2015 legdurvább celebdiétái

A Brit Dietetikusok Szövetsége előállt egy listával, hogy szerintük melyik öt „celebdiétát" érdemes elkerülni 2015-ben. Lássuk!

Január minden évben a diéták fellángolásának időszaka, új év, új élet, lelkiismeret-furdalás és feszülő nadrág az ünnepek nyomaként. Ilyenkor az emberek annyira le szeretnének fogyni, hogy gyakorlatilag bármit elhisznek - főleg, ha egy csinos/jóképű/jótestű celebritás képével tálalják a legújabb csodadiétákat.

A Brit Dietetikusok Szövetsége előrukkolt egy listával, hogy szerintük melyek lesznek az elkerülendő „celebdiéták" az idei évben. Lássuk, ők mitől tartanak (a legdurvábbat a végére hagyom)!

1. Cukormentes diéta

Celebkapcsolat: Alec Baldwin és Tom Hanks (utóbbi egyébként 2013-ban a David Letterman showban fedte fel, hogy cukorbeteg)

Önmagában a cukormentes étrend még akár jó is lehetne, de én inkább javasolnám az ugyan valóban bonyolultabban hangzó, de szerintem megfelelőbb „csökkentett hozzáadott cukortartalmú" étrendet. Hiszen a teljes cukormentesség oltárán szerintem semmiképpen nem érdemes feláldozni a gyümölcsöket, gyümölcsös ételeket vagy a magasabb természetes cukortartalmú zöldségeket, mint például a zsenge, friss zöldborsó. Olvassuk a címkéket, ne vegyünk félkész-, késztermékeket, ne együnk mindennap édességet - ezek az ajánlható célok!

2. VB6 diéta - „Vegan Before 6" - azaz „6 előtt vegán" diéta

Celebkapcsolat: Beyoncé és Dita Van Teese

Nevében a lényeg: este 6 előtt vegán életmód - utána viszont szabad a vásár. Szerintetek van értelme?

Sok zöldség persze jöhet, este 6 előtt és után is.

3. Agyagtisztító diéta

Celebkapcsolat: Zoe Kravitz

Az agyagtisztító diéta szerint egy kanálnyi agyagot majszoljunk el naponta, és ez majd méregteleníti a beleinket, és eltávolítja a negatív izotópokat. Khm.

A méregtelenítésben amúgy sem nagyon hiszünk, ez meg aztán végképp nonszensznek tűnik. (Most komolyan, Zoe Kravitz, ez a csodaszép fiatal nő szerintetek ilyesmivel foglalkozik?)

4. Paleo diéta

Celebkapcsolat: Miley Cyrus és Matthew McConaughey

Úgy látszik, a brit dietetikusok sem lelkes hívei a paleo diétának - talán nem tudják, hogy hazánkban mennyire népszerű. Csak azt mondják, amit én is: az klassz, ha elhagyjuk a félkész- és készételeket, ha kevesebb cukrot és sót fogyasztunk (de ez nem a paleósok nóvuma) - , de hacsak orvosilag nem indokolt, felesleges alapanyagokat kizárni az étrendünkből.

A következő bekezdést csak erős idegzetűek olvassák, saját felelősségre!

5. Vizeletterápia

Celebkapcsolat: Bear Grylls a túlélőshowk (kamu?)túlélője

Bear Grylls, a népszerű túlélősdiműsorok főszereplője bevallása szerint saját vizeletét itta kalandjai során. Egyesek szerint vizeletünk fogyasztásának pozitív egészségügyi hatásai vannak. Szerintetek?

NE próbáljátok ki ezt otthon! De reméljük eszetekbe sem jutna...

(Via bda.uk.com)

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek