Töltött kacsa recept

Töltött kacsa
Töltött kacsa
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
alkalom: karácsony, Márton-nap
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas töltött kacsa hagymával és fokhagymával, töltött kacsa mustáros-májas töltelékkel

elkészítés

  1. Az egész kacsát bedörzsöljük belül sóval, borssal, ételízesítővel, 2 gerezd lereszelt fokhagymával, kívülről csak sóval, és hűtőben 1 óráig állni hagyjuk.
  2. Közben megcsináljuk a tölteléket. A májat elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemzölddel. Belerakjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 1 tojást, a mustárt, 1 pici lereszelt hagymát és 1 gerezd lereszelt fokhagymát.
  3. Jól összekeverjük, és ezzel töltjük meg a kacsánkat. Jól bevarrjuk a nyílást. A kacsát egy tepsibe tesszük, és mellérakjuk a megmaradt hagymát és fokhagymát, és a fehérbort is mellé öntjük. A kacsa bőrét tetszőleges módon beirdaljuk, és ahol vastagabb zsírréteg van a bőr alatt, meg is szurkáljuk.
  4. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük.
  5. Levesszük róla az alufóliát, kiszedjük mellőle a hagymadarabokat. Megint megszurkáljuk a zsírosabb részeken, hogy kisüljön belőle a zsír, és ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 823
elküldve: 15
receptkönyben: 297
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (15)

csarpad
csarpadsze, 2013-12-18 13:19

Kedves Edit. Nem ertem mit takar az a kifelyezes hogy: A májat elkaparjuk. Koszonom a segitseget

laraed
laraedcs, 2013-12-26 21:53

Kedves Csarpad ! az elkaparás azt jelenti hogy késsel pürésíted a májat:)

laraed
laraedp, 2011-06-10 17:44

Kedves Serci ! A májat én is csirke májjal helyettesítem , mert azt én is kiszoktam sütni a kis fiamnak . Én azért nem dinsztelem meg a hagymát mert reszelve teszem a töltelékbe. Gombát pedig azért nem rakok bele mert a lányom nem szereti. De azzal is nagyon finom. Sőt van amikor a zúzát, és a szívét is felaprítom és megdinsztelve belekeverem. Nagyon sokféle töltelékkel lehet készíteni. Ha elkészíted a hűtőben várakozó kacsádat :)) fényképezd le és tedd fel , hogy minél több változat legyen fent :)) Üdv Edit

serci
sercip, 2011-06-10 18:08

 Jajj atojást kihagytam! Két főtt tojást felkockázo,és egy egész tojással fogom össze az egészet! Megnéztem a receptjeidet,és láttam nagyon jók,és nagyon sok van! Sajnos én lusta vagyok,de majd igyekszem! Minden jót!

serci
sercip, 2011-06-10 16:29

 Szép recept,csináltam már párat,most megnéztem,valami építő javaslatot keresve. Édesanyámtól néztem a receptet,és én a hagymát megpirítom,mielőtt belerakom a töltelékbe,teszek bele egy kevés őrölt paprikát is,a zsemléket tejben áztatom,és én májkrémet rakok bele,mert a kacsamájat inkább megsütöm! Egyszer csináltam káposztás cvekedlivel töltött kacsát is,lehet felrakom a receptet! Nem okoskodni akartam,jó a recept,és szép ka kép! További jó főzést kívánok! (most vettem egy 3kilós jószágot,bent figyel a hűtőben,én már nyihogok hogy megsüthessem! Ja és teszek egy kevés párolt gombát is a töltelékbe,a hagyma mellett hamar megvan)

szlovi01
szlovi01szo, 2011-03-19 16:27

Az nekem elkerülte figyelmem. :) Én csak a töltelékbe tettem.
Lassan kész is lesz! :)

laraed
laraedszo, 2011-03-19 16:59

Kedves Szlovi01! Akkor remélem nem raktad bele a töltelékbe azt a mennyiséget, mert az valóban sok lenne:))) Az hogy mellőle elmaradt az nem olyan nagy baj:)) Remélem sikered lesz vele.Ird meg , hogy , hogy ízlett:)) Üdv Edit

szlovi01
szlovi01szo, 2011-03-19 12:30

Szia Edit!
A hagymából a fél kiló kicsit sok, az talán fej lenne kiló helyett. Nem?

laraed
laraedszo, 2011-03-19 12:39

Kedves Szlovi01! Nem ! Nem fél fej,hanem fél kiló ahogy írtam:)) De a töltelékbe csak 1 pici fejet használsz a többit mellé teszed a tepsibe, a megmaradt fokhagymával együtt , ahogy írtam is a recept leírásában. Üdv Edit

laraed
laraedszo, 2010-08-21 07:24

Kedves Szandra ! Ennek nagyon örülök . Nagyon szívesen ! Nálam ilyen gond nincs hogy nem rakhatok bele májat , de volt amikor a töltelékbe májkrémet raktam máj helyett. De natúr is finom ! Üdv Edit

Szandra83
Szandra83szo, 2010-08-21 05:47

Szia Edit!
Tegnap megcsináltam és nagyon fiom lett. (elöször csináltam)
A tölteléken sajnos kicsit változtatnom kellet merta ferjem nem szereti a májat igy hát elhaytam.
Köszi szépen mégegyszer
Szandra

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
624