Fűszeres mézes-narancsos kacsamell recept

1 adag
1007
kcal
Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsasütés már kész tény volt, a köretet ma láttam a TV-ben Stahl Judittól (nagyon szeretem az ízvilágát).

hozzávalók / 4 adag

A kacsasülthöz

A burgonyához

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres narancsos sült kacsamell sajtos-tejszínes burgonyával, narancsos kacsamell tejszínes krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, bőrét kockásra beirdaljuk, sózzuk, borozzuk, és egy mélyebb teflonserpenyőben először a bőrös oldalát, majd a másikat is sütjük kb. 5-5 percig erősebb tűzön. Ezt követően elzárjuk a gázt, és lefedjük a húst. Begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük.
  2. A fűszereket mozsárban összetörjük darabosra, a gyömbért, a chilit kicsire szabjuk, és mindent összekeverünk a mézzel, lekvárral és a 2 narancs levével.
  3. A néhány percig fedő alatt pihentetett kacsára ráöntjük a fűszeres szószt, és a forró sütőbe toljuk még kb. 25 percre, míg szép piros színt nem kap.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, vékony, kb. 3 mm-es szeletekre szeljük.
  5. Egy teflon tepsi vagy sütőtál alját beborítjuk a baconnel, rárétegezzük a krumplikarikákat úgy, hogy minden réteget enyhén sózunk, megszórunk őrölt szercsendióval.
  6. A sajtot, a tejet, a tejszínt homogén állagúvá dolgozzuk egy kevés sóval, és nyakon öntjük vele a krumplihalmot.  Alufóliával letakarva, a sütőbe tesszük 3/4 órára, majd a fóliát eltávolítva, további 1/4 órán át pirítjuk.
  7. Egy narancsot meghámozunk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk, felszeleteljük és a burgonyával, kacsamellel, a fennmaradt, immár sűrű szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 653
elküldve: 15
receptkönyben: 167
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1322 recept

Hozzászólások (2)

Vass Éva
Vass Évap, 2013-02-15 14:20

Kedves Edi28!

Örülök, hogy ízlett az étel, de természetesen ez a te érdemed is. Kedves egészségedre! Üdv: Évi néni

Edi28
Edi28p, 2013-02-15 13:25

Kedves Évi néni!

Tegnap elkészítettem ezt a receptet, nagyon finom lett! Köszönet érte!

Legfrissebb cikkek

Készíts hógömböt ajándékba!
Készíts hógömböt ajándékba!
A hógömbök igazi karácsonyi kedvességek, amelyek pillanatok alatt a gyerekkorba repítenek mindannyiunkat. Idén ajándékozzunk szeretteinknek egy csepp időutazást!  
Top 9 halas étel 450 kalória alatt
Top 9 halas étel 450 kalória alatt
Sokan készítenek halételeket is az ünnepi időszakban. Válogassunk változatosan a kínálatból  és bátran tekintsünk túl a halászlén és a rántott hekken!
1007