A 10 leghasznosabb dolog, amit egy citrommal csinálhatsz

Ugye az nem titok, hogy a citrom kiváló tisztítószer, hiszen természetes savtartalmú, antibakteriális, vízkőoldó, szagsemlegesítő - használd otthon okosan!

Van legalább tíz dolog, amihez egy citrommal kezdhetsz otthon - háztartási/tisztítási problémákban verhetetlen, nyilván az ecet mellett (után) persze.

1. Friss virágok frissen tartása - tegyél a vízbe egy kevés fiss citromlevet!

2. Koszos sajtreszelő tisztítása - húzogass végig egy félbevágott citromot az eldugult sajtreszelődön, a citromsav feloldja a beszáradt sajtot!

3.Készíts házi légfrissítőbonbont citromból így.

4. Apró rozsdafoltokat is eltűntethetsz vele mondjuk a késeidről.

5. Elveszi a kezedről a fokhagymaszagot, ha bedörzsölöd vele!

6. Légfrissítő: vájj ki egy fél citromot, önts bele sót, és helyezd el a lakásban!

7. Készítsd el legjobb faápoló szeredet: ecet + olívolaj + citromlé = dörzsöld be vele a a fát, majd töröld le a felesleget száraz ronggyal!

8. Tisztítsd ki a mikródat egyetlen citrommal így!

9. Vagy a mosogatódat így.

10. Sőt, a vágódeszkád is szép lehet tőle!

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.