17 hideg sült, ha unod a felvágottat

Tartósítószer-, ízfokozó-, színezék-, aromamentes, alacsony sótartalmú, egészséges felvágott. Hogy ez hol kapható? Nálad, otthon!

Az esszenciális aminosavakat tartalmazó teljes értékű állati eredetű fehérjéknek naponta négyszer kellene szerepelniük az étrendünkben - feltéve persze, ha olyan ügyesek vagyunk, hogy egy nap ötször étkezünk. Ennek az ajánlásnak megfelel a tojás, a tejtermékek, a halak, a húsok és a húskészítmények.

Viszont nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem néha nincs kedvem bolti felvágottat vásárolni, vagy épp nincs olyan a csemegepultban, amit szeretnék, vagy leginkább és leggyakrabban változatosságra vágyom és adalékanyagmentes, alacsonyabb sótartalmú, friss, valódi, nem egyenízű ételekre.

Számomra ezt jelentik a hideg sültek - azaz minden olyan sült húsféle, ami hidegen is fogyasztható, szeletelhető, szendvicsbe tehető, akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára fogyasztva.

Az a mázlink, hogy gyakorlatilag minden, hazánkban jellemző vágóállatnak van olyan húsrésze, ami egyben jól süthető, azaz megfelel a céljainknak, ráadásul ezek jellemzően a sovány húsrészek. A szárnyasoknak a mellehúsa, a sertés, marha esetében a szűz, a karaj, a hátszín (és persze a drágább húsrészek).

Kiválogattam nektek most 17 db változatosan fűszerezett sülthús-receptet, amelyek hidegen is fogyaszthatók. Süssetek húst este vagy a hétvégén, pár napig így rendelkezésre áll a család "felvágottkészlete". Szeleteljétek vékonyan reggeli szendvicsetekbe jó sok friss zöldséggel, kevés mustárral, és máris kész a fehérjedús reggeli!

Próbáljátok ki őket, ha már ti is többre vágytok, mint a bolti felvágottak!

Olvastad már?

A reggeliből ne csináljunk viccet!

  1. 1.

    Fényezett pulykamell sült zöldségágyon

  2. 2.

    Egészben sült disznócomb (sült hús)

  3. 3.

    Hideg pulykasült

  4. 4.

    Illedelmes szűz

  5. 5.

    Kolbásszal töltött karaj

  6. 6.

    Fűszeres csirkemell pecsenye

  7. 7.

    Csirkemellfilé gyömbérrel, citrommal párolva

  8. 8.

    Balzsamecettel fényezett kacsamell

  9. 9.

    Barbecue-s csirkemell

  10. 10.

    Pulled pork

  11. 11.

    Baconben sült szűzpecsenye

  12. 12.

    Ropogós fűszeres pulykasült

  13. 13.

    Egybesült karaj Gravy mártással

  14. 14.

    Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal

  15. 15.

    Rozmaringos sertés szűzpecsenye

  16. 16.

    Metélőhagymás túróval töltött csirkemell

  17. 17.

    Egyben sült karaj fűszeres kéreggel

Hozzászólások

Walaky

Ezek is "friss, ropogós" receptek....ráadásul, száraz sültek......vannak ezeknél finomabbak is, igaz kés?bbiek, újabb receptek! :) Például - zamatos, ízletes, nem száraz, hidegtálakhoz is tökéletes, de még mennyire: http://www.nosalty.hu/recept/meteres-serteskaraj-ahogy-judyth-kesziti

Címlapról ajánljuk

További cikkek