A zöldborsófőzelék nagyon sokunk kedvece. Én így készítem, mi így nagyon szeretjük. Rendkívül gyorsan elkészül, és a finomsága mellett ez az előnye nem törpülhet el :-)) Szerintem ez az elkészítési mód egy klasszikusnak mondható, a sok közül.
A zöldborsófőzelék nagyon sokunk kedvece. Én így készítem, mi így nagyon szeretjük. Rendkívül gyorsan elkészül, és a finomsága mellett ez az előnye nem törpülhet el :-)) Szerintem ez az elkészítési mód egy klasszikusnak mondható, a sok közül.
Hozzászólások (29)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Szia,
ez a legkönnyebb, legjobb, és legfinomabb cukorborsófőzelék, amit valaha csináltam és ettem. Mennyei!
Köszönöm a receptet :)
Enikő
Köszönöm szépen a receptet, most először sikerült jól elkészíteni! Eddig sosem sűrűsödött be, csak elfőtt a "leve". Még nem próbáltam rántással, de most már mindig így fogom! :)
Még kezdő konyhatündér vagyok, ez volt az első borsófőzelékem, jó élmény, hogy finom lett :) Köszi a receptet!
Azoktól szeretném kérdezni, akik elkészítették ezt a receptet: biztosan elég ennyi folyadékhoz ennyi rántás? Nekem ennyitől még csak leves-állagú. (Tudom, készítsem többel, de kíváncsi vagyok, hogy nektek hogyan elég?)
Amúgy nagyon finom, köszönöm a receptet!
Picúr
Nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet! Régóta "szenvedtem", hogy egy jó zöldborsófőzeléket tudjak csinálni. :-)
(Nálam egy bevált tipp, hogyha tejjel engedem fel a rántást, akkor én a tejet előtte felmelegítem, és folyamatosan, kézi habverővel keverve a rántást adagolom hozzá a tejet.)
Olívaolaj helyettesíthető sima olajjal? Össze lehet turmixolni az egészet? Ízét gondolom ne rontja el...
Eddig valahogy soha nem sikerült rendesen a borsófőzelék. Ezzel a recepttel végre sikerült.
Köszönöm!
Jaj, de jó! Örülök!:-)
Nagyon szívesen!
Üdv:-) Vici
Nagyon jó recept, szerintem is! Az első olyan borsófőzelék, amit mind a két gyerekem és a párom is jóízűen elfogyasztott! Úgyhogy ez lesz a mi borsófőzelékünk!
Köszi szépen, hogy feltetted!
Tímea
Szia Tímea!
Igazán nincs mit, sőt, szívesen! ;-)
Örülök, hogy ízlett, és bevált Neked is a recept. Egészségére az egész családnak! :-)
Üdv: Vici
Ma megcsináltam. Nagyon de nagyon finom lett!! Köszönöm a receptet, betartottam szóról szóra:-)
Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett! :-))
Üdv: Vici
Koszonom szepen, nagyon jo recept! En kevesebb folyadekot tettem bele, de isteni finom lett.
Örülök, hogy ízlik!:-) Jó étvágyat hozzá!
Üdv: Vici
Koszonom szepen, nagyon jo recept! En kevesebb folyadekot tettem bele, de isteni finom lett.
Nagyon fini lett! Bár majdnem elszúrtam a rántást mert csomós lett, de gyorsan kijavítottam.
Egy jó tipp, ha valaki úgy járna mint én: ha a rántás nem akar csomómentes lenni, akkor bele kell tenni gyorsan egy magasabb falú edénybe és botmixerrel összemixelni így tökéletes krémes állaga lesz.
Köszi a receptet!
Köszi a receptet. igazán finom lett a főzelék !!!!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :-)
Üdv: Vici
A recepteddel sikerült az első csomómentes főzelékem! Nagyon köszönöm! ( műhelytitok: én keményítővel csináltam liszt helyett az egészség jegyében, így is tökéletes lett! ;) )
bocs, hogy beleszólok, de a keményítővel éppen az egészség ellen dolgozol, tekintve, hogy színtiszta szénhidrát, aminek rendkívül magas a glikémiás indexe.
dietetikus véleménye pl. itt: http://www.beresalexandra.hu/dietetikus_online4/liszt_vagy_kemenyito
Ez a főzelék így finom, ahogy van, kell bele az a pici liszt :-)
Szerintem meg meggyőződés kérdése, mint a tojás, a kávé stb. esetében, ki melyiket hiszi el inkább amint mondanak róla! ;)
Örülök, hogy jól sikerült! :-)
Üdv: Vici
Nekem sajnos nem sűrűsödött be kellően a főzelék. Pedig úgy csináltam a rántást, ahogyan leírtad. Meg minden mást is:) Úgyhogy nem értem...
Sajnos nem tudom, miért történt ez???
Ha túl híg maradt, akkor vagy kevés a liszt, vagy sok volt a víz - tej mennyiség, ami beletettél?
Vagy egyszerűen, Te sűrűbben szereted, mint ahogy én készítem.
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna!
Üdv: Vici
Tökéletes lett!
Húúú, de jó! Ügyes vagy :-))
Akkor jó étvágyat hozzá!
Örömteli ünnep előtti készülődést, további sikeres sütést-főzést kívánok Neked!
Üdv: Vici
Köszönöm, viszont kívánom!:)
De jó ez a recept, pont egy ilyen egyszerűt, gyorsat kerestem. Remélem, jó lesz, mert nekem a főzelékek mindig csomósak lesznek. Köszi
Szia norcikoma!
Drukkolok Neked a csomók ellen:-))
A titok csak annyi, hogy eléggé híg legyen a rántás, mikor beleöntöd az ételbe! ;-)
Üdv: Vici