Fűszeres mézes-narancsos kacsamell recept

Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsasütés már kész tény volt, a köretet ma láttam a TV-ben Stahl Judittól (nagyon szeretem az ízvilágát).

hozzávalók / 4 adag

Kacsasülthöz:

  • 1 kg fiatal, bőrös kacsamell
  • 3 narancs
  • 4 ek narancslekvár
  • 2 dkg gyömbér
  • 2 kis chilipaprika
  • 1 tk rózsabors
  • 3 zöld kardamom
  • 6-7 szem szegfűbors
  • 1 kk koriander
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 ek méz
  • 1 ek worcestershire-szósz
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 ek gránátalma szirup
  • só (himalája)
  • bors

Burgonyához:

  • 1,2 kg burgonya
  • 10 dkg sovány füstölt bacon v. sonka
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • őrölt szerecsendió

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
alkalom: karácsony, Márton-nap
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres narancsos sült kacsamell sajtos-tejszínes burgonyával, narancsos kacsamell tejszínes krumplival

elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, bőrét kockásra beirdaljuk, sózzuk, borozzuk, és egy mélyebb teflonserpenyőben először a bőrös oldalát, majd a másikat is sütjük kb. 5-5 percig erősebb tűzön. Ezt követően elzárjuk a gázt, és lefedjük a húst. Begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük.
  2. A fűszereket mozsárban összetörjük darabosra, a gyömbért, a chilit kicsire szabjuk, és mindent összekeverünk a mézzel, lekvárral és a 2 narancs levével.
  3. A néhány percig fedő alatt pihentetett kacsára ráöntjük a fűszeres szószt, és a forró sütőbe toljuk még kb. 25 percre, míg szép piros színt nem kap.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, vékony, kb. 3 mm-es szeletekre szeljük.
  5. Egy teflon tepsi vagy sütőtál alját beborítjuk a baconnel, rárétegezzük a krumplikarikákat úgy, hogy minden réteget enyhén sózunk, megszórunk őrölt szercsendióval.
  6. A sajtot, a tejet, a tejszínt homogén állagúvá dolgozzuk egy kevés sóval, és nyakon öntjük vele a krumplihalmot.  Alufóliával letakarva, a sütőbe tesszük 3/4 órára, majd a fóliát eltávolítva, további 1/4 órán át pirítjuk.
  7. Egy narancsot meghámozunk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk, felszeleteljük és a burgonyával, kacsamellel, a fennmaradt, immár sűrű szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 540
elküldve: 13
receptkönyben: 147
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1240 recept

Hozzászólások (2)

Vass Éva
Vass Évap, 2013-02-15 15:20

Kedves Edi28!

Örülök, hogy ízlett az étel, de természetesen ez a te érdemed is. Kedves egészségedre! Üdv: Évi néni

Edi28
Edi28p, 2013-02-15 14:25

Kedves Évi néni!

Tegnap elkészítettem ezt a receptet, nagyon finom lett! Köszönet érte!

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!