Csokimousse-gesztenyemousse torta recept

Csokimousse-gesztenyemousse torta
Csokimousse-gesztenyemousse torta
225 perc / előkészület: 180 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (55)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is sejtettem mennyire időigényes ez torta. Sajnos nekem még hagyományos gázsütőm van, így az alját, az oldalát és a tetejét külön kellett sütnöm!
A sütések alatti időt is kihasználtam, elkészítettem a háromféle krémet, mégis elpepecseltem az időt, mert nálam 4 óra hossza alatt készült el ez a különleges torta...

hozzávalók / 8 adag

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, gesztenyés-csokis torta
Szólj hozzá!

elkészítés

A torta alapja:

  1. A tojást és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a puha vajat, végül a lisztet. Összegyúrjuk.
  2. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Erre nyújtjuk ki a tésztát, pontosan akkorára, mint a sütőpapír. Villával megszúrkáljuk.
  3. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  4. Rácson hűlni hagyjuk.

 
A felső csigás és az oldalsó csíkos piskóta:

  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig felverjük. Rászitáljuk a lisztet, habverővel óvatosan összeforgatjuk.
  2. A tészta felét egy másik edénybe öntjük és beleszitáljuk a kakaóport. Jól kikeverjük.
  3. Két nyomózsákot egy magas mérőpohárba állítunk, és a kinyomócsövet visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a tészta. Az egyikbe belekanalazzuk a világos tésztát, a másikba pedig a kakaósat.

 
A spirálos teteje:

  1. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Rárajzoljuk a spirált és megfordítva azt a tortaformába tesszük.
  2. A spirálra nyomózsákból kakaós tésztát nyomunk, a hézagokat pedig kitöltjük a fehér tészával.
  3. Előmelegített forró sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.

 
A csíkos oldala:

  1. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és átlósan kakaós csíkokat nyomunk rá a nyomózsákból, majd a világos tésztával kitöltjük itt is a hézagokat.
  2. Előmelegített forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  3. Lemérjük a tortakarika magasságát és a nagy piskótalapból ugyanolyan széles, szükség szerint 2-3 db hosszú csíkot vágunk.
  4. Az asztalon a tésztacsíkokat egymás mellé tesszük. Az összeillesztéseknél annyit levágunk, hogy a két tésztán lévő csíkok összefüggő mintát alkossanak.

A 3 féle krémhez:

  1. A hideg tejszínt, a cukorral és a habfixálóval keményre felverjük.
  2. Vízgőz fölött megolvasztjuk a keserűcsokit, és azonnal hozzákeverjük a mascarpone 1/3 részéhez. Ebbe a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatjuk.
  3. A gesztenyét elkeverjük a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal, a cukorral. A tejszínhab harmadát beleforgatjuk.
  4. A tejcsokit ugyanúgy mint a keserűt, megolvasztjuk, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverjük.

A torta összeállítása:

  1. Csatos, kerek tortaforma aljára tesszük a torta alapjaként sütött tésztát.
  2. Az oldalát pedig kibéleljük a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás írányára, a mintára, és a szebb oldalát fordítjuk kifelé.
  3. Egyenletesen megkenjük a keserűcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  4. Egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, ügyelve, hogy ne keveredjen a két réteg. Elsimítjuk. Néhány szem amarena meggyet potyogtatunk a gesztenyés krémre és picit belenyomkodjuk.
  5. Egyenletesen megkenjük a tejcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  6. A krémek tetejénél, éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
  7. Ráhelyezzük a spirálos kerek piskótát. Én este készítettem, fóliával letakarva hűtőbe tettem egy éjszakára.
  8. Porcukrot szitálunk rá, a kakaós spirálra tortadarát szórunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 127 104
elküldve: 16
receptkönyvben: 919
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (55)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

honey1
honey1 h, 2014-03-03 16:53

Készülök megsütni ismét ezt a finomságot. Légy szíves adj(atok tanácsot): mit tegyek, hogy ne legyen ragacsos a piskótám, miután kisült. Már próbáltam kevesebb cukorral, vagy úgy, hogy tovább sütöm. De egyik sem vezetett célra. Valahogy a kisült piskóta néhány óra múlva vagy másnapra ragacsos tetejű/aljú lesz.

Kavington
Kavington h, 2013-10-14 19:03

Sziasztok!
Biztos nagyon amatőr kérdés, de mekkora tepsibe kell kisütni a torta oldalának való tésztát?
Remélem válaszol valaki péntekig, akkor tervezem megsütni!
Előre is köszönöm!

Katus8305
Katus8305 p, 2012-06-08 16:37

Én a vőlegényemnek sütöttem meg születésnapjára, nagy családi ebédre és osztatlan sikert aratott. Azóta már feleségül is vett :)
Bár a torta mintázata nem lett tökéletes, az íze fenséges volt - ez a lényeg, a többi meg majd sok gyakorlással menni fog! Köszönöm a receptet!

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 cs, 2012-02-16 22:46

Anyukám szülinapjára készítettem el, nagyon megszenvedtem vele, a kétszínű tésztának kétszer futottam neki, másodszorra se lett tökéletes, de végül is úgy voltam vele, hogy nem a kinézet, hanem az íz a fontos. Tényleg nagyon finom lett - de azt hiszem többet nem csinálom meg :) nem az én ügyességi szintem :)

Inóci Abigél
Inóci Abigél v, 2012-01-01 20:05

Már nagyon régen szemeztem a tortáddal és ezen a hétvégén rászántam magam és az eredmény halálosan jó lett a család számára :D....úgyh mindenki kikészült :D nagyon jó a recepted és megbízható is és csak dícsérni tudom én is a kinézetét...egyszerűen gyönyörű rajta minden :) :)

theba
theba szo, 2011-12-17 11:20

GYerekeim májusi szülinapi zsúrjára készült el ez a csoda, és hallatlan sikere volt mind a szülők, mind a gyerekek körében. A tésztával nagyon sokat szenvedtem, a szélső csíkosnak 2x futottam neki, és valahogy így is gumis állagú lett, úgyhogy gondolom több tapasztalat kéne ahhoz, hogy rendesen be tudjam lőni a megfelelő sütési hőfokot és sütési időt, hogy lágy omlós maradjon.... talán túlsütöttem. Ennek ellenére ízlett a népnek és a belső krémek meg egyszerűen fenomenálisak lettek.... szóval az összhatás abszolút pozitív.

szepandi3
szepandi3 cs, 2011-12-01 05:56

Elkezdtem csinálni, mindent a recept szerint. Az alsó tészta nagyon jó lett. A tetejére a spirálos piskótába biztos, hogy nem kell sütőpor? Lapos maradt és kemény, száraz, nem jött fel és el is tört:-( Na, gondoltam akkor az oldala így biztosan hajlíthatatlan lesz. Elment a kedvem a folytatástól, majd kitalálok valamit, mit tehetnék a kész alsó tésztára.... A krém biztos nagyon finom de így már nem tudom, hogy folytassam-e....:-(
A tiéd nagyon szép lett, gratulálok!

honey1
honey1 sze, 2011-09-21 12:34

Már 2x megsütöttem a tortát. Mindenki csak ámult. Az első jobban sikerült, mint a 2. Számomra a legnehezebb a torta tetejét elkészíteni (csigabiga formájú piskóta)

Krityó
Krityó / Krityó cs, 2011-04-07 11:59

Jövő7en szombaton ezt sütöm a férjemnek szülinapjára... izgulok... :)
Mindenképp élménybeszámolok!
Tessék szépen szorítani nekem!!! :)
Szép napot!
Kriszti

Pegazus03
Pegazus03 szo, 2011-04-02 14:43

Megsütöttük az osztállyal a tortát a szecskáztatásunkra (a tortasütés is feladat volt), és megnyertük!!! Úgy döntöttem, anya szülinapjára is ezt csinálom. Annyira finom!!!

Bancsa1
Bancsa1 szo, 2010-11-13 17:05

azta és hühha !! ehhez még fel kell nőnöm !! gratulálok nagyon szép munka !

eve1122
Szabó Éva / eve1122 cs, 2010-11-04 01:40

Tényleg! Mekkora formát használtál?
Nekem is nemsoká lesz a szülinapom, és meg szeretném ezt sütni magamnak :)

thurzoviki
thurzoviki cs, 2010-10-21 11:24

Annyira jól néz ki :), a leírás alapján inycsiklandó is ! Novemberben 3 szülinapos is lesz a családban lehet, hogy Ő lesz az egyik válaszott :)

xenasi
Bloemcake / xenasi sze, 2010-09-08 12:23

mekkora tortaformát használtál? azt hiszem ezt meg fogom sütni a hétvégén magamnak :D
elvégre a szülinapom lesz :D

Antsa86
Anita_Z / Antsa86 sze, 2010-08-04 14:52

Ez tényleg elképesztően jól néz ki és én meg fogom próbálni elkészíteni :)

ildessz
ildessz h, 2010-07-26 14:13

én már pohárkrémet is csináltam belőle egy kis módosítás után. A kedves barátnőm, akit megleptem vele nem szereti a gesztenyét, ezért a kétféle csokin kívül én fehér csokival csináltam meg a 3 féle krémet. És boci krémnek neveztem el, mert mindhárom csoki boci csoki volt. Mennyei továbbra is....

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA h, 2010-07-05 09:52

Szia Zsuzsi! Örülök, hogy Neked is ízlett! Az alsó tésztát szerintem egy picit túlsüthetted, azért maradhatott ropogós!
Szép napot!
Szintia

Gy.Zsuzsi
Gy.Zsuzsi / Gy.Zsuzsi v, 2010-07-04 21:55

Én is megsütöttem, nagyon finom lett és mutatós. De valahogy a tésztám ami alul van, nem akart megpuhulni teljesen, kicsit ropogós lett:S Nektek milyen lett? Köszönöm szépen. Zsuzsi

Thani
Bloemcake / Thani k, 2010-06-29 13:29

Megsütöttem, isteni lett! Mindneki el volt ájulva tőle! :) Tényleg nem nehéz, inkább csak pepecselős. Kicsit féltem, hogy túl tömény lesz, mert csak legalul van tészta és a tetjén, a krémrétegek meg elég vastagok lettek. De egyáltalán nem lett nehéz, pedig az én gyomrom tényleg nem bírja a nehéz, gejl krémeket. Nagyon finom lett!:)

ildessz
ildessz sze, 2010-06-02 07:41

Születésnapi tortaként lett elkészítve a fiam 2. szülinapjára. Fantasztikus sikere volt. Ez volt az első torta ami egy nap alatt elfogyott. Köszönjük szépen.

Sylvee
Bloemcake / Sylvee k, 2010-05-25 17:44

Sziasztok. Elképesztően jól néz ki a torta. Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy szerintem Hulala tejszín helyett inkább Parmalat+habfixálót kellene használni. Az gyorsan habbá alakul és kemény habja lesz. Nincs jó íze a Hulalának. Nekem is inkább mást ajánltak.
De ez csak egy javaslat. :)

Leila
Bloemcake / Leila h, 2010-05-24 17:39

Jajj nagyon köszönöm az elismerést.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Anyunak 2-án és 4-én lesz a szülinapja és a névnapja.Van valami ötletetek, hogy mit süthetnék neki?Valami kevésbé bonyolultat keresek, mert 11-én ballagok és most szinte percre pontosan be van osztva a napom(ballagási ajándék készítés a tanároknak, ballagási próbák, dalok gyakorlása, ruhavásárlás stb) és most kicsit nehéz lesz sokáig távol tartani anyut ithonról. Szóval max 2 órám lenne rá.
Előre is köszi a segítséget
Puszi

Leila
Bloemcake / Leila v, 2010-05-23 11:32

Megcsináltam anyunak et a sütit anyáknapjára és hatalmas sikert aratott. Soha életemben nem pepecseltem ennyit egy sütivel(igaz még csak 15 vagyok :D ) Még aznap elfogyott az egész. A tetejét meg az oldalát kétszer kellett megsütnöm, mert először nem vajaztam ki a sütőpapírt és teljesen ráragadt.De röpke 3 és fél óra alatt elkészültem.
Nagyok köszönöm a receptet az egész család nevében :)

Pegazus03
Pegazus03 szo, 2011-04-02 14:47

Én is 15 vagyok, és megsütöttük a szecskaavatónkra, amit meg is nyertünk :) viszont a tetejét és az oldalát mi is kétszer csináltuk (elsőre odaragadt) , másodszorra tettünk bele egy késhegynyi sütőport, amitől egy kicsit vastagabb lett, és könnyebb volt leszedni :)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA v, 2010-05-23 15:10

Szia Leila! Le a kalappal, 15 évesen megsütötted ezt a sütit! Biztosan lenyűgözted anyukádat! Nagyon ügyes vagy!:))
Szintia

nikkelodeon
Bloemcake / nikkelodeon k, 2010-04-27 19:13

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a piskótatészta ha túlságosan folyik, hogyan tudnám elérni, hogy ne folyjon szét mikor a csíkozott tésztát "állítom össze"?
Másik kérdésem az lenne, hogy a sárga tészta miért ragad rá a sütőpapírra? Nem lenne könnyebb vajazott-lisztezett tepsiben sütni? Barátnőm ballagására szeretném megsütni hétvégére. Előre is köszi a gyors választ!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA k, 2010-04-27 21:09

Szia!
Salibaba a sárga tésztába, annyi lisztet tehetett, mint a "kakaósba" kakaóport, de ne aggódj nem folyik össze! A lényeg, hogy ne hagyjuk állni a tésztát, hanem amint kikavartuk, nyomózsákba töltjük és csíkozunk! Vajazott-lisztezett tepsiben még nem próbáltam sütni ezt a tésztát, de én is szerencsésebbnek tartom a sütőpapíros megoldást. Nekem szépen levált a sütőpapír a tésztáról. ;) Nagyon sok sikert kívánok hozzá!
Szintia

sherrysbuli
sherrysbuli h, 2010-04-05 20:05

Hát ami igaz az igaz.a 4 óra nekem is megvolt,de megérte.anyukámhoz vittem a húsvéti ebédre és osztatlan sikere volt a családba.csak türelmeseknek ajánlom.de megéri.

thani
Bloemcake / thani v, 2010-04-04 14:06

Nagyon tetszik a torta, párom szülinapjára szeretném megsütni. Én a haboknál habtejszín helyett mindig cukrászhabot (Hulala-t) szoktam használni, ehhez sem habfixáló, sem cukor nem kell. Jó keményre fel lehet verni és szuper tartós. Ennél a receptnél is használhatok Hulalát, vagy inkább tartsam magam az eredeti recepthez? Nem szeretném elrontani a tortát, fontos, hogy jól sikerüljön!:) Előre is köszönöm a segítséget!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA k, 2010-04-06 22:34

Kedves Thani! Használd a jól bevált Hulala-t!;) Jó is hogy említed! Most szombaton lesz a kisfiam 3. szülinapja, természetesen sütök neki egy tortát és akkor én is kipróbálom!:)
Szintia

dilike
Bloemcake / dilike szo, 2010-03-20 21:16

ezt kapta a nagybátyám a 60. szülinapjára. a tetejére nem csíkos piskótát csináltam, hanem a csokis piskótából egy nagy 60-at "rajzoltam" :)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA szo, 2010-03-20 23:23

Gyönyörű ajándék és szuper ötlet a számmal a tetején!;)
Nagyon Sok Boldog Születésnapot Kívánok a nagybátyádnak!:)
Szintia

Salibaba
Bloemcake / Salibaba sze, 2010-03-17 12:36

Szia Szintia:)
Koszonom szepen a baratnom neveben is a jokivansagot, amugy mindenki el volt ajulva a tortatol, semmi sem maradt belole:) Asszem en meg sem kostoltam, igaz ami igaz jobban szeretem megsutni oket mint megenni:)
Udv, Sali

s.viki
s.viki v, 2010-03-14 15:06

Sziasztok!!
A siker nálunk sem maradt el, valami szuper ahogy kinéz!!!Gratulálok az eszmei szerzőnek!!!Igaz, és kisgyereknek készítettem el, és "csak" kétféle kekszes puding a töltelék,így is szép színes lett... de akkor is....franciadrazséval, Dörmi macival a tetején, nagyon vidám torta lett!!
Köszi a segítséget!!Tuti hogy máskor is megcsinálom! Nem beszélve hogy ilyen egyszerűen még sosem csináltam piskóta tésztát!

:D:D:D

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA v, 2010-03-14 23:31

A Macikonyhából van a recept, Macit illeti a dicséret!:) Tényleg nagyon vidám lehetett a sok színes drazséval és Dörmivel a tetején!:)
Szintia

salibaba
Bloemcake / salibaba szo, 2010-03-13 02:08

Sziasztok, ma ejjel lettem meg a tortaval, nekem is 4 orat vett fel es borzasztoan elveztem sutogetni meg kavargatni, a baratnom szulinapjara keszitettem meglepinek.
Holnap kiderul milyen sikere lesz
Amugy ha a feher kremet is kicsit vastagabbra keszitjuk, mert nekem a barna a kakoportol az lett akkor semmi esely ra, hogy egybefolyik es sokkal szebb marad sutes utan is, es valoban jo ha meg van vajazva a sutopapir konnyebb leszedni, en amugy mindig vajazok:)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA szo, 2010-03-13 15:48

Szia Salibaba!
Jó olvasni, hogy örömmel készítetted Maci időigényes tortáját! Biztosan benne van a szíved-lelked, ez nagyon szép ajándék! Sok Boldog Szülinapot Kívánok én is a barátnődnek!
Szintia

s.viki
s.viki cs, 2010-03-11 18:42

Sziasztok!
Valaki segítene, gázsütőben hogy sütitek ezt meg? úgy értem milyen lángon,melyik rácson, középen-e, kb 10 perc elég? A tepsibe mindenképpen rakni kell papírt? Mert a csíkok nem igazán tartják lent, nekem felkunkorodott, és így elég nehéz volt a csíkokat a helyükre nyomni...vagy lelapítsam előtte a papírt :) Jah és a spirált bentről kifelé kezdtétek ugye?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA cs, 2010-03-11 18:59

Szia!
Mindhárom tortalapot a középső sütősínen kell sütni!
A torta alapját közepes hőfokon, a másik kettőt maximális fokozaton!
Javaslom picit vajazd meg a formát és úgy tedd rá a sütőpapírt, akkor nem pöndörödik fel!
A spirált én is bentről kifelé kezdtem.
Sok sikert hozzá!

Szintia

tszandi
Szandi / tszandi h, 2010-02-15 19:31

ez valami fantasztikusan gyönyörű. Mindenképpen meg akarom próbálni. Kedvesem biztosan díjazná :) az nagy baj ha a rumos meggyet kihagyom?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA h, 2010-02-15 19:49

Ezt a tortát a nagy fiam szülinapjára készítettem. Ő sem szereti a meggyet, ezért kihagytam, úgy is fincsi volt!:) Ettől függetlenül Maci eredeti receptjét tettem fel erre az oldalra!

1094