Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olcsó ünnepi kifli

Olcsó ünnepi kifli
Olcsó ünnepi kifli
17 perc / előkészület: 10 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám egyik süteményes könyvéből származik a recept. Gyakran elkészítjük, főleg az Ünnepek körül, remek vendégváró. Gyorsan össze lehet állítani, hamar megsül, sokáig omlós és nem utolsó sorban, olcsó. Egy adagból kb. 40 darab lesz. Általában dupla adagot szoktunk készíteni, mert nagyon hamar elfogy.  Az én kedvencem a gesztenyével töltött kifli, de szinte bármivel megtölthetjük.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

havasi kifli, hókifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
  2. Kb. fél órát pihentetjük hűvös helyen.
  3. Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8 cm átmérőjű kerek szaggató formával (vagy pohárral) kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
  4. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (Vigyázat! Nagyon könnyen túl lehet sütni!)
  5. A forró kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 32 449
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 319
elkészítve: 20/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Manami

Mióta szakács: 2011.10.13.
5 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat
Kat Wed, 2013-02-20 12:31

Szia!

Sok minden szól emellett a kifli mellett (gyors, finom, kiadós), így aztán a héten egészen biztos megsütöm. Köszönet a receptért! :) További szép napot! Üdv.: Kata

Sunaj
Sunaj Sun, 2012-11-18 09:53

Most megsütném de kérdezem cukor nem kell bele?

Aman Ilona
Aman Ilona Tue, 2012-11-20 19:47

Most találtam ezt a receptet, megfogom én is sütni, szerintem nem kell bele cukor, mert az benne lesz a töltelékben.
Köszönöm a receptet!
Ica

Boros Katus
Boros Katus Sat, 2012-04-07 15:02

Most sült ki, tölteléknek cukrozott meggyet tettem bele, nagyon finom lett!

Xandra
Xandra Mon, 2012-02-27 20:50

Szia! Én ma találtam rá a receptedre és 10percen belül már a konyhában is voltam.. Annyira jól sikerült,hogy a férjem és a sógorom még melegen próbálták meg beburkolni!!! :) Persze megégett a nyelvük,mert a lekvár még forró volt benne,de ez nem akadályozta meg őket a további falásban! Nagyon-nagyon isteni! Köszönet érte!!!! :) :)

Móki30
Móki30 Fri, 2012-02-10 09:25

Ez egy egyszerű és nagyszerű recept! Köszönet érte! Karácsonykor is nagy sikere volt a vendégeknél, most pedig a suli farsangra készül!

Vicus51
Vicus / Vicus51 Tue, 2011-11-08 17:46

Köszi szépen a választ legközelebb tovább sütöm csak mivel azt irtad nagyon könnyen túl lehet sütni igy óvatosan bántam vele!! Köszi mégegyszer nagyon finom sütemény.

Vicus51
Vicus / Vicus51 Mon, 2011-11-07 11:43

Szia!
A hétvégén megsütöttem én is , nagyon, nagyon izlett, csak azt szeretném kérdezni, hogy sütés előtt nem kell tojással átkenni, mert a képen olyan mintha be lenne kenve az enyém meg nagyon fehér volt. De igy is nagyon izlett elfogyott mind. ( gesztenyével töltöttem) Köszönet a jó receptért.

anettchan
Manami / anettchan Tue, 2011-11-08 11:07

Nem kell bekenni tojással. Szerintem tovább kellett volna sütnöd 1-2 perccel. És én bourbon vaníliás cukrot kevertem a porcukorhoz, ettől kicsit sárgás-barna színe lett. Örülök, hogy azért így is ízlett. :)

Kat
Kat Sat, 2011-11-05 17:54

Kedves Manami!

Köszönöm, köszönöm, köszönöm! :)

Üdv.: Kata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-11-04 14:54

A gesztenyemasszával csinálsz valamit? Már régóta szeretnék gesztenyés sütit készíteni.
Ez a recept nagyon szimpatikus!!!!!!!!

anettchan
Manami / anettchan Sat, 2011-11-05 10:34

A gesztenyemasszát már előre ízesítik mikor gyártják, így nem kell bele cukor. Csak kiolvasztom és felkockázom. :)

vya327
vya327 Fri, 2011-11-04 10:20

Kedves Manami!
Biztos nagyon finom ez a kifli! A tésztájába nem kell se élesztő, se sütőpor?

vya327
vya327 Tue, 2011-11-08 20:33

Köszi a választ, még az lenne a kérdésem, hogy árt-e a tésztának, ha fél-1 napot pihentetem hűtőben?

490
finomliszt 35 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 dl
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
tehéntúró 30 dkg
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag