Fűszeres mézes-narancsos kacsamell recept

Kalória?
Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
Fűszeres mézes-narancsos kacsamell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsasütés már kész tény volt, a köretet ma láttam a TV-ben Stahl Judittól (nagyon szeretem az ízvilágát).

hozzávalók / 4 adag

A kacsasülthöz

A burgonyához

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres narancsos sült kacsamell sajtos-tejszínes burgonyával, narancsos kacsamell tejszínes krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, megszárítjuk, bőrét kockásra beirdaljuk, sózzuk, borozzuk, és egy mélyebb teflonserpenyőben először a bőrös oldalát, majd a másikat is sütjük kb. 5-5 percig erősebb tűzön. Ezt követően elzárjuk a gázt, és lefedjük a húst. Begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük.
  2. A fűszereket mozsárban összetörjük darabosra, a gyömbért, a chilit kicsire szabjuk, és mindent összekeverünk a mézzel, lekvárral és a 2 narancs levével.
  3. A néhány percig fedő alatt pihentetett kacsára ráöntjük a fűszeres szószt, és a forró sütőbe toljuk még kb. 25 percre, míg szép piros színt nem kap.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, vékony, kb. 3 mm-es szeletekre szeljük.
  5. Egy teflon tepsi vagy sütőtál alját beborítjuk a baconnel, rárétegezzük a krumplikarikákat úgy, hogy minden réteget enyhén sózunk, megszórunk őrölt szercsendióval.
  6. A sajtot, a tejet, a tejszínt homogén állagúvá dolgozzuk egy kevés sóval, és nyakon öntjük vele a krumplihalmot.  Alufóliával letakarva, a sütőbe tesszük 3/4 órára, majd a fóliát eltávolítva, további 1/4 órán át pirítjuk.
  7. Egy narancsot meghámozunk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk, felszeleteljük és a burgonyával, kacsamellel, a fennmaradt, immár sűrű szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 567
elküldve: 17
receptkönyben: 178
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1392 recept

Hozzászólások (2)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva p, 2013-02-15 15:20

Kedves Edi28!

Örülök, hogy ízlett az étel, de természetesen ez a te érdemed is. Kedves egészségedre! Üdv: Évi néni

Edi28
Edi28 p, 2013-02-15 14:25

Kedves Évi néni!

Tegnap elkészítettem ezt a receptet, nagyon finom lett! Köszönet érte!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére már kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel, és fűszerezzük ízlés szerint!
A rettegett terhességi cukorbetegség
A rettegett terhességi cukorbetegség
Magyarországon minden 15-20. kismamát érinti a várandósság alatt kialakuló cukorbetegség. Lássuk, milyen étrendi kihívásokkal kell szembenézniük!
Ilyen hűtőt szeretünk
Ilyen hűtőt szeretünk
Szeretnéd elkerülni az ételpazarlást, és gazdagodnál egy csodás konyhai társsal? Akkor az új Supreme NoFrost termékcsalád innovatív technológiája segít Neked. (x)
957