Túrófánk recept

Túrófánk
Túrófánk
receptkönyvben hozzászólások (113)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós leves után (esetünkben gulyásleves volt), második fogásnak készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

sütéshez

tálaláshoz

a fánkhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

elkészítés

  1. A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).
  3. A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
  4. Azonnal tálaljuk.

  • költség: 920 Ft
  • elkészítettem: 75 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 272 216
elküldve: 125
receptkönyben: 2 947
elkészítve: 89/149
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (113)

szamanta91
szamanta91szo, 2014-02-22 19:21

A legfinomabb és a legegyszerűbb!:) Rögtön dupla adagot készítettem..még szerencse, mert nagy sikere volt! Köszönöm a receptet!:)

Ancsocska
Ancsocskaszo, 2014-02-22 15:18

Most lett kész, isteni! Annyit változtattam, hogy belekevertem egy teáskanálnyi vanília aromát és 1 citrom reszelt héját is :) Legközelebb több citromhéj lesz, de amúgy tökéletes!

sz.andus
sz.andusp, 2014-01-03 06:59

Kedves Muci!
Ez valami tökéletes! Gyors, egyszerű, és csuda finom. Nálunk is a kakaós-porcukros változata vált be. Bár az én lányaim már nagyok, sokszor időhiányba kerülök, így azt, hogy ripsz-ropsz kész van, különösen tudom értékelni. De az ízélmény miatt azt hiszem, bonyolultabb elkészítési mód esetén is sokszor sütnénk. :) Hálás köszönet érte, hogy feltetted ezt a receptet.
Boldog új évet!
Üdv.
Andi

Kaattaa
Kaattaap, 2013-08-23 20:21

Én már sokfélét próbáltam, de ez a legjobb!!!!! Köszi!!!!

Muci
Muciszo, 2013-08-24 17:02

Szia Kaattaa !
Örülők, hogy bevált a recept.
Üdv.: Muci

mimi0877
mimi0877p, 2013-06-28 14:10

Szia!
Életem első és utolsó túrófánkja!!!!Nem vagyok kezdő a konyhában,a hozzászólások nagy részét is olvastam,mindenki dicséri,az enyém viszont pocsék lett!!!!Annyi zsiradékot szivott magába,h szemlátomást fogyott a serpenyőből!3 túrát sütöttem meg,mind ugyan olyan eredménnyel.A többit már ki sem sütöttem.Az a néhány gofri mentett meg az éhhaláltól,amit itthon találtam :) Nem tudom mi nem stimmelt,de többet én ezzel nem próbálkozom.....

Artemisz
Artemiszszo, 2013-08-10 00:56

Szerintem se próbálkozz. Tanulj helyette inkább szerénységet, kitartást, problémamegoldó képességet.
Ezt még egy kezdő sem tudja elrontani, legfeljebb, ha nem forró olajba teszi.

mimi0877
mimi0877cs, 2013-08-29 18:32

Kedves Artemisz!
A receptet nem te küldted be,ha jól látom,nem értem miért vetted sértésnek a hozzászólásomat?!Csak a tapasztalatomat szerettem volna megosztani másokkal...nekem igazán kellemetlen,amikor valami újjal próbálkozom,és nem sikerül,a család viszont éhesen várja az ebédet...ezért nem próbálkozom vele többször...kárba veszett a túró és még enni sem volt mit...szerintem itt mindenki leirhatja a véleményét,aki nem birja a kritikát,az ne rakjon fel semmit!Egyébként sem kritizáltam senkit,csak megirtam a tapasztalatom...
Köszönöm h igy ismeretlenül is kioktattál,biztos tudod mennyire vagyok szerény stb....
További szép napot!

Artemisz
Artemiszp, 2013-08-30 00:29

Miféle sértődés? A sértődés az valami egészen más.
Egy dologban egyetértünk: aki nem bírja a kritikát, "az ne rakjon fel semmit". Még tapasztalatot sem. :)

Muci
Mucip, 2013-06-28 16:21

Szia "mimio877" !
Nagyon sajnálom, hogy sikertelenül próbálkoztál, de mint a hozzászólásokból is érzékelheted, hogy valószínűleg nem a recepttel van a baj. Nem tudom milyen zsiradékban sütötted, de legjobb erre a célra az egyszerű napraforgó olaj. Nagyon fontos az olaj megfelelő hőfoka, amit egy pici próba tésztával lehet ellenőrizni.
A tészta sűrűsége is befolyásolhatja a végeredményt, esetleg túl híg lehetett a nagyobb méretű tojás, vagy a túró állaga miatt.
Üdv.: Muci

Bryna
Brynap, 2013-05-31 12:00

Szia! Nagyon-nagyon finom lett. Mondjuk én 2 tojással és 1 egész sütőporral csináltam. Nem maradt belőle egy darab sem! Köszi!!!!!

katalinka3
katalinka3v, 2013-05-12 19:58

Katalinka3
Ma ismét elkészítettem. Most még finomabb mint az első alkalommal. Hálás köszönetünk
a remek receptedért.
Üdv. Katalinka3

Mynea
Myneak, 2013-04-30 22:12

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Tuti felvesszük az itthoni menüre!

boanka
boankacs, 2013-04-25 20:13

Egyszerűen nagyszerű, egyáltalán nem szívja be az olajat, nem lesz nehéz tőle.
Nagyon kicsi lángon érdemes sütni, hogy középen is megsüljön, mert nagyon hamar szép aranyszínű,ropogós lesz kívül. Annyira finom és könnyű, valamint gyors volt az elkészítése, hogy már tovább is adtam a receptet anyukámnak, hétvégén újra sütöm, de dupla mennyiséggel. Köszönet a receptért!

Zsuzska85
Zsuzska85cs, 2013-03-21 18:04

Nagyon szuper recept, köszönöm! Isteni finom és gyorsan kész! Ezután biztos bekerül a kedvencek közé!!!! :) Üdv: Zsuzsi

katalinka3
katalinka3v, 2013-03-10 20:55

Katalinka3.
Nagyon jó a recepted. Ma megsütöttem. Fíííínom lett.
Köszönöm a családom nevében.
Mentettem, és még sokszor el fogom készíteni.
Üdv.:
Katalinka3.

delibetti
delibettiszo, 2013-03-02 17:12

Szia! Életem elő fánkja és SIKER!!! :)
Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben írtad és az eredmény TÖKÉLETES és NAGYON FINOM TÚRÓFÁNK!
Köszi a receptet! :) Betti

b-ors
b-orsszo, 2013-03-02 11:11

Ez a tökéletes túrófánk recept :)
Köszönöm szépen!!
Orsi

derine
derinev, 2013-02-24 15:44

Másodjára készítem ezt a fánkot, most is nagyon jó és finom lett, tejföl helyett joghurt ment bele, a lisztet pedig 20 dkg zabpehely és 5 dkg keményitő váltotta fel. Még finomabb lett mint a lisztes, sokkal könnyebb, lazább.

Orsianyu
Orsianyucs, 2013-02-21 17:35

Kedves Muci! Szeretném ezt ma megsütni, de cukor nélkül (édesítővel)...az kötelező hozzávaló, vagy csak élvezeti? :) rossz lesz a végeredmény, ha kihagyom??
Köszönöm:
Orsianyu

Muci
Mucics, 2013-02-21 18:03

Kedves Orsianyu !
Én nem próbáltam édesítővel, de szerintem nem okoz problémát, ha nem teszel bele cukrot, a tészta
állagát érdemlegesen nem befolyásolja.
Üdv.: Muci

millefleur
millefleursze, 2013-02-06 19:54

Kedves Muci!

Nagyon-nagyon-nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm! Üdv: Ági

Muci
Mucisze, 2013-02-06 21:26

Szia Ági !
Örülök, hogy ennyire ízlett.
Üdv.: Muci

taranikó
taranikóh, 2013-01-21 10:17

Még sosem sütöttem fánkot. De volt egy túró a hűtőben, úgyhogy kerestem hozzá egy receptet, amit egyszerű elkészíteni. Nagyon finom lett, nagy sikere volt a gyerekeimnél. És kezdő "fánksütő" létemre sem okozott gondot az elkészítése. Köszönet az egyszerű, gyors és finom receptért.

Muci
Mucik, 2013-01-22 17:09

Kedves "taranikó " !
Örülök, hogy kezdő fánksütő létedre jól sikerült és sikerélményed volt.
Üdv.: Muci

bjk
bjkp, 2012-10-26 17:38

Kedves Muci!
Tegnap elkészítettem a túrófánkot, és nagyon-nagyon finom lett!
Köszönet a tökéletes receptért!
Kata

TPAndrea
TPAndreav, 2012-09-23 11:23

Már többszőr elkészítettem a Családnak, köszönöm ezt a receptet ISTENI FINOM!!!!!
Andi

libaláb
libalábszo, 2012-03-03 01:11

Nos, ezt kár volt elkészítenem: még le sem nyelték az utolsó falatokat, de már érdeklődtek, hogy mikor sütök megint..! Én is tettem bele egy pici vanília aromát, csoda finom volt.

titi
titih, 2012-02-20 13:15

Tegnap megcsináltam, nagyon egyszerü és finom!!!!!

cherry41
cherry41v, 2012-02-05 13:30

szia Muci!elkészítettem,nagyon finom és kiadós,koszi a receptet!

Edi10
Edi10cs, 2012-01-19 17:56

Nagyoooon finom!!! Alig bírtuk abbahagyni! :) Kicsit módosítottam, 15 dkg sima liszt+10 dkg teljes kiőrlésű zabliszt, egy kis citrom és vanília aroma került bele. biztos elkészítem még és terítem a receptet a családban!
Köszönöm szépen!

Csillagtündér
Csillagtündérsze, 2012-01-18 11:47

Gyors, egyszerű finomság. Bourbunos vaniliás porcukorral szórtam meg:-P .Nagyon finom!

Muci
Mucisze, 2012-01-18 17:27

Szia Csillagtündér !
Örülök, hogy ízlett.
Üdv.: Muci

Judy2
Judy2szo, 2011-10-29 13:14

El is készítettem! Nagyon finom lett. Én tettem bele egy kis vanília aromát és így magában is nagyon finom. Egy kis lábosban sütöttem és a kis fánkocskáim maguktól fordultak meg. :) Nagyon gyors és könnyű recept. Ráadásul Isteni finom! Köszönöm! Teszek fel képet, hogy milyen lett, ha sikerül.

AGI40
AGI40h, 2011-10-24 17:23

Szia Muci!
A túrófánk nagyon finom szinte kétnaponta kell sütnöm!Köszi a receptet.

Muci
Mucisze, 2011-10-26 17:10

Szia AGI40 !
Örülök, hogy ennyire bevált nálatok ez a recept.
Üdv.: Muci

Muci
Mucik, 2011-09-27 16:29

Szia Andi !
Örülök, hogy jól sikerült és a családodnak is ízlik. Az előtted hozzászólóknak is köszönöm a kedvező visszajelzéseket.
Üdv.: Muci

Andi501
Andi501k, 2011-09-27 10:29

Szia Muci!
Most sütöm a fánkocskákat, a családnak nagyon ízlik.
Köszönöm a receptet.
Üdv Andi

Asszonyka
Asszonykak, 2011-09-13 17:48

Sziasztok!
Először is köszönöm a receptet nagyon finom csak egy baj van vele még a dupla adag is kevés :)
Amilyen könnyű elkészíteni olyan hamar el is fogyott nálunk (kb 2 óra és egy szem sem maradt)

Szilviaa
Szilviaah, 2011-08-22 07:21

Nagyon finom lett, köszönjük. Én kakaós porcukorba forgattam még melegen őket.:)

Jakabné_Adrienn
Jakabné_Adriennv, 2011-08-14 11:55

Köszönöm a receptet, nagy sikere volt! :) Azoknak akiknek nem sikerült egy kis segítség. Nekem indukciós tűzhelyem van, 11+P fokozattal. Én 6-oson sütöttem a fánkokat és tökéletesek lettek.

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
1618