Zöldborsófőzelék - Vicikó konyhájából recept

Zöldborsófőzelék - Vicikó konyhájából
Zöldborsófőzelék - Vicikó konyhájából
10 perc / főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldborsófőzelék nagyon sokunk kedvece. Én így készítem, mi így nagyon szeretjük. Rendkívül gyorsan elkészül, és a finomsága mellett ez az előnye nem törpülhet el :-)) Szerintem ez az elkészítési mód egy klasszikusnak mondható, a sok közül.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukorborsófőzelék, petrezselymes zöldborsófőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 ek olívaolajat egy kisebb fazékban megmelegítünk, beleöntjük a borsót, csipet sóval ízesítjük. 1-2 percig az olajon kevergetve pároljuk, majd hozzáöntjük a vizet, lefedjük és kb. 5 percig főzzük.
  2. Ezalatt a maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A borsó főzőlevéből pár kanálnyi vízzel felengedjük a rántást, majd a tejjel felhígítjuk, és csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáöntjük a borsóhoz a már folyós rántást, és összeforraljuk. Ekkor tesszük hozzá a cukrot, majd a legvégén az apróra vágott petrezselymet.
  4. Összekeverjük, és kész is van.

  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 351
össznézettség: 241 318
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 304
elkészítve: 160/219
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept
hirdetés

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziaszandra
sziaszandra sze, 2017-06-28 13:40

Köszönöm szépen a receptet, most először sikerült jól elkészíteni! Eddig sosem sűrűsödött be, csak elfőtt a "leve". Még nem próbáltam rántással, de most már mindig így fogom! :)

KatRo
KatRo cs, 2014-07-24 12:47

Még kezdő konyhatündér vagyok, ez volt az első borsófőzelékem, jó élmény, hogy finom lett :) Köszi a receptet!

Picuur
Picuur p, 2014-03-14 14:03

Azoktól szeretném kérdezni, akik elkészítették ezt a receptet: biztosan elég ennyi folyadékhoz ennyi rántás? Nekem ennyitől még csak leves-állagú. (Tudom, készítsem többel, de kíváncsi vagyok, hogy nektek hogyan elég?)
Amúgy nagyon finom, köszönöm a receptet!

Picúr

Zsedora
Zsedora h, 2014-02-10 21:45

Nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet! Régóta "szenvedtem", hogy egy jó zöldborsófőzeléket tudjak csinálni. :-)
(Nálam egy bevált tipp, hogyha tejjel engedem fel a rántást, akkor én a tejet előtte felmelegítem, és folyamatosan, kézi habverővel keverve a rántást adagolom hozzá a tejet.)

Pofiful
Pofiful v, 2013-11-17 17:28

Olívaolaj helyettesíthető sima olajjal? Össze lehet turmixolni az egészet? Ízét gondolom ne rontja el...

Csimike
Csimike cs, 2013-04-04 20:16

Eddig valahogy soha nem sikerült rendesen a borsófőzelék. Ezzel a recepttel végre sikerült.
Köszönöm!

Tmea
Tmea / Tmea sze, 2013-03-27 12:45

Nagyon jó recept, szerintem is! Az első olyan borsófőzelék, amit mind a két gyerekem és a párom is jóízűen elfogyasztott! Úgyhogy ez lesz a mi borsófőzelékünk!
Köszi szépen, hogy feltetted!
Tímea

vicikó
Vicikó / vicikó sze, 2013-03-27 17:42

Szia Tímea!

Igazán nincs mit, sőt, szívesen! ;-)
Örülök, hogy ízlett, és bevált Neked is a recept. Egészségére az egész családnak! :-)

Üdv: Vici

somogyka123
somogyka123 sze, 2012-12-19 23:07

Ma megcsináltam. Nagyon de nagyon finom lett!! Köszönöm a receptet, betartottam szóról szóra:-)

nopara
nopara / nopara v, 2012-11-11 12:13

Koszonom szepen, nagyon jo recept! En kevesebb folyadekot tettem bele, de isteni finom lett.

nopara
nopara / nopara v, 2012-11-11 12:12

Koszonom szepen, nagyon jo recept! En kevesebb folyadekot tettem bele, de isteni finom lett.

u.bridge
bridge / u.bridge k, 2012-09-04 18:03

Nagyon fini lett! Bár majdnem elszúrtam a rántást mert csomós lett, de gyorsan kijavítottam.
Egy jó tipp, ha valaki úgy járna mint én: ha a rántás nem akar csomómentes lenni, akkor bele kell tenni gyorsan egy magasabb falú edénybe és botmixerrel összemixelni így tökéletes krémes állaga lesz.
Köszi a receptet!

-Shoshanna-
-Shoshanna- / -Shoshanna- cs, 2012-06-14 17:03

A recepteddel sikerült az első csomómentes főzelékem! Nagyon köszönöm! ( műhelytitok: én keményítővel csináltam liszt helyett az egészség jegyében, így is tökéletes lett! ;) )

-Shoshanna-
-Shoshanna- / -Shoshanna- sze, 2012-07-18 17:37

Szerintem meg meggyőződés kérdése, mint a tojás, a kávé stb. esetében, ki melyiket hiszi el inkább amint mondanak róla! ;)

hajnalodik
hajnalodik h, 2012-04-23 14:51

Nekem sajnos nem sűrűsödött be kellően a főzelék. Pedig úgy csináltam a rántást, ahogyan leírtad. Meg minden mást is:) Úgyhogy nem értem...

vicikó
Vicikó / vicikó h, 2012-04-23 19:09

Sajnos nem tudom, miért történt ez???
Ha túl híg maradt, akkor vagy kevés a liszt, vagy sok volt a víz - tej mennyiség, ami beletettél?
Vagy egyszerűen, Te sűrűbben szereted, mint ahogy én készítem.
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó p, 2011-12-16 11:36

Húúú, de jó! Ügyes vagy :-))
Akkor jó étvágyat hozzá!
Örömteli ünnep előtti készülődést, további sikeres sütést-főzést kívánok Neked!
Üdv: Vici

norcikoma
norcikoma p, 2011-12-16 09:19

De jó ez a recept, pont egy ilyen egyszerűt, gyorsat kerestem. Remélem, jó lesz, mert nekem a főzelékek mindig csomósak lesznek. Köszi

vicikó
Vicikó / vicikó p, 2011-12-16 09:38

Szia norcikoma!
Drukkolok Neked a csomók ellen:-))
A titok csak annyi, hogy eléggé híg legyen a rántás, mikor beleöntöd az ételbe! ;-)
Üdv: Vici

695