10 perces fánk recept

1 adag
1213
kcal
10 perces fánk
10 perces fánk
receptkönyvben hozzászólások (66)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat dolgozom, csak vasárnap érek rá főzni több dolgot, így szeretem, ha gyorsan, többfélét tudok elkészíteni. Gyakran 3-4 tepsi kevert tésztát sütök, vagy nagyobb mennyiséget több dologból, s hétköznap csak melegíteni kell.
Fentebb leírt mennyiséget duplázva, akkár 8-10 fő is degeszre tömheti magát a fánkból, ha lekvárt is adunk mellé!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

ajánlat

Kezdő, vagy gyakorlatlan Háziaszonyoknak/ Férfiaknak.

Tipp:
Előre szoktam gyártani vaníliás cukrot: 1rúd vanília 8 dl cukorral darálva, üvegben lezárva sokáig elég, s olcsóbb is.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos fánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közeli boltba elmegyünk, vagy otthon megnézzük a tartalékokat.
  2. Veszünk, vagy előkeresünk natúr joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot, lisztet, cukrot, sót, és olajat a sütéshez.
  3. Mindezt (olaj és a vaníliás cukor kivételével) jó levegősre összedolgozzuk.
  4. Közepesen forró olajban, kanalanként formázva, beleszaggatjuk és aranyszínűre sütjük a fánkok mindkét oldalát.
  5. Vaníliás cukorral megszórjuk.
  6. Csoki öntettel is tálalhatjuk. Ehhez tejbe kakaóport teszünk és cukrot, sűrűre főzzük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 226 339
elküldve: 57
receptkönyben: 2 996
elkészítve: 79/124
Facebookon megjelent: -

szakács

Bacsó Gábor

Mióta szakács: 2009.07.02.
8 recept

Hozzászólások (66)

ElharmadoltPaprikaszelet
ElharmadoltPaprikaszeletszo, 2014-07-26 15:44

Nekem nagyon finom lett, egy kis lisztet még kellett hozzá adni, és elég érdekes formája lett, fánkra nem hasonlított. De mindenkinek ízlett a családban.

rozsa1958
rozsa1958p, 2013-11-22 19:10

Én is elkészítettem nagyon finom lett semmit sem változtattam a recepten nem volt híg és nem is ragadt oda a sütésnél.Jó minőségű és sűrű joghurtot kell használni.Én csak fél sütőport raktam bele.Vasárnap újra elkészítem és a saját készítésű szőlőlekvárral esszük.Nyami-nyami

Kata58
Kata58k, 2013-11-19 13:49

nekem is remekül sikerült,mivel picit folyósabb lett tettem hozzá még lisztet.
Elolvasva a kommenteket én is kicsit gazdagítottam 1 tojással, a vaníliás cukorral amit beletettem és mivel volt sütőrumom egy kiskanálnyit. lisztből viszont 35 dkg kellett, így is folyós lett egy kicsit, de nagyon finom lett.!
Kisfiam már sülés közben ott téblábolt alattam, azonnal enni akart belőle. egy ültünkben megettük az egész felét. Biztosan csinálok még ilyet, az egész sütéssel együtt megvolt fél óra alatt!

Béba_43
Béba_43szo, 2013-11-16 17:45

Nekem tökéletes lett, és még csodás, kerek és szalagos is! Egy kanál sütőrumot tettem bele, a tésztába csak vanilíás cukrot. Eleve dupla adagból. S én is fahéjas cukorral szórtam meg. S mióta ez a recept megjelent, már többször megsütöttem. Nem forró olajban, mert akkor nem sül át a belseje!!!!!!
Mint egy igazi, kelesztett fánk, olyan lett. Köszönöm!!!!!

Dafkeee
Dafkeeecs, 2013-10-17 19:46

Ilyet még sose írtam sehova, de ez nem recept! Az, hogy kb 20 dkg liszt akkor lenne egy értelmes dolog, ha mondjuk maximum 25-30 kellene, de nem, sok kell, és nehéz eltalálni, hogy még ne legyen túl nehéz a tészta és feljöjjön, illetve a folyós, állagtalan között. El tudom képzelni, hogy valamilyen aránnyal ez jó is lehet akár, csak azt nem értem, hogy ha nagyságrendileg se tudja meghatározni a receptíró az arányokat, akkor miért visz be ennyi embert a csőbe és miért ír egy használhatatlan receptet? Ja, igen, berágtam, mert tök feleslegesen nyomattam tele a házat olajszaggal és pazaroltam el az energiámat erre.

m.h.reka
m.h.rekasze, 2014-02-26 19:19

Nekem sem jött be! Az íze jó, de fánknak nem nevezném! A fánkot keleszteni kell! Ezt maximum puffancsnak szólítanám! A gyerekeknek ízlett, de legközelebb maradok a jól bevált receptnél, amit nagymamámtól tanultam!

kisszunyi
kisszunyisze, 2013-11-27 18:01

Valóban bosszantó tud lenni, ha egy recept "rossz", de szerintem egy ilyen típusú "lebutított" receptnél milligramm pontosságokat nem lehet elvárni, mert pl. én általában M-es, sima bolti tojással főzök, ami állagra és méretre is lehet más, mint egy házi, vagy egy más "márkájú", meg más az L-es is... A joghurt pl. görög barátainknál szinte krémsajt állagú, itthon viszont elég "lötyis" még a poharas verzió is... Aztán ott a liszt: tapasztalt kenyérsütőként mondhatom, nagyon nem mindegy, milyen márkájú és típusú lisztet használsz. A receptírók csak felteszik a recepteket, amik nekik a saját szokásaikkal bejönnek, nem hiszem, hogy bárkit is rossz szándék vezérelt, én is futottam már lyukra itteni "sztárséf" receptjével, olyannyira, hogy dobhattam ki az egészet, pedig betűről-betűre betartottam. :) Sajnos ez a gasztro-biznisz ilyen, nyugalom és kitartás!!! :)

pimpikata
pimpikatak, 2013-05-21 21:01

Nagyon finom ez a fánk. Mindent úgy csináltam, ahogyan le van írva és tökéletes lett a végeredmény.
Annyi csupán, hogy már dupla adagból szoktam csinálni, mert egyből elfogy! :)

mamsoka
mamsokav, 2013-04-07 14:25

Én kefírrel készítettem el a receptet. Egy pici liszt nekem is kellett még, mert folyós volt a tészta. A végeredmény nagyon jó lett, máskor is megcsinálom. Köszi a receptet.

Kacca
Kaccaszo, 2012-10-06 12:29

Nekem csalódás ez a recept, jóindulattal sem lehet fánknak nevezni, inkább valami tartalom nélküli édes, olajos bundatészta.

Krisztuska80
Krisztuska80h, 2012-02-13 18:32

Már másodjára készítem a megadott mennyiséggel a fánkocskákat, és eddig mindig nagyon finom lett! :)

veszti21
veszti21h, 2012-01-23 21:23

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom lett. Bár én annyi lisztet tettem hozzá, hogy nyújtható legyen és kiszaggattam mint a hagyományos fánkot.

Swampi
Swampiv, 2011-11-20 14:40

nekem is kb 30 dkg liszt kellett, de amúgy minden ok :) finom lett.

moncsikara
moncsikarav, 2011-09-11 11:19

Sziasztok!

Én régóta sütöm ezt a fánkot és csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, úgy jó ahogy le van írva. Az egész család kedvence.

Lilluska
Lilluskah, 2011-08-15 12:23

Most készültem el a fánkkal.
Kicsit alakítottam csaka recepten, de a tészta tökéletes, egy icipicivel kellett több liszt, hogy ne legyen folyós a tészta, hanem jól szaggatható legyen.
Egyébként én zabpehelylisztet használtam és acukor helyett folyékony édesítőszert tettem bele. A biztonság kedvéért egy tojást is beleütöttem.
Szuper lett, diétás szereddzsemmel fogjuk enni!

Köszi a receptet, szép napot!

kitekata
kitekatacs, 2011-05-12 16:34

Miután édességre vágytam, gyorsan megsütöttem ezt a fánkot.
A recept úgy jó ahogy le van írva. Nagyon finom lett és ami nagyon
jó, hogy gyorsan el lehet készíteni.
Ja és szép kerek fánk formák lettek.

timi13
timi13k, 2011-05-10 18:44

Én is megcsináltam,és nagyon jó lett!!!!!Köszönöm!!

Ducza
Duczaszo, 2011-04-09 01:43

Ha tejfölt, joghurtot, vagy kefírt bontok, kezemmel visszatartom, nehogy kicsusszon az egész, és leöntöm a savót, attól hígabb lesz minden. Nagyon szeretem ezt a fánkot, hétköznapi édességként remek. Ha cukor nélkül készítjük a tésztát, sajtos fánk is lehet belőle. Tejfölbe só, bors, reszelt sajt, és a forró fánkra, vagy mellé tesszük.

Freeubi
Freeubisze, 2011-03-23 23:34

Életem első saját készítésű fánkja.
Nagyon jó lett, bár én is raktam bele egy tojást.
Köszi a receptet, holnap megint tesztelem, hogy milyen is :D

bogárcsa
bogárcsah, 2011-02-28 11:57

Köszönöm a receptet és a hozzászólásokat is. Én egy tojással és mindössze 2 dl joghurttal csináltam és szuper lett. Csak kevés :)

Katalin Pósch
Katalin Póschsze, 2011-02-23 11:11

Szörnyen finom, szörnyen ártalmas, szörnyen hízlal, és szörnyű gyorsan elfogyott!!

Mmonik
Mmonikcs, 2011-02-17 19:06

Sziasztok!
Épp most eszem, és isteni lett. Annyit változtattam hogy tettem bele egy evőkanál sütőrumot.

FaGi
FaGisze, 2011-02-09 13:41

Szerintem az enyém lett a legfinomabb.:) Annyira el voltam kalandozva, hogy véletlen a tésztájába beletettem a vaníliás cukrot.:))) El sem tudom képzelni milyen lett volna az íze, ha ez nem így történik, mert így nagyon finom lett. Viszont nekem is nagyon híg lett a tésztája, bőven kellett pótolni liszttel. Nagyon gyorsan sül vigyázni kell rá. Kevés idő alatt kiadós ételt készítettem.:)

Fearzone
Fearzonek, 2011-02-08 19:34

Nincs ezzel a recepttel semmi baj..épp most eszem a készterméket :)
Ha hígabb a tészta lisztet kell még hozzá tenni, mert nem minden joghurt egyforma állagú, és a liszt minősége sem mindegy

szneki
sznekiv, 2011-02-06 11:43

Na a hozzászólások alapján,ez egy igazi kihívás:)
Kipróbálom a napokban és beszámolok:)
Már nagyon ki vagyok éhezve a fánkra:)
Üdv..Szneki

Stann
Stannh, 2011-01-31 19:48

Ma en is megcsinaltam, es nagyon jo lett! Regen lehetett kapni pufi fank port, annak az izere hasonlit. Velemenyem szerint semmit nem kell valtoztatni rajta, nagyon jo igy, ahogy van, de biztosan azok is nagyon jok amik a hozzaszolasokban talalhatok.
Azt megjegyeznem, hogy jot tesz neki ha hagyjuk egy kicsit allni sutes elott. Az olaj megfelelo homersekletet nagyon nehez eltalalni, de probalkozni kell, mert megeri.
Koszonom a receptet!:)

gombocartur9
gombocartur9h, 2011-01-24 20:27

Elkésztettem a fánkot,a lényeg hogy ha nagyon folyós hozzá kell még adni lisztet.Sajnos olyan szép kerekre nem tudtam formázni mint a képen.Az olaj jó forró legyen az elején,aztán később le lehet venni a hőfokból nehogy odaégjen és a belseje is átsüljön!
Nagyon finom és tényleg nagyon hamar elkészül!:)
Köszi a receptet!

bazsu69
bazsu69v, 2011-01-16 11:07

megcsináltam a fánkot,igaz OMA receptje alapján.az olajat felmelegitettem,majd levettem kis lángra.a fánk tésztát az olajba mártott kanállal szaggattam bele.komolyan lett olyan,ami szép szalagos lett.finom is lett,egy kajához pont elég

swarley
swarleyv, 2010-10-31 08:01

Megcsináltam, finom volt. Igaz, én nem tettem bele cukrot, és nem is szórtam meg, de így is ízlett.
A baj viszont az volt, hogy nagyon ragacsos lett a tészta, és alig bírtam szaggatni. Ki hogyan csinálja? Vizes kanállal vagy simával?

oma
omaszo, 2010-10-23 14:23

A tuti recept a következő: 15 dkg. liszt, 1 tojás, 1 pohár natúr joghurt, 1 csomag sütőpor, csipet só, és 1 csapott evőkanál tejföl! Cukor majd csak a sütés után kell a tetejére, és legjobb hozzá a baracklekvár. Egyszerű, gyors, finom és kiadós, tehát olcsó. Próbáljátok ki.

ungnoemi
ungnoemics, 2010-08-19 14:36

Sziasztok!

Én megcsináltam ma, a manókáimnak nagyon ízlett, hááát nekem nem igazán. Valahogy nem ilyenre számítottam. Nem volt rossz, és lekvárral nagyon ízletes volt, de valahogy a fánkról, a régi hagyományos fánk jut az eszembe és ez nem igazán olyan. De valószínűleg az én hibám. Ettől függetlenül köszi a receptet. Sok puszit kaptam a mamókáimtól érte:)

ungnoemi
ungnoemics, 2010-08-19 14:36

Sziasztok!

Én megcsináltam ma, a manókáimnak nagyon ízlett, hááát nekem nem igazán. Valahogy nem ilyenre számítottam. Nem volt rossz, és lekvárral nagyon ízletes volt, de valahogy a fánkról, a régi hagyományos fánk jut az eszembe és ez nem igazán olyan. De valószínűleg az én hibám. Ettől függetlenül köszi a receptet. Sok puszit kaptam a mamókáimtól érte:)

t.bernadette
t.bernadettesze, 2010-08-11 16:06

Nem lehet, hogy a joghurtot néztétek el? 4 dl, nem 4 db. Legalább a dl egyértelmű. Imádom, amikor a receptek csészére meg doboz joghurtra vannak megadva. Igen, tudom, hogy a csésze elvben 2,5 dl, de van aki szerint csak 2 dl. De a joghurtok is észrevétlenül lesznek egyre kisebbek és kisebbek. Lásd. Activia.

Jé
sze, 2010-02-24 21:42

A leírtak szerint tökéletesen elkészíthető a joghurtos fánk.
Gyors és finom nyalánkság!
Köszi a receptet!

Nefrid
Nefridv, 2010-02-14 22:20

Én ma du. csináltam meg és már alig van, pedig dupla adaggal "kísérleteztem"...nagyon finom lett.
Köszi, erre máskor is vevő leszek!

Szivósné Magdi
Szivósné Magdik, 2010-02-09 13:01

Sziasztok! A 10 perces fánk recept a következő de nagyon finom . Én megcsináltam, szuper. 1 adag: 2 tojás,1 cs.sütőpor(élesztő nem kell!), 1 cs. vaníliás cukor,csipet só, 1db(2dl)natúr joghurt,6 púpozott evőkanál liszt, ennyi az egész. Ebből kb.8-10 db lesz. Sütéshez, olaj. Jó étvágyat mindenkinek!!!!

Ilikefitt
Ilikefittp, 2010-02-05 23:37

Ezt a fánkot már sokszor elkészítettem, de nálam a két doboz joghurthoz 2 csomag sütőpor kellett, és 30 dkg liszt a többi hozzávaló megegyezik az itt leírtakkal, és hagyni öt percig állni. Aztán ebből ami egy keményebb állagú tészta lesz és még kicsit meg is kel a sütőporoktól, kanállal szaggatni a forró olajba. Kicsit le is lehet nyomkodni a kanállal aki vékonyabban szereti. Hamar kisül, és nagyon finom mert a joghurt miatt nem szívja magába az olajat!
Próbáljátok ki mert nagyon finom!

Baki Erzsebet
Baki Erzsebetszo, 2010-01-30 16:35

Igazad van kedves Gyöngyike.Ha sütőpor van benne nem kell élesztő,de Liebe Anna ötlete is elfogatható.Igérem én is kiprobálom,bár en élesztös fánkot szoktam késziteni és poharral szaggatom ki a kinyujtott tésztát.Mindég lukas és nagyon finom még másnap is.Üdvözlök minden hozzászolot.

Kingaaa7
Kingaaa7sze, 2010-01-27 19:52

Én is megcsináltam és nekem tökéletes lett.Nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Köszönöm a receptet:)

Liebe Anna
Liebe Annah, 2010-01-25 12:03

Minden hozzászólást összegezve, én az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy kevesebb joghurtot (2 doboz, azaz 280 g) és 1 tojást tettem a tésztába. Szuper lett, a férjem nem nagyon szereti a fánkot, de ez iszonyatosan ízlett neki. Köszönöm a receptet!

kosoma
kosomak, 2010-01-19 14:28

Szerintem is kimaradt a tojás, és a liszt kevés 4 dl joghurthoz. Én a következő hozzávalókból készítem és mindig isteni:

30 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2 pohár natúr joghurt
2 egész tojás
1/2 csomag sütőpor.

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és kanállal forró olajba szaggatjuk. Az olajból kivéve
megszórjuk vaníliás cukorral, vagy egy tipp:

én plusz 1 joghurtot veszek, amibe teszek fahéjat, vaníliás cukrot, jól kikeverem és
a fánk mellé locsolom a tányérra mártogatósnak. Ezt persze lehet variálni pl. fahéj helyett
baracklekvár, stb. kinek-kinek az egyéni fantáziája, ízlése szerint.

kisszunyi
kisszunyisze, 2013-11-27 18:04

Töltsd fel külön receptként, légyszi, hogy el lehessen menteni!:)

Vierre
Vierrek, 2010-01-19 12:32

Nekem sem sikerült igazán... Még a tészta éppen éppen esetleg, de a formája.... Talán túl híg volt. Az előttem szólók akiknek sikerült kanállal szaggatták a leírás szerint?

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1213