3 dolog, amit mindenképpen takaríts ki a konyhádban - ezeket se hagyd koszosan!

Főzni csak tiszta konyhában lehet. Megmutatjuk, mi az a három dolog, ami jó, ha mindig rendezett és makulátlan, mielőtt ételt készítenél. (x)

1. Mosogató és környéke

A mosogató tisztítása nem nagy ördöngösség. Ha van mosogatógéped, akkor pakold át bele a mosatlan edényeket, ha nincs, akkor mosd el őket. Itt nem szabad megállni, hiszen a mosogatótálban rengeteg kosz és baktérium ragadhat meg. Fogj egy mosószeres szivacsot, és dörzsöld át tisztítószerrel, de ne feledkezz meg a csapról és a lefolyóról sem! Ha nem szereted a vegyszereket, használj ecetet, szódabikarbónát és citromot.

A mosogató környékét se hagyd ki! Pár gyors mozdulat egy ronggyal, és máris tisztábbnak hat a konyhád.

2. Elszívó

Az olajban sült rántott húsoknem kímélik az elszívódat sem. A főzéssel rengeteg zsír és szennyeződés rakódik le a szűrökön, a porosodásról nem is beszélve. Ennek ellenére sajnos csak ritkán jut eszünkbe egy alapos takarítást végezni az elszívón.

A tisztításhoz semmiképp ne használj savas, maró hatású vegyszereket, és fémszálas szivacsot, mert azok tönkre is tehetik a szűrőt. Itt is bevetheted a szódabikarbónát, és a forró vizet. Havonta egyszer érdemes tisztítanod szűrőket, hogy a szennyeződések eltűnjenek.

3. Tűzhely és sütő

A zsíros szennyeződések a fazekaknak, serpenyőknek és tepsiknek sem tesznek jót. Az indukciós és kerámia főzőlapot főzés után érdemes rögtön letörölni, hogy az ételmaradék, és az olaj ne ragadjon rá. Ha odaégett valami, érdemes a szennyeződést egy erre a célra kialakított kaparóval letakarítanod.

A sütőtisztítás mindenki által utált feladat, de havonta legalább egyszer ennek is neki kell látni. Egyáltalán nem mindegy, hogy mivel takarítod a sütőd. Válassz olyan vegyszert, ami nem árt a sütőnek, és később az ételeidnek sem. Itt is bevetheted a szódabikarbónát, kevés vízzel elkeverve készíts pasztát belőle, azzal dörzsöld át a makacs foltokat.

Tudj meg többet a sütőkről és főzőlapokról a Candy oldalán, ITT!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!