Halálraítélt bűnözők utolsó vacsorái

Európában szokás volt, hogy a halálra ítélt bűnözők kiválaszthatták utolsó vacsorájukat, szimbolikusan kegyelmet kérve kivégzőjüktől.

Függetlenül attól, hogy kinek-mi a véleménye a halálbüntetésről, most bemutatjuk néhány halálraítélt utolsó kívánságát Hargreaves képein keresztül. Ezek az ételek bármennyire étvágygerjesztőek, egyben gyomorfogatóak és morbidak is. Henry Hargreaves egy olyan fotósorozattal állt elő, amely az ételeken keresztül gondolkodtat el életről és halálról.

Az Indulgd.com-nak adott interjújában mesélt magáról, munkájáról, és arról, mégis mi inspirálta a sorozat elkészítésére.Henry autodidakta módon tanulta ki a szakmát. Jelenleg Brooklynban él, de eredetileg új-zélandi származású. Munkái során négy fő témát érint: ételek, színek, gyerekkori emlékek és mellek!

Az alapötletet az adta, amikor arról olvasott, hogy 2011-ben Texasban eltörölték az utolsó vacsora megválasztására való jogot. Az addigi vacsora-rendeléseket, utolsó kívánságokat látva egy-egy pillanatra mindegyik gonosztevő emberalakot öltött előtte, megkérdőjelezve az államilag támogatott kivégzések jogosságát.

Miután elkészítette fotósorozatát, sokan megdöbbentek vagy megbotránkoztak, de a legtöbben mégis inkább támogatásukat fejezték ki. A művész azonban tisztában van vele, hogy ez egy igen kényes téma.

Kedvenc képe Ricky Ray Rector rendeléséről készült: sült csirkét és steak-et kért. Rector értelmi fogyatékos volt, így valószínűleg azt sem tudta, mi fog történni vele. Kedvenc pekándiós pitéjét nem fogyasztotta el rögtön, az őr kérdésére pedig, hogy miért nem, ezt válaszolta: "későbbre tartogatom."

Véleményt nem alkotunk, nem is szeretnénk felháborodást kelteni ezzel a cikkel, csak picit elgondolkodtatni. További képeket az alábbi linkalatttaláltok!(via: Henry Hargreaves)

Címlapról ajánljuk

5 magyar étterem a Michelin-kalauzból, amiről talán még nem hallottál

Hol van már az az korszak, amikor egy kezünkön meg tudtuk számolni a hazai Michelin-csillagos éttermeket! Jelenleg összesen 72 magyar éttermet ajánl a francia bázisú Michelin-kalauz, köztük a legtöbb a Michelin-tányér jelzést kapja a nemzetközi ítészektől. Ez még nem jelent Michelin-csillagot, de egy adott helyen ezeket az éttermeket is ajánlja a kalauz, kiemelkedő konyhai teljesítményük révén. 5 olyan hazai étterem következik vidéken és Budapesten, amelyekről kevesebbet hallani, pedig megérdemlik a figyelmet!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.