Az 5 legelképesztőbb ételautomata a világ legelképesztőbb országából - Japánból

Szerinted itthon lenne létjogosultsága egy kenyérsütő automatának? Jól jönne egy tojás automata, ha már minden bolt bezárt, miközben te a sütés kellős közepén vagy?      

Japánban annyi automata van, hogy minden 23. emberre jut egy gép. A klasszikus ital- és csokoládéautomatáktól kezdve a tojásautomatákig szinte mindent megtalálhatsz tőlünk jócskán keletre.

Banánautomata

Gondolj bele: mi lenne, ha hirtelen megkívánnál egy banánt, de a közeli boltok apokaliptikus állapotot idézve mind kifogytak volna a déli gyümölcsből? A hiánypótló banánautomata pont ezt a piaci rést igyekszik betömni, hogy soha ne kelljen lemondanod a kedvenc gyümölcsödről.

Kenyérsütő-automata

Miért vásárolnál frissen sült kenyeret a péktől, ha automatákból is megveheted? Akár ez is lehetne a szlogenje annak az automatának, ami kenyeret adagol az arra vágyóknak. Az, ami itthon elképzelhetetlen, Japánban természetes és hétköznapi. Amíg mi mindenből a frisset keressük, addig Japánban az instant a módi. Akik ellenállnak a friss, omlós péksütemények illatának, biztosan imádják ezt a szerkezetet: csokis keksz, kávé és gyümölcsös ízek közül választhatnak.

Tojásautomata

A tojásautomata még a kenyeres változatnál is érthetetlenebb. Megszoktuk, hogy automatákból olyan dolgokhoz juthatunk, amikkel az alapvető szükségleteinket elégíthetjük ki: éhséget csillapító szendvics, szomj oltására üdítő, és persze a nassolási vágy kielégítésére édesség. De Japánban a tojásautomatáknak is van létjogosultságuk: ha sütés közben vetted észre, hogy kifogytál a tojásból, akár egy automatából is hozzájuthatsz a hiányzó alapanyaghoz - hálóban.

Sörautomata

Japánban még azzal sem kell bajlódnod, hogy betérj egy pubba, ha sört akarsz inni. A sörautomatánál csak kiválasztod, hogy milyen sörrel szeretnéd táplálni a tested, bedobod a pénzt, megnyomod a gombot, és már érkezik is a sör az adagolón keresztül.

Művészi érzékkel megáldott kávéautomata

Ha nem csupán egy szimpla kávéra vágysz, hanem valami pluszra, így, vagy úgy, de megkapod, ha a japánoknál szürcsölöd a feketét. Nem tudjuk, hogy valós igény van-e a kapucsínó habjába női arcot pingáló automatára, mindenesetre létezik, és néha egy-két óvatlan kávérajongó ki is próbálja. A végeredmény érdekes. Te használnád?

Forrás:Buzfeed,Independent

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nagyot fogsz nézni, hogy ezek a színes tészták mitől virítanak ilyen pompás színekben

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!