Töltött kacsa recept

1 adag
625
kcal
Töltött kacsa
Töltött kacsa
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas töltött kacsa hagymával és fokhagymával, töltött kacsa mustáros-májas töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész kacsát bedörzsöljük belül sóval, borssal, ételízesítővel, 2 gerezd lereszelt fokhagymával, kívülről csak sóval, és hűtőben 1 óráig állni hagyjuk.
  2. Közben megcsináljuk a tölteléket. A májat elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemzölddel. Belerakjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 1 tojást, a mustárt, 1 pici lereszelt hagymát és 1 gerezd lereszelt fokhagymát.
  3. Jól összekeverjük, és ezzel töltjük meg a kacsánkat. Jól bevarrjuk a nyílást. A kacsát egy tepsibe tesszük, és mellérakjuk a megmaradt hagymát és fokhagymát, és a fehérbort is mellé öntjük. A kacsa bőrét tetszőleges módon beirdaljuk, és ahol vastagabb zsírréteg van a bőr alatt, meg is szurkáljuk.
  4. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük.
  5. Levesszük róla az alufóliát, kiszedjük mellőle a hagymadarabokat. Megint megszurkáljuk a zsírosabb részeken, hogy kisüljön belőle a zsír, és ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 112
elküldve: 15
receptkönyben: 303
elkészítve: 8/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (15)

csarpad
csarpadsze, 2013-12-18 13:19

Kedves Edit. Nem ertem mit takar az a kifelyezes hogy: A májat elkaparjuk. Koszonom a segitseget

laraed
laraedcs, 2013-12-26 21:53

Kedves Csarpad ! az elkaparás azt jelenti hogy késsel pürésíted a májat:)

laraed
laraedp, 2011-06-10 17:44

Kedves Serci ! A májat én is csirke májjal helyettesítem , mert azt én is kiszoktam sütni a kis fiamnak . Én azért nem dinsztelem meg a hagymát mert reszelve teszem a töltelékbe. Gombát pedig azért nem rakok bele mert a lányom nem szereti. De azzal is nagyon finom. Sőt van amikor a zúzát, és a szívét is felaprítom és megdinsztelve belekeverem. Nagyon sokféle töltelékkel lehet készíteni. Ha elkészíted a hűtőben várakozó kacsádat :)) fényképezd le és tedd fel , hogy minél több változat legyen fent :)) Üdv Edit

serci
sercip, 2011-06-10 18:08

 Jajj atojást kihagytam! Két főtt tojást felkockázo,és egy egész tojással fogom össze az egészet! Megnéztem a receptjeidet,és láttam nagyon jók,és nagyon sok van! Sajnos én lusta vagyok,de majd igyekszem! Minden jót!

serci
sercip, 2011-06-10 16:29

 Szép recept,csináltam már párat,most megnéztem,valami építő javaslatot keresve. Édesanyámtól néztem a receptet,és én a hagymát megpirítom,mielőtt belerakom a töltelékbe,teszek bele egy kevés őrölt paprikát is,a zsemléket tejben áztatom,és én májkrémet rakok bele,mert a kacsamájat inkább megsütöm! Egyszer csináltam káposztás cvekedlivel töltött kacsát is,lehet felrakom a receptet! Nem okoskodni akartam,jó a recept,és szép ka kép! További jó főzést kívánok! (most vettem egy 3kilós jószágot,bent figyel a hűtőben,én már nyihogok hogy megsüthessem! Ja és teszek egy kevés párolt gombát is a töltelékbe,a hagyma mellett hamar megvan)

szlovi01
szlovi01szo, 2011-03-19 16:27

Az nekem elkerülte figyelmem. :) Én csak a töltelékbe tettem.
Lassan kész is lesz! :)

laraed
laraedszo, 2011-03-19 16:59

Kedves Szlovi01! Akkor remélem nem raktad bele a töltelékbe azt a mennyiséget, mert az valóban sok lenne:))) Az hogy mellőle elmaradt az nem olyan nagy baj:)) Remélem sikered lesz vele.Ird meg , hogy , hogy ízlett:)) Üdv Edit

szlovi01
szlovi01szo, 2011-03-19 12:30

Szia Edit!
A hagymából a fél kiló kicsit sok, az talán fej lenne kiló helyett. Nem?

laraed
laraedszo, 2011-03-19 12:39

Kedves Szlovi01! Nem ! Nem fél fej,hanem fél kiló ahogy írtam:)) De a töltelékbe csak 1 pici fejet használsz a többit mellé teszed a tepsibe, a megmaradt fokhagymával együtt , ahogy írtam is a recept leírásában. Üdv Edit

laraed
laraedszo, 2010-08-21 07:24

Kedves Szandra ! Ennek nagyon örülök . Nagyon szívesen ! Nálam ilyen gond nincs hogy nem rakhatok bele májat , de volt amikor a töltelékbe májkrémet raktam máj helyett. De natúr is finom ! Üdv Edit

Szandra83
Szandra83szo, 2010-08-21 05:47

Szia Edit!
Tegnap megcsináltam és nagyon fiom lett. (elöször csináltam)
A tölteléken sajnos kicsit változtatnom kellet merta ferjem nem szereti a májat igy hát elhaytam.
Köszi szépen mégegyszer
Szandra

Legfrissebb cikkek

TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
625