Rácponty recept

Rácponty
Rácponty
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cserépedényben is készíthetjük. Régi bevált recept.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült ponty

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
  2. A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) A pontyot sózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal.
  3. Egy nagy tepsiben a vajdarabokat elszórjuk, a burgonya szeleteket rátesszük. A burgonya tetejére helyezzük a félbevágott halat, és mellétesszük a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot.
  4. A tepsit fóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Majd levesszük a tetejéről a fóliát, meglocsoljuk a tejföllel, és addig sütjük tovább, amíg a hal meg nem pirul.

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 70 148
elküldve: 16
receptkönyben: 383
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (3)

sisqo721
sisqo721k, 2013-10-08 15:23

A betyárját, mennyi szőrszálhasogató él magyarországon!?

Én nem főzöm meg a krumplit, hanem a sütőben mindent egyben sütöm - főzöm - párolom. Szerintem így jobban kisülnek az alapanyagok. Hátránya, hogy többet kell pörögjön a sütő.
A legvégén egy kicsit meggrilleztetem, hogy vaskos színe legyen. Párom nem nagyon szereti a paprikát, így kihagyom. Paradicsomot, hazai aszaltat teszek bele. Egy kis petrezselyemzöldje és öreganyó. Akarom mondani: oregano. 2 főre szoktam készítem, "őzgerincformában".

adai
adaisze, 2013-02-20 16:57

bocsi, nem csak lehet irdalni, hanem kell is , mert különben még nem filé. Az "Y" szálkák irdalás nélkül nem "tünnek el "

llaci
llacics, 2010-09-09 12:09

Idézem:

"A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) "

Tehát tisztázzunk valamit! A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és lefejtjük a bordáról. Ez a filézés, és így kapjuk a hal filét, amit aztán lehet irdalni.

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
1076