Rácponty recept

Kalória?
Rácponty
Rácponty
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cserépedényben is készíthetjük. Régi bevált recept.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült ponty
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
  2. A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) A pontyot sózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal.
  3. Egy nagy tepsiben a vajdarabokat elszórjuk, a burgonya szeleteket rátesszük. A burgonya tetejére helyezzük a félbevágott halat, és mellétesszük a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot.
  4. A tepsit fóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Majd levesszük a tetejéről a fóliát, meglocsoljuk a tejföllel, és addig sütjük tovább, amíg a hal meg nem pirul.

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 86 518
elküldve: 17
receptkönyben: 422
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (3)

sisqo721
sisqo721 k, 2013-10-08 15:23

A betyárját, mennyi szőrszálhasogató él magyarországon!?

Én nem főzöm meg a krumplit, hanem a sütőben mindent egyben sütöm - főzöm - párolom. Szerintem így jobban kisülnek az alapanyagok. Hátránya, hogy többet kell pörögjön a sütő.
A legvégén egy kicsit meggrilleztetem, hogy vaskos színe legyen. Párom nem nagyon szereti a paprikát, így kihagyom. Paradicsomot, hazai aszaltat teszek bele. Egy kis petrezselyemzöldje és öreganyó. Akarom mondani: oregano. 2 főre szoktam készítem, "őzgerincformában".

adai
adai sze, 2013-02-20 16:57

bocsi, nem csak lehet irdalni, hanem kell is , mert különben még nem filé. Az "Y" szálkák irdalás nélkül nem "tünnek el "

llaci
Bloemcake / llaci cs, 2010-09-09 12:09

Idézem:

"A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) "

Tehát tisztázzunk valamit! A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és lefejtjük a bordáról. Ez a filézés, és így kapjuk a hal filét, amit aztán lehet irdalni.

Legfrissebb cikkek

Besamel - az alapszósz
Besamel - az alapszósz
Egy Konyhafőnöktől elvárható, hogy tökéletes, csomómentes besamelt készítsen. Te tudod, mi a története, és hogyan készül ez az alapszósz?
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
Kacsageometriák - Fodor Pál Zoltán kedvenc receptje
A Konyhafőnök második évadának második fordulójában ismét megmutatták kedvenceiket a versenyzők. Íme Fodor Pál Zoltán mértani ihletésű nagyszerű kacsaételének receptje.
Új rozsdamentes acél kenyérsütő
Új rozsdamentes acél kenyérsütő
A Sana szó latin eredetű, jelentése gyógyítani. Ez a Sana termékek küldetése is, olyan egészséges ételek elkészítését segíteni, melyek gyógyítják a testet.
1057