Öthagymaleves recept

Öthagymaleves
Öthagymaleves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a levesben tobzódnak az ízek. Ötféle hagymát főztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidling kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A főzést sem bonyolítottam túl.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

leves ötféle hagymából, sokhagymás leves, hagymaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát aprítjuk, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágjuk.
  2. Egy fazékban olajon és vajon megdinszteljük a hagymákat, a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével, rátesszük a krumplit is. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük, belevágjuk a chilit.
  3. Amikor már a krumpli majdnem puha, hozzáadjuk a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet rottyantunk rajta, és már kész is, lehet tálalni.
  4. Merünk a levesből, és teszünk rá petrezselyemlevelet és egy medvehagymát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 125
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

112