Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 dolog, amit tuti NE CSINÁLJ a céges karácsonyi vacsin!

Szépen megérkezünk a rettegett év végi céges rendezvények bűvkörébe, ahol jócskán el lehet csúszni. Összegyűjtöttük, mi az, amit idén feltétlenül hagyjatok ki ezen az estén!

Céges karácsony!!! Vannak, akik egész évben arra várnak, hogy 2019 felgyülemlett feszültségét kedvelt, vagy éppen kevésbé szívlelt munkatársaik körében, finom falatok és még jobb kedvre derítő italok (alkohol!) társaságában töltsék el. Maguk mögött hagyva az egész évet, új lehetőségekre, és sokszor tiszta lapra vágyva. Nos, sokaknak viszont épp az ilyen rendezvények után sikerül másnap úgy kelni, hogy nincs az az isten, hogy bemenjenek hétfőn dolgozni, mert szépen lassan felsejlenek az előző este történései. Ismerős?

via GIPHY

Nekem ez az első karácsonyom a Nosalty szerkesztőségében, és szerencsére csupa jó fej munkatársam van, így biztos vagyok benne, hogy emlékezetes este lesz. Azért, hogy ne kelljen rettentően kínosan éreznem magam másnap az irodában, az alábbi 5 dolgot mindenképpen szem előtt tartom majd. Javaslom minden visszaeső cikin viselkedő és elsőbálozó sorstársamnak. 

1. Elfogyott a forralt bor?

El. Mert megittad az összeset. Sőt, igazából mindenből ittál egy kicsit, biztos, ami biztos, csak az íze kedvéért, ugye. Rutinos vagy, bírod a piát, és a kollégáid is bírnak? Ez remek, jobb lenne, ha ez így is maradna. Simán benne van a pakliban, hogy csak azért nem szólnak, mert úgyis minden évben ezt csinálod, de persze rém égőnek tartják. Ha pedig még nem voltál céges partin, szintén nem kell rámenni a pálinkára, hidd el, nem ez fogja feloldani a téblábolásodat, sőt! A lényeg, NE RÚGJ BE! Mert onnan elindul a lavina, és...

 

2. Hallottad, hogy kirúgják?

Ne fecsegj annyit! Tudsz minden pletykát? A második emeleten tök helyes az a csaj, kár, hogy a fénymásolós sráccal összejöttek. 100%-os forrásból tudod, ki az, akitől megválnak a cégtől, mert annyira rosszul végzi a munkáját. Lehet, hogy baráti társaságban jót röhögtök, de nem tudhatod, épp ki előtt közlöd, hogy Sanyit a negyedikről januártól nem látják szívesen, mert még abban az agyrém szituban találod magad, hogy fennhangon tolod az információt, amit síri csend követ. Az ok tök egyszerű: annyi ember közül neked pityókásan pont szegény Sándort sikerült betalálnod, aki most hall a dologról először. Igaz történet, a barátnőmmel esett meg. Kellemetlen!

3. Ez a kedvenc számom!

Ez a mondat számtalan buliban elhagyta már a szádat, és nincs is ezzel semmi gond, ha fergeteges táncba vagy koordinálatlan mozgású lötyögésbe torkollik az este, még ennek is helye van egy király karácsonyi partin. Viszont, ha a közeledben van egy mikrofon, és igazából csak te gondolod, hogy befértél volna az idei X-faktor-mezőnybe, most szólok, menekülj. Ebből semmi, de semmi jó nem sülhet ki! Képzeld el, másnap mennyire szörnyű lesz, ahogyan a magadból kikelve üvöltős performansz instasztorik és Facebook-cseten átküldött videókból értesülsz, mekkora tehetség lakozik benned. Ja, nem.

4. Tsinoss vagy ma!

Megtaláltad életed szerelmét egy céges partin, és azóta 3 gyereketek született? Gratulálunk, igazán, de azért többnyire nem így alakulnak a munkahelyi románcok. Sajnos nem minden happy end. Annak meg pláne semmi értelme, hogy úgy bonyolódj bele valamibe, hogy csak az este fantasztikus mámorában találd magad kényes helyzetben valakivel, akin egyébként sosem akadt meg a szemed.

via GIPHY

Képzeld el másnap azt a konyhai jelenetet, ahol az előző esti lelkes rajongód csillogó szemekkel kávét készít (de nem úgy, ahogy szereted, mert helló! nem is ismer), te pedig kínosan totyorogsz körülötte, míg végül eloldalogsz. Vagy épp fordítva, lelkesen várod az újabb találkozót, csak éppen ő rád sem köszön. Rossz érzés...kerüld el. Ja és lányok, nem kell köldökig kivágott ruhát felvennetek, srácok, nyugodtan rajtatok maradhat az ing. Elhisszük, hogy kockás a hasatok!

5. Kaphatnék egy kis fizuemelést?

Sanszos, hogy nem a buliban szeretnéd hallani, ahogy a főnököd sorolja, mennyi mindent szúrtál el idén, és hidd el, ő sem kíváncsi rá, hogy készen vagy-e már a hétfői ajánlatkérésekkel és haptákban állnak-e a kért dokumentumok. Azért vagytok ott, hogy kikapcsolódjatok, nem célszerű most felhozni, hogy januárban márpedig neked 100%-os volt a sikerrátád, míg ő csak 80%-ot ítélt meg. Arra sincs szükség, hogy a buli hevében, ezer fokon égve lehengereld a vezetőséget, akik lehet, azt sem tudják, ki vagy. Most aztán bemutatkoznál egy kis bratyizással? Lehetőleg magánéleti problémákkal se traktálj ismeretleneket, és semmi esetre se kérj a „legjobb” alkalmat megragadva fizetésemelést, amire hónapok óta pályázol. Ha minden kötél szakad, válaszd ezt:

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Hivatali Karácsony / Paramount Pictures

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!