r
Nosalty Logó

Meggyes pite Katrintól

Katrin
Meggyes pite Katrintól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

A tészta összeállítása, megsütése

406
Kalória
5.1g
Fehérje
59.1g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
89.5g
Víz
61g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
21.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta

A töltelék

A tészta összeállítása, megsütése

Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta

A töltelék

A tészta összeállítása, megsütése

Összesen 4078 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta

A töltelék

A tészta összeállítása, megsütése

Összesen 227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    591.1 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    895.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4474 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 4078 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s hűtőbe rakjuk kb. fél órára.
  2. Ha letelt a félóra, kivesszük a hűtőből a tésztát, s az 1/3-át félre tesszük, a 2/3-át pedig kinyújtjuk kerek formára, s egy tortaformába belerakjuk, amit előzőleg kis vajjal kikentünk és liszttel megszórtunk. Kicsit eligazgatjuk a tésztát, hogy a forma oldalára is kerüljön belőle.

A töltelék

  1. Amíg a tészta a hűtőben van, addig egy lábosba öntjük a meggybefőttet, rászórjuk a cukor egyik felét, a vaníliás cukrot, a fahéjat, s meggyújtjuk alatta a gázt.
  2. Majd a cukor másik felét beleszórjuk egy nagyobb bögrébe vagy tálba, rászórjuk a 2 csomag pudingport, s jól elkeverjük. Majd 3 dl vízzel összekeverjük, s a lábosban lévő meggyhez öntjük a meggy levével együtt, s addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. Legalább 10 perc. Ekkor elzárjuk alatta a gázt.

A tészta összeállítása, megsütése

  1. Ha langyosra hűlt a töltelék, akkor 1 evőkanálnyi búzadarát (grízt) szórunk a tésztára, ráöntjük a tölteléket, s szépen eligazgatjuk rajta.
  2. Ezután a maradék 1/3 tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felszeleteljük, s szépen, rárakosgatjuk a töltelékre kb. 1 ujjnyi távolságra egymástól, majd keresztben is ugyanezt csináljuk.
  3. Előmelegített sütőbe rakjuk kb. fél órára, 180 C-fokra. Kb. 20 perc után kivesszük a sütőből a sütit, s megkenjük az 1 evőkanál baracklekvár és 1 evőkanál víz keverékével, majd visszarakjuk a sütőbe, s kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Legalább pár órát várjunk a szeleteléssel, vagy akár egy éjszakát, s másnap felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Ha már itt a meggyszezon, egy finom és egészséges meggyes sütit süssünk.

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Almás pite pop tart

Két iskola találkozik ebben a receptben: az amerikai és a magyar almás pitét ötvöztem, így született meg az alábbi omlós tésztájú, krémes töltelékkel megáldott sütemény. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...