Cézár saláta Cesare Cardini módra recept

Cézár saláta Cesare Cardini módra
Cézár saláta Cesare Cardini módra
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredete: Cesare Cardini olasz séf mexikói-amerikai határ közelében fekvő éttermébe egyszer nagy vendégsereg tért be. A séf ekkor improvizálta a meglévő alapanyagokból az ízletes Cézár-salátát.

A recept a Blikk Nők Konyha magazinból származik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tippek :

- A friss salátát csak tálalás előtt forgassuk össze az öntettel, különben a levelek elvesztik ropogósságukat.

- Az öntetből készíthetünk egyszerre nagyobb adagot. Befőttes üvegben, hűtőszekrényben 1-2 hétig is eláll.

- Pulykamellel is finom, de húsmentesen is tálalhatjuk.

- Bármilyen szikkadt kenyér megfelelő a salátához. Még ízletesebb lesz, ha a csirkesütés után visszamaradt zsiradékban sütjük meg a fokhagymát, majd a kenyérkockákat. 

- Fontos, hogy leöblítés után alaposan lecsepegtessük a salátalevelet. A felesleges víz eláztatja az ételt.

- Római saláta helyett használhatunk jégsalátát is.

- Pirított kenyérkocka, más néven kruton készen is kapható, de a saját készítésű mindig ízletesebb.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

szardellás cézár sali, az eredeti cézár saláta, fokhagymás csirkés saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Botmixerrel pürésítsük a tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, 1 gerezd összezúzott fokhagymával, a citromlével és a parmezánnal, és közben cseppenként adjuk hozzá az olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Ízesítsük a worcestershire-szósszal, sóval és borssal.
  2. Bontsuk leveleire a salátát, tépkedjük falatnyi darabokra, majd tegyük tálba.
  3. Sózzuk és borsozzuk meg a húst, majd 0,3 dl felforrósított olajon, közepes lángon süssük pirosra.
  4. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel 0,2 dl olajat, süssük meg rajta a megmaradt fokhagymát, majd vegyük ki.
  5. A fokhagymás zsiradékon, a serpenyőt néhányszor megrázogatva pirítsuk meg a felkockázott kenyérszeleteket.
  6. Forgassuk össze a salátát az öntettel, majd tegyük tányérra. Hintsük meg a kenyérkockákkal, halmozzuk rá a felszeletelt csirkemellet. Díszítsük néhány parmezánforgáccsal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 31 372
elküldve: 10
receptkönyvben: 388
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pborka
pborka / pborka sze, 2014-07-02 21:03

Nagyon finom így elkészítve a Cézár-saláta. Ma kipróbáltam a receptet a leírt öntettel - csak egy csipet oreganot tettem hozzá extraként - mennyei lett! A tetejére kerülő reszelt parmezán sajttal lesz teljes az ízélmény! :)

Hoborc
Hoborc cs, 2012-11-15 11:04

Nagyon tettszik az öntet. Eddig csak joghurtosan készítettem, most kipróbálom a recepted alapján, de már ránézésre j(olvasásra) jó lehet!:-)

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina szo, 2012-11-17 20:50

Őszintén, mi is nagyon szeretjük az öntetet. Legtöbbször dupla adagot készítek, mivel egy hétig is eláll a hűtőben, és a párom is imádja a szószokat.

Írj majd ha elkészítetted és ízlett is : )

Szép, finom és ködöt elűző ennivalókat kívánok, Enikő

473