Rácponty recept

Kalória?
Rácponty
Rácponty
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cserépedényben is készíthetjük. Régi bevált recept.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült ponty
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
  2. A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) A pontyot sózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal.
  3. Egy nagy tepsiben a vajdarabokat elszórjuk, a burgonya szeleteket rátesszük. A burgonya tetejére helyezzük a félbevágott halat, és mellétesszük a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot.
  4. A tepsit fóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Majd levesszük a tetejéről a fóliát, meglocsoljuk a tejföllel, és addig sütjük tovább, amíg a hal meg nem pirul.

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 84 832
elküldve: 17
receptkönyben: 417
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (3)

sisqo721
sisqo721 k, 2013-10-08 14:23

A betyárját, mennyi szőrszálhasogató él magyarországon!?

Én nem főzöm meg a krumplit, hanem a sütőben mindent egyben sütöm - főzöm - párolom. Szerintem így jobban kisülnek az alapanyagok. Hátránya, hogy többet kell pörögjön a sütő.
A legvégén egy kicsit meggrilleztetem, hogy vaskos színe legyen. Párom nem nagyon szereti a paprikát, így kihagyom. Paradicsomot, hazai aszaltat teszek bele. Egy kis petrezselyemzöldje és öreganyó. Akarom mondani: oregano. 2 főre szoktam készítem, "őzgerincformában".

adai
adai sze, 2013-02-20 15:57

bocsi, nem csak lehet irdalni, hanem kell is , mert különben még nem filé. Az "Y" szálkák irdalás nélkül nem "tünnek el "

llaci
Bloemcake / llaci cs, 2010-09-09 11:09

Idézem:

"A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) "

Tehát tisztázzunk valamit! A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és lefejtjük a bordáról. Ez a filézés, és így kapjuk a hal filét, amit aztán lehet irdalni.

Legfrissebb cikkek

5 fontos dolog, amit a Tic Tac cukorkákról tudnod kell!
5 fontos dolog, amit a Tic Tac cukorkákról tudnod kell!
Volt olyan időszak, amikor mindannyiunk zsebében ott ketyegett egy doboz mentolos Tic Tac. A nagy múltra visszatekintő cukorka alapvető tudnivalóit azonban kevesen ismerik!
18 rakott húsos egytálétel - hiba nélkül!
18 rakott húsos egytálétel - hiba nélkül!
Gondolj magadra és készülj a hétvégére egy elronthatatlan rakott hússal! Variáld kedvenc alapanyagaiddal, pakold meg bőségesen, építsd saját ízlésed szerint! Mondjuk így...
Hízlald a varjakat – hálásak lesznek érte!
Hízlald a varjakat – hálásak lesznek érte!
Egy kislány 4 éve rendszeresen varjakat etet, és cserébe ajándékokat kap tőlük.
Top 7 uzsonnaital 100 kcal alatt
Top 7 uzsonnaital 100 kcal alatt
Testsúlycsökkentés idején az egyik leggyakrabban felmerülő kihívás, hogy mit együnk-igyunk a kisétkezéseknél. Most mutatunk nektek 7 db uzsonnára beilleszthető italreceptet!
1057