17 hideg sült, ha unod a felvágottat

Tartósítószer-, ízfokozó-, színezék-, aromamentes, alacsony sótartalmú, egészséges felvágott. Hogy ez hol kapható? Nálad, otthon!

Az esszenciális aminosavakat tartalmazó teljes értékű állati eredetű fehérjéknek naponta négyszer kellene szerepelniük az étrendünkben - feltéve persze, ha olyan ügyesek vagyunk, hogy egy nap ötször étkezünk. Ennek az ajánlásnak megfelel a tojás, a tejtermékek, a halak, a húsok és a húskészítmények.

Viszont nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem néha nincs kedvem bolti felvágottat vásárolni, vagy épp nincs olyan a csemegepultban, amit szeretnék, vagy leginkább és leggyakrabban változatosságra vágyom és adalékanyagmentes, alacsonyabb sótartalmú, friss, valódi, nem egyenízű ételekre.

Számomra ezt jelentik a hideg sültek - azaz minden olyan sült húsféle, ami hidegen is fogyasztható, szeletelhető, szendvicsbe tehető, akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára fogyasztva.

Az a mázlink, hogy gyakorlatilag minden, hazánkban jellemző vágóállatnak van olyan húsrésze, ami egyben jól süthető, azaz megfelel a céljainknak, ráadásul ezek jellemzően a sovány húsrészek. A szárnyasoknak a mellehúsa, a sertés, marha esetében a szűz, a karaj, a hátszín (és persze a drágább húsrészek).

Kiválogattam nektek most 17 db változatosan fűszerezett sülthús-receptet, amelyek hidegen is fogyaszthatók. Süssetek húst este vagy a hétvégén, pár napig így rendelkezésre áll a család "felvágottkészlete". Szeleteljétek vékonyan reggeli szendvicsetekbe jó sok friss zöldséggel, kevés mustárral, és máris kész a fehérjedús reggeli!

Próbáljátok ki őket, ha már ti is többre vágytok, mint a bolti felvágottak!

Olvastad már?

A reggeliből ne csináljunk viccet!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...