Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petra Petrezselyem alapanyag

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Kalcium
Foszfor
Nátrium

TOP Vitaminok

C K B3 E

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.97 g

zsír

Összesen:
0.8 g
Telített zsírsav:
0.1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0.3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0.1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
138 mg
Vas:
6.2 mg
Magnézium:
50 mg
Foszfor:
58 mg
Kálium:
554 mg
Nátrium:
56 mg
Cink:
1.1 mg
Réz:
0.1 mg
Mangán:
0.2 mg
Szelén:
0.1 µg

szénhidrát

Összesen:
6.33 g
Összes cukor:
0.9 g
Élelmi rost :
3.3 g

víz

Összesen:
87.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
133 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0.09 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0.1 mg
Niacin - B3 vitamin:
1.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0.4 mg
B6 vitamin:
0.09 mg
Összes folát:
152 µg
A vitamin (RAE):
421 µg
E vitamin:
0.8 mg
K vitamin:
1640 µg
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-30 15:26

Kissé hibás a leírás, ugyanis egy petrezselyem van, annak van két része, gyökér, meg a zöldje...

Rhode
Rhode / Rhode Sat, 2012-12-08 10:50

Kedves Sancho! Tévedsz, több fajta petrezselyem van, én termesztek a kertben hármat is. Van kifejezetten levél petrezselyem amely egész évben kint van a kertben, nincs igazán fehér gyökere, tehát nem ez a fehér répa. Még télen is - ha nem lepi be a hó - szoktam friss petrezselyem levelet szedni, fagyos, de langyos vízben leöblítve újra teljesen friss lesz. A petrezselyem gyökérnek is hasonló levele van, kicsit intenzívebb az illata, de az a nyár közepére már elsárgul és inkább a föld alatti részét növeszti. Ezen kívül van fodros petrezselymem is, annak sincs nagy gyökere, csak vékony, ágas bogas, mint a levél petrezselyemnek, de a levele csodás, ezt szoktuk inkább díszítéshez használni. Nézz szét egy kicsit a vetőmagboltok kínálatában, vagy az Interneten. (Nem kritikának szántam)

Sancho
Sancho Sat, 2012-12-08 11:31

Nálunk csak a a gyökerest lehet kapni, ezért írtam róla. Azt használjuk, nagyon rég. A többivel is volt szerencsém találkozni, de ízben közel sem járnak a gyökereshez. Az internetet mind nézhetem, azt megfőzni nem lehet.