r
Nosalty Logó

Töltött paprika pataki tálban

Boszi
Töltött paprika pataki tálban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

653
Kalória
31.9g
Fehérje
87.1g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
569.5g
Víz
99g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    569.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4313.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    435.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2847.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1548 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    3734 micro
Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2241 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A pataki tálat legalább fél órárára hideg vízbe áztatjuk, addig előkészítünk mindent.
  2. A rizst megfőzzük enyhén sózva. Én Tupperes rizsfőzőedénybe tettem, és előfőztem.
  3. Egy lábasba teszünk olajat és a hagymát megdinszteljük, majd a darált húshoz adjuk.
  4. A húshoz tesszük a hozzávalókat: tojást, fokhagymát, sót, pirospaprikát, 1-2 evőkanál paradicsomlét és az őrölt borsot. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A paprikákat megtisztítjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. A legegyszerűbb módja, hogy a csumájánál befelé nyomjuk, "kiszakad"a helyéről, és egyszerűen kihúzzuk a magházat.
  6. A paprikákat megtöltjük a húsos masszával. Nekem pont 10 paprika kellett a fél kg húshoz.
  7. A pataki tálból eltávolítjuk a vizet, és szépen sorba beletesszük a megtöltött paprikákat.
  8. A paprikákra öntjük a paradicsomlét és a sűrűségétől függően teszünk még hozzá vizet. Rászórjuk a cukrot és rátesszük a tál tetejét.
  9. Hideg sütőbe tesszük, és beállítjuk 180 fokra. Ezt a villanysütővel lehet így megcsinálni, a gázsütőnél nagyon vigyázni kell, hogy lassan melegedjen be a sütő (de ez le van írva a tál használatánál).
  10. Közben a megpucolt krumplit megfőzzük. Én a Tupperes Gourmet párolóban készítettem el.
  11. 1 órát sütjük így, majd kivesszük a tálat és megnézzük, hol tart a puhulás. Biztosan nem jó még itt, de érdemes ránézni, kell-e még valamivel javítani, majd mehet vissza a sütőbe, de itt már 200 fokra állítható a hőmérséklet.
  12. Fél óra múlva kivesszük a tálat, óvatosan kiszedjük a töltött paprikákat egy tálba.
  13. Egy olyan méretű lábast veszünk elő, amibe belefér, majd az összes paprika a paradicsomszósszal együtt.
  14. A lábasban kicsi olajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tálban lévő paradicsommal. Jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, megízleljük elég sós és édes-e, majd beletesszük a töltött paprikákat.
  15. (Aki a keményítővel készíti, az járjon el a használati utasítás szerint. )
  16. Fedő alatt, kis lángon még 15 percig rotyogtatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most kaptam ezt a Pataki tálat, és minél több olyan ételt keresek, amit el lehet készíteni benne. Régen készítettem töltött paprikát, így ez a két ok találkozott. Szerintünk finom lett. Ha nem bolti a paradicsomlé, hanem, mint mi, a mamától kaptuk, csökkenti a bekerülési árat.:)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...