Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói a la Pohner Ádám

Brassói a la Pohner Ádám
Brassói a la Pohner Ádám
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A brassói egy újragondolt változata Pohner Ádámtól. Nekem nagyon bejött...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, és vékony, egyenlő szélességű korongokra vágjuk. Egy tepsit kikenünk zsírral, és ráhelyezzük őket úgy, hogy ne fedjék egymást. A krumplik végeit féretesszük.
  3. Sütőbe tesszük, és 180 fokon 30-40 perc alatt roppanósra sütjük.
  4. Addig a fokhagymákat és a krumplik végeit beletesszük az alaplébe, és egy kisebb lábosban összeforraljuk. Attól függően, hogy az alaplevünk mennyire fűszeres, sózzuk és borsozzuk.
  5. Amíg az alaplé a fokhagymával fő, egy nagyobb serpenyőben összehevítjük az olajat és a vajat, majd nagy lángon kb. 5-7 perc alatt körbepirítjuk a szüzet. Ha megnyomkodjuk, még bőven puhának kell lennie - innen tudjuk, hogy a belseje még nem sült át. Sózzuk, borsozzuk előtte, ízlés szerint.
  6. Ha a krumpli majdnem kész, a szüzet egy kis tepsibe tesszük (vagy, ha a serpenyőnket sütőbe is lehet tenni, akkor abba hagyjuk) és kb. 7-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű nyomán nem jön ki semmilyen véres lé, de még puha. Kb. 10 percig pihentetjük deszkán.
  7. Az alaplébe beletesszük a paprikát, elkeverjük, és a krumplival-fokhagymával együtt összeturmixoljuk. A végén belekeverjük a snidlinget.
  8. A krumplikat tányérra szedjük, a húst keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és ráültetjük. Igazságosan elosztjuk rajta a szószt, és azonnal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 3 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
494 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

újragondolt brassói, brassói sertésszűzből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2016-03-10 12:05

Eszem ágában sincs senkivel vitatkozni, ez biztos finom kaja. De miért kell brassóinak nevezni?

506
burgonya 5 db
sertésszűz 1 db
fokhagyma 1 fej
alaplé 3.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
sertészsír 3 ek
snidling 3 ek
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek