Fűszeres magos kenyér candidásoknak is recept

Fűszeres magos kenyér candidásoknak is
Fűszeres magos kenyér candidásoknak is
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Candida diétám alatt sajnos nem ehettem semmi olyat, amiben élesztő vagy fehér liszt, tojás, stb. van, és bár régen irtóztam az ilyen "tömény" élesztőmentes kenyerektől, de most már meg sem ennék mást. Minden héten sütök, bár én csak fele mennyiséget egyszerre.

A hozzávalók ízlés szerint variálhatóak. Én szoktam még olívabogyósan, fokhagymásan is sütni.

Simán csak vajjal is isteni finom és egészséges!

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, szüret, Márton-nap, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

szódabikarbónás kenyér, kenyér candidásoknak, magos kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük egy nagyobb tálba a  liszteket, fűszereket, szódabikarbónát, darált lenmagot és a többi apróra vágott magokat.
  2. Majd hozzátesszük az olívaolajat, aszalt paradicsomot, és a langyos vizet.
  3. Ezeket jól összedolgozzuk. Ha nem állna össze a tészta, akkor joghurttal lazítsuk. Mindenképpen kóstoljuk meg, mert ha nem elég sós, akkor nem lesz jó a végeredmény.
  4. Ha már összeállt, vegyük ki egy gyúródeszkára, és gyúrjuk homogén, sima tésztává. Akkor jó, ha már nincs rajta repedés.
  5. Formázzuk kenyér alakúra a tésztát, vágjuk be keresztbe a tetejét kicsit, és tegyük egy kivajazott formába. (Ez lehet kerek vagy bármilyen, de sima tepsire is helyezhetjük.) A kenyér nem fog  megnőni, olyan forma lesz, amilyet kialakítunk.
  6. Rakjuk a  kenyerünket előmelegített sütőbe (olyan 150 foknál már berakható), és süssük meg. Olyan 25 perc múlva nézzünk rá. TŰPRÓBA.
  7. Minél vékonyabb vagy laposan kerek a kenyerünk, annál hamarabb sül meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 999998 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 859
elküldve: 7
receptkönyvben: 264
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kicsicsibe

Mióta szakács: 2012.01.06.
8 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

qjudit
qjudit p, 2014-06-13 07:13

Megsütöttem, de nekem sajnos nem sikerült. Bár kenyér ügyben kezdőnek számítok, nem lehet, hogy elírtál valamit a hozzávalók mértékénél? Én mindent pontosan kimértem, az instrukció szerint, és egyszerűen nem állt össze a tészta, még nagyon sok lisztet kellett hozzá pluszban tennem ahhoz, hogy egyáltalán gyúrni tudjam. Ez sajnos a végeredményen is érezhető volt, mert a sok liszttől túl "nyers" íze lett. Pedig az illata nagyon jó volt :( Nem volt ehetetlen, de a finom közelében sem járt az íze, pedig én szeretem a "reform" ízeket.
Valakinek van még esetleg tapasztalata?
Szívesen kipróbálnám újra, ha valami módosítást súgtok hozzá.
Köszi a segítséget!

1464