hozzászólások

leírás

A Worcestershire szósz klasszikus, angol fűszerszósz, melyet a worcester-i Lea&Perrins vállalat 1837. augusztus 28. óta állít elő és forgalmaz.
Napjainkban, Worcester szósz néven más cégek által forgalmazott utánzatok látnak napvilágot.
Az eredeti angol termék összetevői: ecet, melasz, culor, só, szardella, indiai datolya (a tamarind, az indiai datolya olyan gyümölcs, amelynek savas húsát hűsítő vagy gyógyító italok készítéséhez használták) kivonat, hagyma, fokhagyma, valamint különböző fűszerek, többek között természetes aromák. A szószt min. 3 évig hordókban érlelik. A pontos összetevők és az eljárás a készítők titka maradt és marad. Az eredmény egy folyékony, sötétbarna, aromadús kivonat.
A konyhában sokrétűen, elsősorban húsételek ízesítéséhez használják fel.
Levesek, szószok, saláták, valamint italok, mint pl. a "Bloody Mary" koktél, fűszerezésére is szolgál.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, eredeti csomagolásban

Worcestershire-szósz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!