14 tipp szülőknek a szórakoztató mindennapokhoz

A gyereknevelés csupa móka és kacagás - gondoljuk ezt akkor, mielőtt belefognánk. Néhány vicces megoldással azért könnyíthetünk a dolgunkon.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a gyereknevelés csupán a mosásból, főzésből, takarításból és a szabályok betartatásából áll, de sajnos tetemes részét ez teszi ki. Ezért a szülők igyekeznek olyan megoldásokat találni a fenti tevékenységekre, vagy akár a csemeték lefoglalására, amikkel időt és energiát spórolhatnak maguknak. Mert ez a kettő a legnagyobb fogyóeszköz a kisgyerekes családban. Lássunk néhány vicces trükköt és praktikát arra, hogy hogyan szereljük le a kicsiket legalább egy kis időre, vagy hogyan éljünk túl egy átlagos napot.

Olvastad már?

Ételnevet a gyereknek?

1. Rolleres babakocsi

Míg a baba levegőzik, anya/apa sportol, ráadásul mindenhova sokkal gyorsabban eljuthatunk. Én a babakocsira erősített testvérfellépőt is így használtam, mikor a nagytesó éppen nem tartózkodott rajta, tényleg jó móka.

2. Kötéllel vezérelt hinta

Kell hozzá egy árnyékos szék és egy pohár sör is, ahogy a mellékelt ábra mutatja. Gyerekjáték az élet.

3. Portörlővel vagy padlófényesítővel kombinált rugdalózó

Arra a néhány hónapra, amíg a baba napjában 20-szor végigkússza a lakást, többnyire nyálcsíkot hagyva maga után.

4. Közös kesztyű

Ha jól értem, eredetileg arra hivatott, hogy a szétszórt szülő ne veszítse el a gyerekét, de mivel a kézen fogva sétálás kesztyű nélkül is működik, ezért ennek az eszköznek inkább télen vehetjük nagy hasznát, de akkor tényleg.

5. Szemvédő babafejfedő hajmosáshoz

Nincs több könny és sírás-rívás, ha ebben mossuk a baba haját. Bár elvileg újszülöttkorban még semmi problémájuk a kicsiknek az arcukat, szemüket érő vízzel, azért a legtöbb baba mégis nehezményezi a fürdési mizériát.

6. Játszatok együtt videojátékkal!

De a gyerekek vezérlőjét ne csatlakoztasd. Egy bizonyos kor után ez már sajnos nem működik.

7. Iker-pólók egy árnyalatnyi különbséggel

A környezetednek nehezére esik megkülönböztetni az ikreidet? Esetleg még néha neked is? Ezek az édes bodyk majd segítenek.

8. Hintaágy lepedőből és asztalból

A legnagyobb előnye, hogy nem vesz el plusz teret a térből. A balesetek elkerülése miatt én talán inkább a hordozókendőt használnám erre a célra.

9. Fogkrémkiköpő állatkák

Hogy biztos ne maradjon el a fogmosás lefekvés előtt.

10. Lovagi sisakos sapka

Nagyon jól néz ki, ráadásul a gyerekek száját-orrát és védi a hidegtől. Vajon hogy festene rózsaszínben?

11. Asztronauta ágynemű

Ez inkább annak mókás, aki kívülről látja a kis szundikálót, de azért szívesen ki is próbálnám.

12. Muffinpapír a jégkrém pálcikájára

Mert a jégkrém evése a jégkrém olvadásával jár. Az pedig egyenes út a ragacsos ujjakhoz, ruhához, táskához, telefonhoz, kutyához.

13. Porszívóval copfot

Biztos vagyok benne, hogy egy magára hagyott, de leleményes apuka találmánya. Más kérdés, hogy a kislány mennyire mulat jól közben.

14. Környezet-tudatosságra nevelő villanykapcsolók

Nem lehet elég korán kezdeni.

Olvastad már?

Apró emberek kalandjai az ételek világában

(via BoredPanda)

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!