Rácponty recept

Rácponty
Rácponty
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cserépedényben is készíthetjük. Régi bevált recept.

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült ponty
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
  2. A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) A pontyot sózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal.
  3. Egy nagy tepsiben a vajdarabokat elszórjuk, a burgonya szeleteket rátesszük. A burgonya tetejére helyezzük a félbevágott halat, és mellétesszük a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot.
  4. A tepsit fóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Majd levesszük a tetejéről a fóliát, meglocsoljuk a tejföllel, és addig sütjük tovább, amíg a hal meg nem pirul.

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 75 606
elküldve: 16
receptkönyben: 394
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (3)

sisqo721
sisqo721k, 2013-10-08 15:23

A betyárját, mennyi szőrszálhasogató él magyarországon!?

Én nem főzöm meg a krumplit, hanem a sütőben mindent egyben sütöm - főzöm - párolom. Szerintem így jobban kisülnek az alapanyagok. Hátránya, hogy többet kell pörögjön a sütő.
A legvégén egy kicsit meggrilleztetem, hogy vaskos színe legyen. Párom nem nagyon szereti a paprikát, így kihagyom. Paradicsomot, hazai aszaltat teszek bele. Egy kis petrezselyemzöldje és öreganyó. Akarom mondani: oregano. 2 főre szoktam készítem, "őzgerincformában".

adai
adaisze, 2013-02-20 16:57

bocsi, nem csak lehet irdalni, hanem kell is , mert különben még nem filé. Az "Y" szálkák irdalás nélkül nem "tünnek el "

llaci
llacics, 2010-09-09 12:09

Idézem:

"A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) "

Tehát tisztázzunk valamit! A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és lefejtjük a bordáról. Ez a filézés, és így kapjuk a hal filét, amit aztán lehet irdalni.

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
1302