Töltött kacsa recept

Kalória?
Töltött kacsa
Töltött kacsa
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

májas töltött kacsa hagymával és fokhagymával, töltött kacsa mustáros-májas töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész kacsát bedörzsöljük belül sóval, borssal, ételízesítővel, 2 gerezd lereszelt fokhagymával, kívülről csak sóval, és hűtőben 1 óráig állni hagyjuk.
  2. Közben megcsináljuk a tölteléket. A májat elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemzölddel. Belerakjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 1 tojást, a mustárt, 1 pici lereszelt hagymát és 1 gerezd lereszelt fokhagymát.
  3. Jól összekeverjük, és ezzel töltjük meg a kacsánkat. Jól bevarrjuk a nyílást. A kacsát egy tepsibe tesszük, és mellérakjuk a megmaradt hagymát és fokhagymát, és a fehérbort is mellé öntjük. A kacsa bőrét tetszőleges módon beirdaljuk, és ahol vastagabb zsírréteg van a bőr alatt, meg is szurkáljuk.
  4. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük.
  5. Levesszük róla az alufóliát, kiszedjük mellőle a hagymadarabokat. Megint megszurkáljuk a zsírosabb részeken, hogy kisüljön belőle a zsír, és ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 008
elküldve: 15
receptkönyben: 318
elkészítve: 10/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (15)

csarpad
csarpad sze, 2013-12-18 13:19

Kedves Edit. Nem ertem mit takar az a kifelyezes hogy: A májat elkaparjuk. Koszonom a segitseget

laraed
Edit / laraed cs, 2013-12-26 21:53

Kedves Csarpad ! az elkaparás azt jelenti hogy késsel pürésíted a májat:)

laraed
Edit / laraed p, 2011-06-10 17:44

Kedves Serci ! A májat én is csirke májjal helyettesítem , mert azt én is kiszoktam sütni a kis fiamnak . Én azért nem dinsztelem meg a hagymát mert reszelve teszem a töltelékbe. Gombát pedig azért nem rakok bele mert a lányom nem szereti. De azzal is nagyon finom. Sőt van amikor a zúzát, és a szívét is felaprítom és megdinsztelve belekeverem. Nagyon sokféle töltelékkel lehet készíteni. Ha elkészíted a hűtőben várakozó kacsádat :)) fényképezd le és tedd fel , hogy minél több változat legyen fent :)) Üdv Edit

serci
Serci / serci p, 2011-06-10 18:08

 Jajj atojást kihagytam! Két főtt tojást felkockázo,és egy egész tojással fogom össze az egészet! Megnéztem a receptjeidet,és láttam nagyon jók,és nagyon sok van! Sajnos én lusta vagyok,de majd igyekszem! Minden jót!

serci
Serci / serci p, 2011-06-10 16:29

 Szép recept,csináltam már párat,most megnéztem,valami építő javaslatot keresve. Édesanyámtól néztem a receptet,és én a hagymát megpirítom,mielőtt belerakom a töltelékbe,teszek bele egy kevés őrölt paprikát is,a zsemléket tejben áztatom,és én májkrémet rakok bele,mert a kacsamájat inkább megsütöm! Egyszer csináltam káposztás cvekedlivel töltött kacsát is,lehet felrakom a receptet! Nem okoskodni akartam,jó a recept,és szép ka kép! További jó főzést kívánok! (most vettem egy 3kilós jószágot,bent figyel a hűtőben,én már nyihogok hogy megsüthessem! Ja és teszek egy kevés párolt gombát is a töltelékbe,a hagyma mellett hamar megvan)

szlovi01
Szlovi / szlovi01 szo, 2011-03-19 16:27

Az nekem elkerülte figyelmem. :) Én csak a töltelékbe tettem.
Lassan kész is lesz! :)

laraed
Edit / laraed szo, 2011-03-19 16:59

Kedves Szlovi01! Akkor remélem nem raktad bele a töltelékbe azt a mennyiséget, mert az valóban sok lenne:))) Az hogy mellőle elmaradt az nem olyan nagy baj:)) Remélem sikered lesz vele.Ird meg , hogy , hogy ízlett:)) Üdv Edit

szlovi01
Szlovi / szlovi01 szo, 2011-03-19 12:30

Szia Edit!
A hagymából a fél kiló kicsit sok, az talán fej lenne kiló helyett. Nem?

laraed
Edit / laraed szo, 2011-03-19 12:39

Kedves Szlovi01! Nem ! Nem fél fej,hanem fél kiló ahogy írtam:)) De a töltelékbe csak 1 pici fejet használsz a többit mellé teszed a tepsibe, a megmaradt fokhagymával együtt , ahogy írtam is a recept leírásában. Üdv Edit

laraed
Edit / laraed szo, 2010-08-21 07:24

Kedves Szandra ! Ennek nagyon örülök . Nagyon szívesen ! Nálam ilyen gond nincs hogy nem rakhatok bele májat , de volt amikor a töltelékbe májkrémet raktam máj helyett. De natúr is finom ! Üdv Edit

Szandra83
Szandra83 szo, 2010-08-21 05:47

Szia Edit!
Tegnap megcsináltam és nagyon fiom lett. (elöször csináltam)
A tölteléken sajnos kicsit változtatnom kellet merta ferjem nem szereti a májat igy hát elhaytam.
Köszi szépen mégegyszer
Szandra

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére már kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel, és fűszerezzük ízlés szerint!
A rettegett terhességi cukorbetegség
A rettegett terhességi cukorbetegség
Magyarországon minden 15-20. kismamát érinti a várandósság alatt kialakuló cukorbetegség. Lássuk, milyen étrendi kihívásokkal kell szembenézniük!
Ilyen hűtőt szeretünk
Ilyen hűtőt szeretünk
Szeretnéd elkerülni az ételpazarlást, és gazdagodnál egy csodás konyhai társsal? Akkor az új Supreme NoFrost termékcsalád innovatív technológiája segít Neked. (x)
625