2017 a bezárások éve volt? - 9 hely, amely sosem nyit ki többé

Sok étterem, kávézó, kocsma nyílt tavaly, de nem kevés helytől kellett elbúcsúznunk 2017-ben. Megmutatjuk mely helyekkel lettünk szegényebbek az elmúlt évben. 

Matrojska Bisztró

A Matrojska Bisztrót különösen sajnáljuk, hiszen tradicionális orosz fogásokat kínált a VIII. kerület szívében. Juhász Natasa tulajdonos azért zárta be az éttermét, mert elmondása szerint nem tudott tovább nyugodt lelkiismerettel ülni az étterem tulajdonosi székében, ugyanis vegetáriánus lett, és egy életre leszámolt a vodkával is. Döntését sajnáljuk, de megértjük.

Pajtás étterem

A Gyorskocsi utcai Pajtás étterem neonfényben úszó "Önkiszolgáló Étterem" felirata 1969-óta csábította a vendéglátó egységbe a piros műanyagtálcáról enni vágyó budaiakat. Vérbeli retró életérzéssel találkozhatott itt az ember - a berendezés és a menü is hűen idézett egy letűnt korszakot.

Laci! Konyha!

A 13. kerületi Hegedűs Gyula utcában található Laci! Konyha! étterem ősszel jelentette be, hogy végleg bezár. A hat éve működő magyar hagyományokra építő kortárs boutique-étterem azért húzta le a rolót, mert a vezetőség nem talált megfelelő munkaerőt. A konyhát vezető Mogyorósi Gábor (A séf korábban dolgozott a Csalogány 26-ban, az Aranyszarvasban és a Lou Lou-ban is) azt nyilatkozta korábban, hogy ,,180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre." Lehet, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy bezárjon az étterem.

Hooters

Dekoratív, nagy keblű lányok, csípős csirkeszárnyak és üvöltő focimeccsek. Így ismerjük az amerikai filmekből a Hooters bárt, amelynek a Liszt Ferenc téren üzemelő egyetlen magyar étterme 2017-ben bezárt. Nem tudjuk, hogy a lányok szépsége vagy az étel minősége nem volt eléggé megkapó, de úgy néz ki, hogy nem jött be a magyaroknak az amerikai minta.

Faszaládé

Az ötödik kerület közepén nyílt kolbászozó sajnos nem húzta tovább 2 évnél. Az alapító Sajben Csaba és Kurucz Attila később Benkő Zoltánnal társulva először poénból emlegette Faszaládéként a kolbász-vállalkozást, később viszont tényleg belevágtak, hogy megvalósítsák terveiket. Bár eleinte sikeres volt a hagyományos talponálló kolbászos koncepció, végül mégsem jött be.

Ricsi’s World’s Jewish Street Food

Nagyon sok street food-ot kínáló étterem, és food truck van ma már az országban, de talán az egyik legérdekesebb a bulinegyed közepén a Rácskertben üzemelő Ricsi’s World’s Jewish Street Food volt. Hangulatos és tényleg nagyon eredeti kínálattal működő büfé, Tóth Richárd odaadó vezetése alatt sem érte meg a harmadik születésnapját.

Márga Budapest

Ahogy korábbanmegírtuk, haláleset miatt zárt be Budapest egyik tophelye, a Márga Budapest. A működtető Geoholding Zrt. tulajdonosa Horváth László gyors lefolyású, súlyos betegség miatt elhunyt. Bár a nyitástól kezdve folyamatosan cikkeztek a hazai nyomtatott és online sajtóban az étteremről, az új vezetőség mégsem akarta életben tartani, így lehúzták a rolót.

NANO

Az ehető koktélok és a molekuláris gasztronómia nem kapott még zöld utat a magyar közönségtől, legalább is erről tanúskodik, hogy az alig egy éve nyitott NANO lehúzta a rolót. Sajnáljuk, bár nekünk is bizarrnak tűnt a disznósajt-nyalóka, de úgy tartja a mondás, hogy mindent meg kell kóstolni - akkor is ha az laboratóriumi körülmények között készült.

Exzootic Café

Szerkesztőségünk tagjai eleve fenntartásokkal kezelik az állatos kávézók térhódítását, de ha azt látjuk, hogy az állatok megfelelő körülmények között élnek, talán el tudjuk fogadni ezeket a helyeket. Az Exzootic Café-ban viszont szörnyű viszonyok között tengődtek az állatok, így szerintünk erre az örömteli és sajnos jogos bezárást nem éljük meg veszteségként.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Koplalás, virtuális valóság és kihalt állatok húsa - 2018 bizarr kajatrendjei a brit Bompas & Parr művészduótól

Címlapról ajánljuk

További cikkek