Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres mézes-narancsos kacsamell

Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
105 perc / előkészület: 20 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsasütés már kész tény volt, a köretet ma láttam a TV-ben Stahl Judittól (nagyon szeretem az ízvilágát).

hozzávalók / 4 adag

A kacsasülthöz

A burgonyához

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres narancsos sült kacsamell sajtos-tejszínes burgonyával, narancsos kacsamell tejszínes krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, bőrét kockásra beirdaljuk, sózzuk, borozzuk, és egy mélyebb teflonserpenyőben először a bőrös oldalát, majd a másikat is sütjük kb. 5-5 percig erősebb tűzön. Ezt követően elzárjuk a gázt, és lefedjük a húst. Begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük.
  2. A fűszereket mozsárban összetörjük darabosra, a gyömbért, a chilit kicsire szabjuk, és mindent összekeverünk a mézzel, lekvárral és a 2 narancs levével.
  3. A néhány percig fedő alatt pihentetett kacsára ráöntjük a fűszeres szószt, és a forró sütőbe toljuk még kb. 25 percre, míg szép piros színt nem kap.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, vékony, kb. 3 mm-es szeletekre szeljük.
  5. Egy teflon tepsi vagy sütőtál alját beborítjuk a baconnel, rárétegezzük a krumplikarikákat úgy, hogy minden réteget enyhén sózunk, megszórunk őrölt szercsendióval.
  6. A sajtot, a tejet, a tejszínt homogén állagúvá dolgozzuk egy kevés sóval, és nyakon öntjük vele a krumplihalmot.  Alufóliával letakarva, a sütőbe tesszük 3/4 órára, majd a fóliát eltávolítva, további 1/4 órán át pirítjuk.
  7. Egy narancsot meghámozunk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk, felszeleteljük és a burgonyával, kacsamellel, a fennmaradt, immár sűrű szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 30 821
elküldve: 18
receptkönyvben: 213
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

snowangel
snowangel Tue, 2017-12-19 22:42

Kedves Éva néni!
Rég szerettem volna már írni. Évekkel ezelőtt találtam rá a receptre, és azóta akkora kedvenc lett, hogy nálunk már nincs karácsony nélküle! Nagyon nagyon köszönjük!
Üdv,
Zsuzsa

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2017-12-20 18:11

Kedves Zsuzsa!
Igazán megható, hogy több ízben is ezt a receptet választottátok. Köszönöm a bizalmat.
Áldott ünnepeket kívánok!
Üdvözlettel Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-15 15:20

Kedves Edi28!

Örülök, hogy ízlett az étel, de természetesen ez a te érdemed is. Kedves egészségedre! Üdv: Évi néni

Edi28
Edi28 Fri, 2013-02-15 14:25

Kedves Évi néni!

Tegnap elkészítettem ezt a receptet, nagyon finom lett! Köszönet érte!

957
kacsamell 1 kg
narancs 3 db
narancslekvár 4 ek
gyömbér 2 dkg
chili 2 db
rózsabors 1 teáskanál
zöld kardamom 3 db
szegfűbors 1 kávéskanál
koriander 0.5 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
méz 2 ek
worcestershire-szósz 1 ek
szójaszósz 1 ek
gránátalma szirup 1 ek
0 ízlés szerint
burgonya 1.2 kg
bacon 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
tej 3 dl
krémsajt 10 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint