Túrófánk recept

Kalória?
Túrófánk
Túrófánk
receptkönyvben hozzászólások (122)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós leves után (esetünkben gulyásleves volt), második fogásnak készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).
  3. A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
  4. Azonnal tálaljuk.

  • költség: 920 Ft
  • elkészítettem: 75 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 302 620
elküldve: 141
receptkönyben: 3 362
elkészítve: 151/210
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (122)

Lbara
Lbara / Lbara cs, 2015-02-19 18:04

Nagyon egyszerű és nagyon finom! Egyáltalán nem szívta be az olajat. Köszi a receptet!

kovjuci
kovjuci cs, 2015-02-05 14:41

Személy szerint nekem tetszik ez a recept, többször is elkészítettem már. Most például gluténmentes lisztkeverékkel, így legalább én is élvezhetem, nem csak a család többi tagja. :) Szerintem nagyon finom, és gyorsan elkészül. Köszönet érte! :)

Pviki1
Pviki1 h, 2014-12-08 15:33

Sziasztok,
a tészta része nekem jó állagú lett. Szoó Judit liszttel (liszt keverék/egészséges) és xilittel keszítettem. VIszont rengeteg olajat felszívott sütés közben, úgyhogy abbahagytam az olajjal sütést, és simán a serpenyőben semmi zsiradék nélkül kisütöttem. Nem ragadt le, finom kis lepények lettek. Az íze finom, de nekem ez nem vált be, mint fánk.

b-n
b-n k, 2014-09-30 18:18

Olvasva a véleményeket, nekem vegyes a tapasztalatom e recepttel. Mindent kimértem és úgy is túl híg lett, ugyanakkor kanállal szaggatva kisült. Sok olajat felvesz, de a fánk ezzel jár. Citromot legközelebb teszek bele, jó sok kis fánkocska lett, sok gyerek közt elfogyott simán porcukorral is. Laktató, de nekem nem ez lesz a kedvencem. Igaz ez ízlés kérdése. Ettől függetlenül érdemes sütögetni, miért is ne érne meg egy próbát?

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz h, 2014-06-02 19:11

Sziasztok! Ma ez volt a vacsora és nagyon ízlett mindenkinek.Még anyósom is megnyalta mind a tíz ujját utána:)A férjem is csak dícsérte.Házi friss cseresznye meggy lekvárral tálaltam. Z.

Wica83
Wica83 szo, 2014-05-31 19:00

Sose csináltam még. s ez volt a próba. Szuper lett!! Szeretjük az egér fánkot, de ez sokkal finomabb. S Még az édesanyám is meglepődött, mert sose sütötte. Holnap jön s megkóstolja, persze ha marad addigra. :-) Mentve ;-)

szamanta91
szamanta91 / szamanta91 szo, 2014-02-22 19:21

A legfinomabb és a legegyszerűbb!:) Rögtön dupla adagot készítettem..még szerencse, mert nagy sikere volt! Köszönöm a receptet!:)

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska szo, 2014-02-22 15:18

Most lett kész, isteni! Annyit változtattam, hogy belekevertem egy teáskanálnyi vanília aromát és 1 citrom reszelt héját is :) Legközelebb több citromhéj lesz, de amúgy tökéletes!

sz.andus
málna / sz.andus p, 2014-01-03 06:59

Kedves Muci!
Ez valami tökéletes! Gyors, egyszerű, és csuda finom. Nálunk is a kakaós-porcukros változata vált be. Bár az én lányaim már nagyok, sokszor időhiányba kerülök, így azt, hogy ripsz-ropsz kész van, különösen tudom értékelni. De az ízélmény miatt azt hiszem, bonyolultabb elkészítési mód esetén is sokszor sütnénk. :) Hálás köszönet érte, hogy feltetted ezt a receptet.
Boldog új évet!
Üdv.
Andi

Kaattaa
Kaattaa p, 2013-08-23 20:21

Én már sokfélét próbáltam, de ez a legjobb!!!!! Köszi!!!!

Muci
Muci / Muci szo, 2013-08-24 17:02

Szia Kaattaa !
Örülők, hogy bevált a recept.
Üdv.: Muci

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 p, 2013-06-28 14:10

Szia!
Életem első és utolsó túrófánkja!!!!Nem vagyok kezdő a konyhában,a hozzászólások nagy részét is olvastam,mindenki dicséri,az enyém viszont pocsék lett!!!!Annyi zsiradékot szivott magába,h szemlátomást fogyott a serpenyőből!3 túrát sütöttem meg,mind ugyan olyan eredménnyel.A többit már ki sem sütöttem.Az a néhány gofri mentett meg az éhhaláltól,amit itthon találtam :) Nem tudom mi nem stimmelt,de többet én ezzel nem próbálkozom.....

Wica83
Wica83 szo, 2014-05-31 18:57

Kedves mimi0877!
Az előttem szólóhoz hasonlóan, nem értem neked miért nem sikerült. Én se vagyok kezdő a konyhában bár csak kb 7-8 éve vagyok háziasszony, de nekem sem volt ilyen gondom mint neked.
Azt érdemes tudni, hogy ez nem olyan száraz fánk mint a szalagos fánk, hisz az kelt tészta, de ha szoktál egérfánkot, vagy folyatott fánkot csinálni akkor tudod, hogy ennek is kb olyan az állaga. Persze ez is szív magába valamennyi olajat, mint minden olajban sült étel de azt hogy neked olyan sokat szívott fel én is a hőfoknak tudnám be. Bő és forró olajban kell sütni, de nem hirtelen, mert akkor meg nyers.
Nem vagyok mester szakács, sőt csak 1 egyszerű háziasszony, de azért a főzéshez nem csak tudás kell, hanem valami ami belülről jön. Ha egy ételre azt írják, hogy gyors, attól még nem érdemes összecsapni, mert ha még sikerül is akkor lelketlen lesz.
Én is találtam már itt a Nosalty-n olyan receptet ami a sok komment ellenére nekem rossz lett, nem szóltam le, hisz ha pl 50-60 ember már dicséri, s nekem meg nem ízlik, vagy nem sikerül, akkor az lehet valamiféle gond az alapanyaggal, az elkészítési móddal, de az is lehet, hogy egyszerűen nekem más az ízlésem.
Véleményt nyilvánítani persze mindenkinek szabad, de lehet kicsit kedvesebben is. :-)

Artemisz
Artemisz szo, 2013-08-10 00:56

Szerintem se próbálkozz. Tanulj helyette inkább szerénységet, kitartást, problémamegoldó képességet.
Ezt még egy kezdő sem tudja elrontani, legfeljebb, ha nem forró olajba teszi.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 cs, 2013-08-29 18:32

Kedves Artemisz!
A receptet nem te küldted be,ha jól látom,nem értem miért vetted sértésnek a hozzászólásomat?!Csak a tapasztalatomat szerettem volna megosztani másokkal...nekem igazán kellemetlen,amikor valami újjal próbálkozom,és nem sikerül,a család viszont éhesen várja az ebédet...ezért nem próbálkozom vele többször...kárba veszett a túró és még enni sem volt mit...szerintem itt mindenki leirhatja a véleményét,aki nem birja a kritikát,az ne rakjon fel semmit!Egyébként sem kritizáltam senkit,csak megirtam a tapasztalatom...
Köszönöm h igy ismeretlenül is kioktattál,biztos tudod mennyire vagyok szerény stb....
További szép napot!

sheenka79
sheenka79 p, 2014-06-06 13:34

Kedves Mimi! Ez egy desszert, nem főétel, tehát kétlem, hogy a goffri mentett meg az éhhaláltól. :) Új receptet én akkor próbálok ki, ha van itthon valami más is főzve, javaslom ezt a taktikát, hogy máskor ez ne fordulhasson elő. Nekem életem első lángosa lett ilyen, nem volt elég forró az olaj. Hidd el, megéri próbálkozni, már gyerekkoromban is falta a család, tovább tart elkészíteni, mint megenni, pedig hamar kész van. :)

Artemisz
Artemisz p, 2013-08-30 00:29

Miféle sértődés? A sértődés az valami egészen más.
Egy dologban egyetértünk: aki nem bírja a kritikát, "az ne rakjon fel semmit". Még tapasztalatot sem. :)

Muci
Muci / Muci p, 2013-06-28 16:21

Szia "mimio877" !
Nagyon sajnálom, hogy sikertelenül próbálkoztál, de mint a hozzászólásokból is érzékelheted, hogy valószínűleg nem a recepttel van a baj. Nem tudom milyen zsiradékban sütötted, de legjobb erre a célra az egyszerű napraforgó olaj. Nagyon fontos az olaj megfelelő hőfoka, amit egy pici próba tésztával lehet ellenőrizni.
A tészta sűrűsége is befolyásolhatja a végeredményt, esetleg túl híg lehetett a nagyobb méretű tojás, vagy a túró állaga miatt.
Üdv.: Muci

Bryna
Bryna p, 2013-05-31 12:00

Szia! Nagyon-nagyon finom lett. Mondjuk én 2 tojással és 1 egész sütőporral csináltam. Nem maradt belőle egy darab sem! Köszi!!!!!

katalinka3
katalinka3 v, 2013-05-12 19:58

Katalinka3
Ma ismét elkészítettem. Most még finomabb mint az első alkalommal. Hálás köszönetünk
a remek receptedért.
Üdv. Katalinka3

Mynea
Mynea k, 2013-04-30 22:12

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Tuti felvesszük az itthoni menüre!

boanka
boanka cs, 2013-04-25 20:13

Egyszerűen nagyszerű, egyáltalán nem szívja be az olajat, nem lesz nehéz tőle.
Nagyon kicsi lángon érdemes sütni, hogy középen is megsüljön, mert nagyon hamar szép aranyszínű,ropogós lesz kívül. Annyira finom és könnyű, valamint gyors volt az elkészítése, hogy már tovább is adtam a receptet anyukámnak, hétvégén újra sütöm, de dupla mennyiséggel. Köszönet a receptért!

Zsuzska85
Zsuzska85 cs, 2013-03-21 18:04

Nagyon szuper recept, köszönöm! Isteni finom és gyorsan kész! Ezután biztos bekerül a kedvencek közé!!!! :) Üdv: Zsuzsi

katalinka3
katalinka3 v, 2013-03-10 20:55

Katalinka3.
Nagyon jó a recepted. Ma megsütöttem. Fíííínom lett.
Köszönöm a családom nevében.
Mentettem, és még sokszor el fogom készíteni.
Üdv.:
Katalinka3.

delibetti
delibetti szo, 2013-03-02 17:12

Szia! Életem elő fánkja és SIKER!!! :)
Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben írtad és az eredmény TÖKÉLETES és NAGYON FINOM TÚRÓFÁNK!
Köszi a receptet! :) Betti

derine
derine v, 2013-02-24 15:44

Másodjára készítem ezt a fánkot, most is nagyon jó és finom lett, tejföl helyett joghurt ment bele, a lisztet pedig 20 dkg zabpehely és 5 dkg keményitő váltotta fel. Még finomabb lett mint a lisztes, sokkal könnyebb, lazább.

Orsianyu
Orsianyu cs, 2013-02-21 17:35

Kedves Muci! Szeretném ezt ma megsütni, de cukor nélkül (édesítővel)...az kötelező hozzávaló, vagy csak élvezeti? :) rossz lesz a végeredmény, ha kihagyom??
Köszönöm:
Orsianyu

Muci
Muci / Muci cs, 2013-02-21 18:03

Kedves Orsianyu !
Én nem próbáltam édesítővel, de szerintem nem okoz problémát, ha nem teszel bele cukrot, a tészta
állagát érdemlegesen nem befolyásolja.
Üdv.: Muci

millefleur
millefleur sze, 2013-02-06 19:54

Kedves Muci!

Nagyon-nagyon-nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm! Üdv: Ági

taranikó
taranikó h, 2013-01-21 10:17

Még sosem sütöttem fánkot. De volt egy túró a hűtőben, úgyhogy kerestem hozzá egy receptet, amit egyszerű elkészíteni. Nagyon finom lett, nagy sikere volt a gyerekeimnél. És kezdő "fánksütő" létemre sem okozott gondot az elkészítése. Köszönet az egyszerű, gyors és finom receptért.

Muci
Muci / Muci k, 2013-01-22 17:09

Kedves "taranikó " !
Örülök, hogy kezdő fánksütő létedre jól sikerült és sikerélményed volt.
Üdv.: Muci

bjk
Bjkata / bjk p, 2012-10-26 17:38

Kedves Muci!
Tegnap elkészítettem a túrófánkot, és nagyon-nagyon finom lett!
Köszönet a tökéletes receptért!
Kata

TPAndrea
TPAndrea v, 2012-09-23 11:23

Már többszőr elkészítettem a Családnak, köszönöm ezt a receptet ISTENI FINOM!!!!!
Andi

libaláb
libaláb szo, 2012-03-03 01:11

Nos, ezt kár volt elkészítenem: még le sem nyelték az utolsó falatokat, de már érdeklődtek, hogy mikor sütök megint..! Én is tettem bele egy pici vanília aromát, csoda finom volt.

titi
titi h, 2012-02-20 13:15

Tegnap megcsináltam, nagyon egyszerü és finom!!!!!

Edi10
Edi10 / Edi10 cs, 2012-01-19 17:56

Nagyoooon finom!!! Alig bírtuk abbahagyni! :) Kicsit módosítottam, 15 dkg sima liszt+10 dkg teljes kiőrlésű zabliszt, egy kis citrom és vanília aroma került bele. biztos elkészítem még és terítem a receptet a családban!
Köszönöm szépen!

Csillagtündér
Csillagtündér sze, 2012-01-18 11:47

Gyors, egyszerű finomság. Bourbunos vaniliás porcukorral szórtam meg:-P .Nagyon finom!

Muci
Muci / Muci sze, 2012-01-18 17:27

Szia Csillagtündér !
Örülök, hogy ízlett.
Üdv.: Muci

1635