Olcsó ünnepi kifli recept

Kalória?
Olcsó ünnepi kifli
Olcsó ünnepi kifli
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám egyik süteményes könyvéből származik a recept. Gyakran elkészítjük, főleg az Ünnepek körül, remek vendégváró. Gyorsan össze lehet állítani, hamar megsül, sokáig omlós és nem utolsó sorban, olcsó. Egy adagból kb. 40 darab lesz. Általában dupla adagot szoktunk készíteni, mert nagyon hamar elfogy.  Az én kedvencem a gesztenyével töltött kifli, de szinte bármivel megtölthetjük.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

havasi kifli, hókifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
  2. Kb. fél órát pihentetjük hűvös helyen.
  3. Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8 cm átmérőjű kerek szaggató formával (vagy pohárral) kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
  4. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (Vigyázat! Nagyon könnyen túl lehet sütni!)
  5. A forró kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk.


 

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 669
elküldve: 30
receptkönyben: 1 293
elkészítve: 17/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Manami

Mióta szakács: 2011.10.13.
5 recept

Hozzászólások (18)

Kat
Kat sze, 2013-02-20 13:31

Szia!

Sok minden szól emellett a kifli mellett (gyors, finom, kiadós), így aztán a héten egészen biztos megsütöm. Köszönet a receptért! :) További szép napot! Üdv.: Kata

Aman Ilona
Aman Ilona k, 2012-11-20 20:47

Most találtam ezt a receptet, megfogom én is sütni, szerintem nem kell bele cukor, mert az benne lesz a töltelékben.
Köszönöm a receptet!
Ica

Boros Katus
Boros Katus szo, 2012-04-07 16:02

Most sült ki, tölteléknek cukrozott meggyet tettem bele, nagyon finom lett!

Xandra
Xandra h, 2012-02-27 21:50

Szia! Én ma találtam rá a receptedre és 10percen belül már a konyhában is voltam.. Annyira jól sikerült,hogy a férjem és a sógorom még melegen próbálták meg beburkolni!!! :) Persze megégett a nyelvük,mert a lekvár még forró volt benne,de ez nem akadályozta meg őket a további falásban! Nagyon-nagyon isteni! Köszönet érte!!!! :) :)

Móki30
Móki30 p, 2012-02-10 10:25

Ez egy egyszerű és nagyszerű recept! Köszönet érte! Karácsonykor is nagy sikere volt a vendégeknél, most pedig a suli farsangra készül!

Vicus51
Vicus / Vicus51 k, 2011-11-08 18:46

Köszi szépen a választ legközelebb tovább sütöm csak mivel azt irtad nagyon könnyen túl lehet sütni igy óvatosan bántam vele!! Köszi mégegyszer nagyon finom sütemény.

Vicus51
Vicus / Vicus51 h, 2011-11-07 12:43

Szia!
A hétvégén megsütöttem én is , nagyon, nagyon izlett, csak azt szeretném kérdezni, hogy sütés előtt nem kell tojással átkenni, mert a képen olyan mintha be lenne kenve az enyém meg nagyon fehér volt. De igy is nagyon izlett elfogyott mind. ( gesztenyével töltöttem) Köszönet a jó receptért.

anettchan
Manami / anettchan k, 2011-11-08 12:07

Nem kell bekenni tojással. Szerintem tovább kellett volna sütnöd 1-2 perccel. És én bourbon vaníliás cukrot kevertem a porcukorhoz, ettől kicsit sárgás-barna színe lett. Örülök, hogy azért így is ízlett. :)

Kat
Kat szo, 2011-11-05 18:54

Kedves Manami!

Köszönöm, köszönöm, köszönöm! :)

Üdv.: Kata

blankalida
blankalida p, 2011-11-04 15:54

A gesztenyemasszával csinálsz valamit? Már régóta szeretnék gesztenyés sütit készíteni.
Ez a recept nagyon szimpatikus!!!!!!!!

anettchan
Manami / anettchan szo, 2011-11-05 11:34

A gesztenyemasszát már előre ízesítik mikor gyártják, így nem kell bele cukor. Csak kiolvasztom és felkockázom. :)

vya327
vya327 p, 2011-11-04 11:20

Kedves Manami!
Biztos nagyon finom ez a kifli! A tésztájába nem kell se élesztő, se sütőpor?

vya327
vya327 k, 2011-11-08 21:33

Köszi a választ, még az lenne a kérdésem, hogy árt-e a tésztának, ha fél-1 napot pihentetem hűtőben?

490