r
Nosalty Logó

Csokimousse-gesztenyemousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Csokimousse-gesztenyemousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 8760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    554.4 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5532.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2629 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 8760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Elkészítés

A torta alapjához

  1. A torta alapja:
  2. A tojást és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a puha vajat, végül a lisztet. Összegyúrjuk.
  3. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Erre nyújtjuk kia tésztát, pontosan akkorára, mint a sütőpapír. Villával megszúrkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  5. Rácson hűlni hagyjuk.
  6. A felső csigás és az oldalsó csíkos piskóta:
  7. A tojásokat a cukorral fehéredésig felverjük. Rászitáljuk a lisztet, habverővel óvatosan összeforgatjuk.
  8. A tészta felét egy másik edénybe öntjük és beleszitáljuk a kakaóport. Jól kikeverjük.
  9. Két nyomózsákot egy magas mérőpohárba állítunk, és a kinyomócsövet visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a tészta. Az egyikbe belekanalazzuk a világos tésztát, a másikba pedig a kakaósat.
  10. A spirálos teteje:
  11. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Rárajzoljuk a spirált és megfordítva azt a tortaformába tesszük.
  12. A spirálra nyomózsákból kakaós tésztát nyomunk, a hézagokat pedig kitöltjük a fehér tészával.
  13. Előmelegített forró sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
  14. A csíkos oldala:
  15. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és átlósan kakaós csíkokat nyomunk rá a nyomózsákból, majd a világos tésztával kitöltjük itt is a hézagokat.
  16. Előmelegített forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  17. Lemérjük a tortakarika magasságát és a nagy piskótalapból ugyanolyan széles, szükség szerint 2-3 db hosszú csíkot vágunk.
  18. Az asztalon a tésztacsíkokat egymás mellé tesszük. Az összeillesztéseknél annyit levágunk, hogy a két tésztán lévő csíkok összefüggő mintát alkossanak.
  19. A 3 féle krémhez:
  20. A hideg tejszínt, a cukorral és a habfixálóval keményre felverjük.
  21. Vízgőz fölött megolvasztjuk a keserűcsokit, és azonnal hozzákeverjük a mascarpone 1/3 részéhez. Ebbe a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatjuk.
  22. A gesztenyét elkeverjük a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal, a cukorral. A tejszínhab harmadát beleforgatjuk.
  23. A tejcsokit ugyanúgy mint a keserűt, megolvasztjuk, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverjük.
  24. A torta összeállítása:
  25. Csatos, kerek tortaforma aljára tesszük a torta alapjaként sütött tésztát.
  26. Az oldalát pedig kibéleljük a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás írányára, a mintára,és a szebb oldalát fordítjuk kifelé.
  27. Egyenletesen megkenjük a keserűcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  28. Egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, ügyelve, hogy ne keveredjen a két réteg. Elsimítjuk. Néhány szem amarena meggyet potyogtatunk a gesztenyés krémre és picit belenyomkodjuk.
  29. Egyenletesen megkenjük a tejcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  30. A krémek tetejénél, éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
  31. Ráhelyezzük a spirálos kerek piskótát. Én este készítettem, fóliával letakarva hűtőbe tettem egy éjszakára.
  32. Porcukrot szitálunk rá, a kakaós spirálra tortadarát szórunk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 368
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 133581
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Nem is sejtettem mennyire időigényes ez torta. Sajnos nekem még hagyományos gázsütőm van, így az alját, az oldalát és a tetejét külön kellett sütnöm! A sütések alatti időt is kihasználtam, elkészítettem a háromféle krémet, mégis elpepecseltem az időt, mert nálam 4 óra hossza alatt készült el ez a különleges torta...

Hozzávalók

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!