450 forintba kerül az év legjobb menzaétele - a versenyt a budapestiek nyerték

6. alkalommal zajlott le hétvégén a Közétkeztetési Szakácsverseny, amelyet a budapesti csapat nyert. Az alapanyagok beszerzési ára nem lehetett több 450 forintnál/fő.

Sikeresen zajlott 2018. február 9-én a szakma legnívósabb versenyének számító „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntője dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) közös szervezésében, a Sirha Budapest kiállítás keretein belül.

A közétkeztetési gasztro kupa irányadó témája idén a „Tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A háromfordulós versenyben összesen 52 csapat indult, közülük a régiós elődöntőkön a legjobbnak bizonyult 12 páros mérhette össze tudását a február 9-i döntőben, a budapesti Sirha kiállításon.

Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag beszerzési értéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.

1. heyezett:

Az Eurest Budapest csapata

előétel: selymes csicsókaleves zöldségtatárralfőétel: spenótos harcsa savanyított zöldségekkeldesszert: eperkrémes spárgával

2. helyezett:

Az Eurest Győr párosa

előétel: melegen pácolt harcsa zöldborsómajonézzelfőétel: tanyasi csirkecomb répákkaldesszert: karalábékrémes tésztasípok eperrel

3. helyezett:

A Hungast Pécs csapata

előétel: harcsatatár salátával, marinált eperrel, zabropogóssalfőétel: gyömbéres sült csirkeszárny töltött burgonyatallérokkal, pirított mediterrán zöldségekkeldesszert: ropogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládémousse-szal

A döntősök ételsorait neves szakértőkből álló zsűri – például Szatmári János, Gulyás Károly, Wolf András, Vomberg Frigyes és Ambrus György - értékelte. A bírálók a kötelezően előírt kritériumok mellett azt is figyelembe vették, hogy a versenyproduktumok hozzájárulnak-e a hagyományos ízek illetve ételek modernizálásához.

Ezeket olvastad már?

nébih

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek