggeli órákra. Mire igazán felmelegszik az idő, neked már nem kell a konyhában bajlódnod, és a helyiség sem melegszik be pillanatok alatt egész napra!

Vesd be a ventillátort, de ne a konyhapulton!

Szakemberek szerint nem jó ötlet, ha a ventilátort a konyhapultra tesszük és onnan fújja ránk a levegőt. A megoldás: a ventillátort a padlón kell tartani, mert így a meleg levegőt felfelé tolja. Ha pedig egy jéggel teli tálat is teszel elé, a hűsítő hatás biztosan nem marad el!

via GIPHY

Zárj, csukj mindent!

Szeretsz a reggeli kávéd közben kibámulni az ablakon és megpillantani az első napsugarakat?! Igen, nagyon idilli, de a napfény hamar felmelegíti a helyiséget. Inkább húzd be a függönyt, a rolót vagy a redőnyt, így nem melegszik fel a helyiség. Másrészt: ne mozogj feleslegesen! Ha a kamrába mész, hozz ki mindent, hogy ne kelljen kétszer-háromszor fordulnod, mert akkor hamar kimelegedsz magad is!

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!